Hepimizin bildiği gibi 2020 yılının ilk günlerinden bu yana Çin’in Wuhan bölgesinde başlayan Koronavirüs (COVID-19) salgını kısa süre içerisinde Dünya genelinde bir pandemi haline geldi. Sonbaharın gelmesi ile ülkemizde salgının yayılmasında artış gözlendi ve yeniden bazı tedbirler alındı. 

Yeni Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Seyahat

20 Kasım 2020 tarihinden itibaren Koronavirüs salgınının önlenmesi için Türkiye’de alınan kararların detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Bu kararlar aksi belirtilmedikçe her hafta sonu geçerli olacak yasaklar. 

Türkiye’de salgının önlenmesi için 20.11.2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulan kararlar kapsamında birçok vatandaşımızın aklında olan soruların başında, “Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahat gerçekleştirebilir miyim?” sorusu geliyor. 

Bu sorunun cevabı; Evet. Eğer şehirlerarası yolculuk gerçekleştirmek istiyorsanız yalnızca HES kodunuz ile birlikte otobüs bileti satın alabilir ve seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. HES kodunu nasıl alabileceğinizin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz. 

20 Kasım 2020 tarihinden itibaren hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından, HES kodu ile otobüs bileti alan tüm yolcularımız muaftır.

Not : 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00’den itibaren geçerli olacak şekilde; hafta sonları 20:00’den başlayarak ertesi sabah 10:00’a kadar devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlamasından otobüs bileti olan yolcularımız muaftır. Bilet görüntüsüne dair bir belge ya da rezervasyon kodu ibraz ederek seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

65 Yaş Üzeri Seyahat Şartları

65 yaş ve üzeri yolcularımızın seyahat edebilmesi için HES kodu ve seyahat izin belgesi alması gerekmektedir. Seyahat izin belgesinin nasıl alınacağını buradan öğrenebilirsiniz. 

20 Yaş Altı Seyahat Şartları

Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında merak edilen bir diğer konu ise 20 yaş altı yolcuların seyahat durumu. 

20 yaş altındaki yolcuların şehir içi ya da şehir dışı seyahatlerde velileri ile birlikte seyahat ettikleri takdirde seyahat izin belgesi almadan yalnızca HES Kodu ile birlikte yolculuk yapabilirler. Ancak 20 yaş altı yolcularımız tek başına seyahat etmek istediklerinde seyahat izin belgesi ve HES Kodu almaları gerekmektedir.

NeredenNereye.com tüm yolcularımıza sağlıklı ve mutlu günler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin