Seyahatlerde Hijyen Çok Önemli

Koronavirüs (COVID- 19) salgını ile mücadelemiz bugünlerde hız kesmeden devam ediyor. Çin’in Wuhan bölgesinden yayılmaya başlayan ve halk arasında Wuhan virüsü olarak da anılan bu salgın tüm Dünyada ülkelerin çeşitli karantina ve kısıtlamaları ile kontrol altına alınmaya çalışılsa da yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs (COVID-19), WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından pandemi olarak kabul edilmesinin ardından başta Avrupa olmak üzere Dünya’nın farklı köşelerine yayıldı ve ne yazık ki, tedavisi olmayan bu hastalığın önüne geçmek oldukça zor. Koronavirüs bu denli tehlikeli yapan temel etken virüsün inanılmaz derece hızlı şekilde yayılıyor olması. Tüm Dünyada ülkeler hastalığın yayılmasını engellemek ve sağlık kuruluşlarının çökmesinin önüne geçmek adına halkı bu konuda bilinçlendiriyor, radikal kararlar alıyorlar. Solunum yolu ve temas yolu ile insandan insana geçmesi son derece kolay olan bu virüsün yayılmasını engellemek için en temel iki önlem kişisel hijyen ve sosyal izolasyon uygulamak. Bu nedenle NeredenNereye.com ailesi olarak tüm ziyaretçilerimize her şeyden önce #Evdekal Türkiye çağrısında bulunuyoruz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Koronavirüs önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı talimatı ile şehirler arası yolculuklar büyük oranda kısıtlandı. Alınan karara göre yayınlanan genelge ile zorunluluk arz etmeyen durumlarda şehirlerarası yolculuk yapmak söz konusu değil. Zorunlu durumlarda yolculuk yapmak için bulunduğunuz ilin valiliğine bağlı olarak oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’ndan “şehirler arası seyahat izin belgesi” almanız gerekiyor. Ancak yine de tüm bu koşullar altında yolculuk yapmanız gerekiyorsa seyahat sırasında hijyen ve kişisel bakımınıza dikkat etmek son derece önemli. Seyahat Belgesi Nasıl Alınır? merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Seyahat ederken belirli bir taşıma kapasitesinin olduğunun farkındayız. Kendinize fazlası ile yük yapmamak adına belirli kişisel bakım ürünlerinizden feragat edebilirsiniz. NeredenNereye.com’un sizler için hazırladığı ipuçlarından yararlanarak seyahatiniz sırasında hijyen ve kişisel bakımınızı sağlayabilir, sağlıklı ve keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Seyahat ederken siz de bana sadece bir sırt çantası yeter diyenlerdenseniz bu yazımızdaki ipuçları ile kendinize fazlası ile yük yapmadan yolculuğunuz sırasında hijyen ve kişisel bakımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca belirtmekte fayda var. Bu önlemler virüs sonrası dönemde de, hayatımızın her aşaması için artık çok önemli. Kişisel bakım ve hijyenimiz sağlığımız için hayati derecede önem arz ediyor.

Seyahatlerde Kullanabileceğiniz Ürünler

Seyahat Boy Diş Fırçası ve Diş Macunu

Dişlerimizin sağlığı hepimiz için son derece önemli. Bu sebeple diş macunu ve diş fırçası vazgeçilmezlerimiz arasında. Ancak sıradan diş macunu ve diş fırçası küçük bir çanta ile yolculuk yapanlar için fazlaca yer kaplıyor. Yolculuğa çıkmadan önce seyahatler için özel olarak satılan mini dış fırçası ve diş macunu setini satın alabilirsiniz. Böylece yerden tasarruf ederken dişlerinizin sağlığını da gözardı etmemiş olursunuz. Ayrıca yanınıza ağız gargaranızı ve diş ipinizi de almanızı tavsiye ederiz. 

Cep Boy Klozet Örtüleri 

Seyahatiniz sırasında, özellikle uzun yolculuklar boyunca umumi tuvaletleri kullanmanız kaçınılmaz diyebiliriz. Ancak halka açık olan bu alanlar ne yazık ki, çoğu zaman gereken hijyenden son derece uzak oluyor. Bu konuda yardımımıza yetişen cep boy klozet örtülerini kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık bu örtüler sayesinde umumi alanlardan bulaşma riski olan birçok hastalıktan korunma sağlayabilirsiniz. Yinede mecbur kalmadıkça tuvaletleri kullanmamak en iyisi.

Kağıt Sabunlar ve Islak Mendil

Koronavirüs salgınını önlemek ve bulaşmasında kaçınmak için ellerimizi sık sık yıkamak ve dezenfekte etmek oldukça önemli. Ancak seyahatlerimiz sırasında su ve sabuna ulaşma imkanımız pek olmayabiliyor. Sıvı sabunların ise çantamıza akma ve yer kaplama gibi sorunları var. Bu nedenle özellikle uçak yolculuklarında taşınabilir sıvı limitinden de kaçınmak için özel üretim olan kağıt sabunları kullanabilirsiniz. Kağıt sabunlar neredeyse hiç yer kaplamayarak sizin çantanızda yer tasarrufu yapmanıza olanak verirken tek kullanımlık bu sabunlar ile sık sık ellerinizi yıkayarak hijyen sorununu da çözmüş oluyorsunuz. Suya da ulaşma durumunuz yoksa bu aşamada antibakteriyel jelleri kullanabilirsiniz.

Deodorant ve Kişisel Bakım Setleri 

Seyahatiniz sırasında kötü kokmaktan kaçınmayı isteyeceğinizi düşünüyoruz. Özellikle uzun yolculuklar boyunca bu durum hem kendiniz hem de çevrenizdekiler için rahatsızlık yaratabilir. Yolculuğunuz sırasında duş alma gibi bir fırsatınız da olmayacağından deodorant kullanmanız yerinde olacaktır. Günümüzde pek çok markanın seyahat boy küçük kişisel bakım setleri bulunuyor. Bunlardan herhangi birini tercih ederek hem kendiniz hem de çevrenizdekiler için kötü kokulardan uzak bir yolculuk geçirebilirsiniz. 

Sağlık Bakanlığının Koronavirüs’ten Korunmak için 14 Kuralı

Koronavirüs salgınının duyulmasının ardından Sağlık Bakanlığı kişisel hijyen ve sosyal izolasyon kapsamında 14 değerli kural yayınladı. Gündelik yaşamımızda ve seyahatlerimiz sırasında bu kurallara uymakta fayda var. 

  1. Ellerinizi sık sık 20 saniye boyunca sabunla yıkayınız. 
  2. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranızda mutlaka 3-4 adım mesafe bulundurun. 
  3. Bulunduğunuz ortamları mutlaka sık sık havalandırın.
  4. Kıyafetlerinizi 60 -90 derece aralığındaki sıcaklıkta yıkayın.
  5. Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa maske ve eldiven takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
  6. Hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlık mendil kullanın, mendil yoksa dirseğinizin iç kısmını kullanın. 
  7. Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
  8. Kapı kolları, lavabolar gibi sık kullanılan yerleri deterjanla her gün temizleyin.
  9. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan sakının.
  10. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalar ile temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
  11. Ellerinizle gözleriniz, ağzınız ve yüzünüze dokunmayın.
  12. Yurt dışında dönüşte ilk 14 günü evinizde kendinizi sosyal çevreden izole ederek geçirin.
  13. Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.
  14. Bol sıvı tüketin, vitamin alın, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 

NeredenNereye.com ailesi olarak Koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm yolcularımıza #Evdekal çağrısında bulunuyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin