Geçtiğimiz günlerde, Türkiye üzerinden Avrupa seyahati gerçekleştirmek isteyen seyahat severler için gerçekten sevindirici bir gelişme yaşandı. Sırbistan ve Türkiye arasında yıllardır devam eden diplomatik süreç sonucunda, artık ülke vatandaşlarının yalnızca kimlik kartları ile iki ülke arasında geçiş yapabilecekleri açıklandı. Resmi kurumlar tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, “Sırbistan ve Türkiye arasındaki seyahatlerde karşılıklı olarak pasaport yerine kimlik kullanılabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin tamamladığını ve protokol imzalanmasının ardından bu kararın uygulamaya geçeceğini duyurdu.

Yaşanılan bu gelişmenin ardından Türk vatandaşlarının yalnızca kimlikle seyahat edebileceği ülkeler, “Ukrayna, Moldovya, Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti” ile birlikte altıya çıktı. Büyükelçi Hami Aksoy, protokol imzalanmasının mümkün olan en kısa süre içerisinde tamamlanacağını da belirtti. 

Not: İki ülke vatandaşlarının pasaport çıkarması zorunlu olmasa da ülke sınır kapısında yurt dışı harç pulu alması ve yurt dışı çıkış formu doldurması zorunlu. Bu duruma ek olarak, giriş çıkışlarda her ülke güvenlik güçlerinin gidiş – dönüş bileti sorma hakkı bulunuyor. Bu nedenle ülke girişlerinde sizlere verilen giriş belgesini seyahatiniz boyunca saklamak son derece önemli bir detay. 

Sırbistan’da Gezilecek 5 Harika Nokta 

Bu sevindirici haberin ardından, elinize geçen ilk fırsatta bütçe dostu bir Avrupa tatili için Sırbistan’a seyahat etme planları kuranlar için Sırbistan’da mutlaka görmeniz gereken harika yer. 

Sırbistan Ulusal Müzesi

1844 yılında kurulan ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan müze; Osmanlı, Balkan, Yugoslav ve Sırp sanatçıların eserlerini sergiliyor. Bu nedenle de son derece önemli bir eser. Müze aynı zamanda genel olarak barok mimarisini yansıtan mimari yapısı ile de dikkat çekiyor. Müze içerisinde 400 binden fazla sanat eseri sergileniyor. Bu özelliği ile kelimenin tam anlamı ile her yanından sanat fışkıran bir müze diyebiliriz. Müze’de “ Raphael, Lorenzo di Credi, Carpaccio, Tiepollo Titian ve Tintoretto sanatçılarının bulunduğu İtalyan, Renoir, Monet, Degas, Canaletto Signac, Lautrec, Matisse, Gaughen, Cezanne, Pissaro” gibi dünyaca ünlü sanatçıların birbirinden ünlü eserleri sergileniyor. 

Nikola Tesla Müzesi

Nikola Tesla, bilim tarihine olan inanılmaz katkıları ile modern dünyanın mimari olarak tasvir edebileceğimiz, tarihin en zeki bilim insanlarından bir tanesi. Sırp asıllı bu bilim insanı ülkenin övünç kaynaklarının başında geliyor. Bugün elektriğe dair bildiğimiz ne varsa temelini atan bu eşsiz bilim insanı adına açılan müze ise dünyanın her yerinden ziyaretçilere kapılarını açıyor. Bu büyük bilim insanına dair her şeyin sergilendiği bu müze kaçırılmaması gereken bir turistik nokta. 

Zemun Bölgesi 

Tuna nehri boyunca, Kalemegdan’ın tam karşısında uzanan bu bölge kelimenin tam anlamı ile bir doğa harikası olarak nitelendirilebilir. Sırbistan tarihinin eşsiz yapılarının inşa edildiği bölge ziyaretçilerine akıllardan çıkmayacak manzaralara tanıklık etme fırsatı sunarken bir yandan da harika mimari eserlere tanıklık etme fırsatı sunuyor. Bu nedenle Sırbistan ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken noktalardan biri olarak kabul ediliyor. 

Cumhuriyet Meydanı 

Türkiye’nin Taksim, Beşiktaş gibi ünlü meydanları bizler için ne ifade ediyorsa Cumhuriyet Meydanı da Sırplar için onu ifade ediyor. Meydanın tam ortasında konumlanmış olan komutan heykeli, bölgenin tartışmasız sembolü olarak kabul ediliyor. Oldukça güzel bir manzaraya sahip olmasının yanı sıra şehrin pek çok bölgesine buradan ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Meydan, ülkenin oldukça güzel bir alanına kurulmuş ve alışveriş merkezleri, kafeleri, restoranları ile birlikte dünyanın her yanından ziyaretçilerini bekliyor. 

Kalemegdan

Kalemegdan Parkı, Belgrad bölgesinde turistlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerler arasında kendine ilk sıralarda yer buluyor. Avrupa’nın eşsiz manzaralarına tanıklık eden Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktada konumlanmış olan park ve içerisinde barındırdığı Belgrad Kalesi, ziyaretçilerine eşsiz bir göz zevki sunuyor. 

Yılında hemen her döneminde dört mevsim boyunca dünyanın farklı köşelerinden ziyaretçilerin bisiklet turları, doğa yürüyüşler, kale ziyaretleriyle Kalemegdan Parkı’nın keyfini sürdüklerini görebilirsiniz. Bu park, yerel halkın ve turistlerin gözünde bölgenin sembolü haline gelmiş, oldukça sevilen bir mekân. Park ziyaretiniz sırasında harika manzaraları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerinizi ya da akıllı telefonlarınızı yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ederiz. 

Yurt dışına en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin