Bildiğimiz üzere bir süredir 30 büyükşehir ve Zonguldak dahil olmak üzere 31 ilde Şehirler arası seyahat kısıtlaması vardı. Giriş çıkışlar yasaktı ve sadece “seyahat izin belgesi” olanlar yolculuk yapabiliyorlardı.

Yaklaşık 2 aydır evlerimizde bu sürecin biran önce bitmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Neyse ki, son günlerde açıklanan veriler oldukça umut verici. Bir süre daha sabredeceğiz. Bununla birlikte Devlet yönetimi tarafından alınan karar ve getirilen kısıtlamalar da tekrar gözden geçiriliyor ve normalleşmeye doğru adım adım gidiyoruz.

Bu süreç içerisinde en fazla merak ettiğimiz konulardan biri de şehirler arası seyahatti. Birçok kişi şu an bu konuda haberler bekliyor. Birçok kişi kararın alındığı günlerde şehir dışında olduğu için evine dönemedi, bazı kişilerde çeşitli sebeplerle şehir dışına seyahat etmek durumunda ancak şu an herkes beklemede. Yasakların kalkması bekleniyor.

7 İlde Seyahat Yasağı Kalktı (4 Mayıs 2020)

4 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamada 7 ilde seyahat yasağının kalktığı ancak diğer 24 ilde ise bu sürenin 15 gün daha uzatıldığı belirtildi.

4 Mayıs 2020 itibari ile Seyahat Yasağı Kalkan İller:

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla

Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı 7 il haricindeki 23 büyükşehir ve Zonguldak için giriş çıkış kısıtlaması 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’e kadar uzatıldı. Bu illerin seyahat yasağı hakkında detaylar ise 20 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yeniden gündeme alınacak.

4 Mayıs 2020 itibari ile Seyahat Yasağı Devam Eden İller:

Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak

 

Güncelleme: 9 İlde Seyahat Yasağı Kalktı (11 Mayıs 2020)

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler neticesinde vaka artış hızı ile salgının etkilerindeki azalma, iyileşen vaka sayısında görülen artış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki azalma gibi olumlu gelişmeler göz önüne alınarak 9 ilde daha seyahat yasağı kaldırıldı.

11 Mayıs 2020 itibari ile Seyahat Yasağı Kalkan İller:

Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon

11 Mayıs 2020 itibari ile Seyahat Yasağı Devam Eden İller:

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak

seyahat-yasagi-devam-eden-iller

 

Seyahat İzin Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

 

3 YORUM

  1. Sınır ötesi çalışanlar, uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri koronavirüsle enfekte olmuş biriyle temas kurmadıkları müddetçe karantinadan muaf tutulacak. Şehirler arası nakliyatyapanlar valiliklerden izin alan kişilerin ev eşyalarının taşıma işlemini gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda tedarik zincirinin bozulmaması için yük taşıma işlemleri de yapılabilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin