Seyahat, gezi, tatil denildiğinde ilk akla gelen mevsim yaz olsa da sonbahar mevsiminin yeri bambaşka.. Aşırı yaz sıcaklarının azaldığı, kalabalık tatil beldelerinin boşalmaya başladığı dönem. Aslında Ege ve Akdeniz bölgelerimiz için sonbahar çok daha gezilesi bir mevsim bizce… 

Birçok kişi yazın tatilini yaptı, kimileri ise sonbaharı bekledi. Türkiye’de tatil denildiğinde akıllara gelen ilk bölgelerden biri olan Ege’nin doğa harikası muhteşem noktaları kollarını ziyaretçilerine açmaya devam ediyor. NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için sonbahar döneminde Ege’de gezilecek 10 harika rotayı listeledik. 

Sonbaharda Gezilesi Ege Rotaları

Gelibolu

Hemen hemen her milletin tarihinde savaşlar ile ilgili anılar mevcuttur. Ege’de yer alan Gelibolu Yarımadası da Türk milleti için bir destanın yazıldığı noktalardan bir tanesi. Ege’de yapacağınız bir tatilde en azından bir yarım gün ayırarak şehitlerimizin adına dikilmiş anıtları gezebilir, I. Dünya Savaşı’nın en ateşli cephelerinden biri olan bu bölgenin tarihini dinleyebilirsiniz. Ayrıca Ege’nin pek çok noktası gibi denizi, kumu ve güneşi ile Gelibolu Yarımadası çevresi de mutlaka görülmesi gereken noktalardan bir tanesi. 

Kazdağları

Yüksekliği nedeni ile kelimenin tam anlamı ile bir oksijen deposu olan bu alan daha çok trekking ve kamp alanı olarak tercih ediliyor. Yeşilin her tonunun en güzel şekilde keşfedilebileceği Kazdağları Ege seyahatiniz sırasında mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ettiğimiz noktalardan bir tanesi. 800’den fazla bitki türünün bulunduğu Kazdağları Milli Parkı da bu alan içerisinde ziyaretçilerini bekliyor. 

Adatepe ve Yeşilyurt Köyleri 

Kazdağları eteklerinde kurulmuş olan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri Ege seyahatiniz sırasında zaman ayırmanız gereken noktalardan bir diğeri. Ege’nin bu şirin köyleri hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile insanları kendine hayran bırakıyor. Zamanının oldukça sakin geçtiği bu huzurlu köyler bölgede bulunan Zeus Atları ile de adından söz ettiriyor. Bu şirin köylerin doğal güzelliği ile Dünya’nın farklı noktalarından çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını da söylemek gerek. 

Assos ve Behramkale

Behramkale, Çanakkale’nin Ayvalık ilçesine 17 km mesafede yer alan sevimli bir köy. Ege’nin doğal güzellikleri ile çevrelenmiş olan bu köyün Arnavut kaldırımlı taş sokaklarında, tarihi evlerle çevrili yollarında hoşça vakit geçirebilirsiniz. Bu tarihi alan içerisinde yer alan Assos Antik Kenti bir zamanlar bölgede hüküm süren, Lidya, Pers ve Roma imparatorluklarının günümüze mirası. 

Ayvalık

Söz konusu Ege olduğunda seyahat için ilk akla gelen noktalardan bir tanesi Ayvalık oluyor. Birçok insanın yazlık evinin bulunduğu bu doğa harikası tatil beldesi son derece huzurlu zamanlara kapılarını açıyor. Tatiliniz boyunca Ege’nin güzelliklerini keşfederken belde de sıra sıra dizilmiş olan restoranlarda Ege mutfağının en harika lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz. 

Cunda Adası

Tarihi kiliseleri, daracık Arnavut kaldırımlı sokakları, göz alıcı plajı ile Ege’nin kendine has güzelliklerine sahip tarihi noktalarından biri Cunda Adası. Cunda Adası’nın en güzel yanlarından biri de bu küçük bölge içerisinde hemen hissedebildiğiniz Rum etkisi. Adı her zaman Ayvalık ile birlikte anılan Cunda Adası, Ayvalık’a oldukça yakın bir konumda yer alıyor. 

Bergama

Deniz, kum ve güneş üçlüsü ile eğlenmeye biraz ara vererek ziyaret edebileceğiniz Bergama Ege’nin en önemli tarihi noktalarından bir tanesi. Hitit, Yunan, Roma, Bizans gibi dönemin en güçlü imparatorlukları etkisi altında tarihin en eski dönemlerinden günümüze kadar gelen Bergama bölgenin karanlık geçmişine ışık tutuyor. 

Dikili

Eğer Ege’de kalabalıktan uzak sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Bergama’nın sahil komşusu olan Dikili sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Göz alabildiğince uzanan yeşil deniz diyebileceğimiz ormanları ve krater gölleri ile dikkat çeken Dikili ailenizle birlikte huzurlu bir tatil geçirebilmeniz için kapılarını size açıyor. 

Foça

Foça, Ege’nin kalbinde bir müzik resitalini andıran tatil beldesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu küçük ve huzurlu tatil beldesinde doğanın kendine ait bütün notaları kulağınıza fısıldadığını duyabiliyorsunuz. Ege’nin diğer tatil beldelerinde olduğu gibi burada da deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir aynı zamanda bölgedeki Foça Fatih Cami ve Siren Kayalıklarını ziyaret edebilirsiniz. 

Urla 

İzmir’e 35 km mesafede yer alan Urla, sadece denize girip güneşlenmek size yetmiyorsa öğleden sonraları limanda yürüyüş yapmak, akşamları sanatçıların ürünlerini sattıkları daracık bir sokakta (Sanat Sokağı) keyifle dolaşmak, bazen alışveriş yapmak bazen de sadece ürünlere bakmak istiyorsanız mutlaka Urla’da birkaç gün geçirmelisiniz. Ayrıca bu sahil kasabasında sıra sıra dizilmiş restoranlarda Ege mutfağının en harika lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. 

Türkiye’nin her noktasından Ege’nin en güzel tatil beldelerine; İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Aydın gibi büyük şehirlerine veya bu şehirlerin ilçelerine rahatlıkla otobüs bileti alabilirsiniz.

NeredenNereye.com üzerinden gitmek istediğiniz güzergahtaki otobüs seferlerini mutlaka inceleyin, sizin için en uygun bileti saniyeler içerisinde satın alın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin