Artık Türkiye’nin en sıcak bahar günlerini yaşadığı mayıs içerisinde bulunuyoruz. Türk ulusunun tarihindeki en önemli günlerden biri anısına her yıl düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı 2022 yılında perşembe gününe denk gününe denk geliyor. Bu sene için henüz resmi makamlar tarafından tatilin uzatılıp uzatılmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da birçok çalışan, 19 Mayıs Perşembe günü ve 20 Mayıs Cuma günü izin kullanarak 4 günlük bir tatil planı yapıyor. Seyahat otoriteleri çalışanların bu dört günlük planı görüp tatil planları yapacağını ön görüyor. Bu noktada bizler de 20 yılı aşkın süredir yolcuların yanında olan NeredenNereye.com ailesi olarak 4 günlük 19 Mayıs tatili planı yapan yolcular için 5 harika seyahat rotasını kısaca listeledik. 

Selimiye 

Selimiye, Türkiye’nin son dönemlerde popüler hale gelen son derece önemli turizm rotalarından biri. Marmaris’e bağlı bir belde olan bu bölge kelimenin tam anlamı ile bir doğal cennet. Yeşili ve mavisi özellikle yerli turistlerin uğrak noktası olan bu kısım yaz aylarında son derece yoğun olabiliyor. Ancak, Mayıs içerisinde kendinize ayıracağınız bu 4 günlük tatil boyunca son derece huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Üstelik güneyde yer alan bu bölge sıcaklıkların tam da tavan yapmadığı bu dönemde seyahat için son derece uygun. Yaz aylarında sıcaklıklar öylesine yükseliyor ki, rahat nefes almak da dahi zorlanabilirsiniz. Oysa Mayıs ayı içerisinde en bölge en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşmıyor ancak gene de rahatlıkla denize girebiliyorsunuz. Bu da bölgede yeşilin ve mavinin bütün imkânlarından yararlanabilmeniz için son derece uygun. Turist yoğunluğu nedeniyle konaklama imkânları da gelişmiş. Bütçenize uygun konaklama imkânı bulmanız kolay olacaktır. 

Göbeklitepe

Medeniyetin beşiği tabirini özellikle seyahat alanıyla ilgilenen insanlar daha önce çoğu kez duymuştur. Ancak, geçtiğimiz yıllarda öyle bir keşif gün yüzüne çıkarıldı ki; kelimenin tam anlamı ile bu ifadeyi hak ediyor diyebiliriz. Hepimizin hayranlıkla baktığı Mısır Piramitlerinden yaklaşık 7.500 yıl öncesine dayanan tarihi ile Göbeklitepe insanlık tarihinde yerleşik yaşama geçişin ilk merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu denli köklü bir tarihi gün yüzüne çıkarması nedeniyle yıl içerisinde yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda turiste kapılarını açıyor. 19 Mayıs tatilini 4 güne çıkararak ziyaret edebileceğiniz bu tarihin günümüze miras kalmış kapısı, Urfa ilimizin Örencik Köyü yakınlarında bulunuyor. Urfa’nın tarihine bakıldığı zaman böyle bir keşfin bu kentte çıkmasına şaşırmamak gerek. Sevdiklerinizle birlikte Göbeklitepe’yi ziyaret ettikten sonra Şanlıurfa’nın saymakla bitireceğimiz sayısız tarihi noktasını ziyaret edebilirsiniz. Mayıs ayı içerisinde yaklaşan yaz ile birlikte hava sıcaklığının giderek arttığını belirtmek de fayda var. Ayrıca bu kente yolunuz düşmüşken dillere destan olan birbirinden leziz yöresel tatlarını ustalarının ellerinden deneyimlemenizi tavsiye ederiz. 

Manavgat

Turizm ve Antalya kelimeleri, ülkemiz için ayrılmaz bir iki olarak görülebilir. Bu yakıştırma hiç de haksız sayılmaz. Antalya, antik kentleri, yeşil alanları, iklimi, denizi ve daha pek çok güzelliği ile dünyanın sayılı turizm noktalarından biri. Her yıl ağırladığı milyonlarca yerli ve yabancı turist ise hiç şüphesiz bunun en büyük kanıtı. Manavgat ise Antalya’nın en önemli bölgelerinden bir tanesi. Ev sahipliği yaptığı Manavgat Şelalesi ve Köprülü Kanyon dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor. Elbette Manavgat’ın güzellikleri bunlarla sınırlı değil. Nispeten dağa az yoğun olan mayıs ayı kalabalıktan fazla hoşlanmayanlar için ideal diyebiliriz. Bu ay içerisinde yazın kuraklığı ve bunaltıcı sıcaklıkları zirvede olmuyor. Sevdiklerinizle birlikte sayısız doğa harikasını keşfedebilir, Köprülü Kanyonda heyecan dolu rafting etkinliklerine katılabilirsiniz. 

Sapanca 

Sırada bu kısa tatil için İstanbul’dan fazla uzaklaşmak istemeyenler için bir rota yer alıyor. Sakarya ilimize bağlı olan Sapanca araçla İstanbul’a 2 saat mesafede yer alıyor. İstanbul’da yaşayanlar için adeta bir kaçış noktası olan Sapanca harika doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Bölgenin her mevsim kendine has bir güzelliği olduğunu vurgulamak mümkün. Bu nedenle mayıs ayı içerisinde de bir tatil rotası olarak rahatlıkla tercih edilebilir. 

Ziyaretçilerin uğrak noktası olan Sapanca Gölü, büyük kentlerin yoğun iş yaşamının getirdiği stresi unutmak için birebir. Tatiliniz boyunca güne başlamadan önce Sapanca Gölü çevresinde yer alan yürüyüş parkurunda ruhunuzu ve bedeninizi güne başlaması ile teşvik edecek enfes bir yürüyüş yapabilirsiniz. Göl içerisinde kano turu yapmanız da mümkün. Sevdiklerinizle birlikte doğa ile bütünleşebileceğiniz bir aktivite gerçekleştirmek için son derece ideal. Sapanca Gölü’nün hemen güneyinde yer alan ve son dönemde giderek popüler hala gelen Maşukiye ise Sapanca ziyaretiniz sırasında mutlaka görmeniz gereken bir başka doğa harikası. 

Kapadokya

Türkiye’de turizm denilince ilk akla gelen bir başka nokta olan Kapadokya, mayıs ayında da eşsiz güzelliği ile sizleri bekliyor. Binlerce yıllık doğa hükmü ile günümüzdeki haline gelen Kapadokya’nın peribacaları şüphesiz yalnızca bizlerin değil tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Bu nedenle bölgede her mevsim dünyanın farklı noktalarından gelen ziyaretçileri rahatlıkla görmek mümkün. Kapadokya, bir turizm cenneti olarak ziyaretçileri için yapabilecekleri sayısız etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Elbette artık ikonik hale gelen peribacaları üzerinde süzülerek balon turu yapmak, Kapadokya tatilinin olmazsa olmazlarından biri olarak kabul ediliyor. 4 günlük 19 Mayıs tatiliniz boyunca bölgede yer alan çok sayıda yeraltı şehrini ziyaret etmek de iyi bir seçenek olacaktır. Gelişmiş konaklama imkânları sayesinde bu konuda da sıkıntı çekmeden tatil rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. 

4 günlük 19 Mayıs tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek için Türkiye’nin her köşesine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin