Pamukkale Turizm, Türkiye’nin en eski ve köklü otobüs firmalarından biri olarak, hizmet sunduğu çalışma yaşamı boyunca asla kalitesinden ödün vermeden çalışma yaşamına devam etmiş ve her zaman değerli gördüğü yolcuları ile arasında oluşan güvene dayalı yapılanmayı bozmamış, yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren bir firmadır. Türkiye içerisinde sayılı markanın ulaştığı başarıya yolcu taşımacılığı alanında ulaşan ve hizmet sektörüne adını yazdırmayı başaran firmanın oldukça köklü bir tarihi vardır. 5 Şubat 1931 tarihinde, Denizli ziyaretinin ardından Hacı Mazlum Babalım’ın, Mustafa Kemal Atatürk’e aktardığı şehirlerarası yolcu taşımacılığı fikri Atatürk tarafından uygun görülmüş ve teşvik edilmiştir. Bugün, Türkiye’nin onlarca farklı şehrine yüzlerce farklı rota ile “Seyahat etmek özgürlüktür,” sloganını taşıyarak hizmet sunan Pamukkale Turizm’in hikayesi bu şekilde başlar.

İkinci Dünya Savaşının izlerinin kaybolmaya başladığı ve ülkelerin ekonomik faaliyetlerinin yeniden canlandığı 1960’lı yıllarda Türkiye’de gelişim göstermeye devam ediyordu. Giderek artan şehirleşme beraberinde şehirlerarası yolculuk gereksimini de getirmişti. Bu dönemde, Hacı Mazlum Babalım’ın Atatürk’ten onay olan projesi tarihler 1962 yılını gösterdiğinde torunları tarafından hayata geçirilmiştir. Denizli’de kurulan firma adını şehirde yer alan ve tüm dünyada tanınan, şehrin sembollerinden bir haline gelmiş doğa harikası “Hierapolis” bilinen diğer adı ile Pamukkale’den almıştır.

Pamukkale Turizm, başlangıçta yalnızca kendi çevresindeki ulaşım ihtiyacını karşılayan bir otobüs firması oldu. Tarihler 1972 yılını gösterdiğinde ise firma Denizli – İstanbul ve Denizli – Ankara seferlerini başlatarak kelimenin tam anlamı ile şehirlerarası yolculuğu gerçekleştirmiş oldu. Bu tarihten itibaren hiçbir zaman yolcuları ile arasında bulunan güvene dayalı bağlılığı zedelemeyen Pamukkale Turizm, göstermiş olduğu bu kaliteli hizmet anlayışını daima sürdürerek günümüzün en önde gelen otobüs firmalarından biri haline geldi. Firma gelişim gösterdiği süre içerisinde yönetimini daha kolay hale getirmek için genel merkezini İzmir’e taşımıştır. Pamukkale Turizmin, yolcu taşımacılığı alanına şüphesiz katkılarından biri de şehir içi servislerin kullanımı başlatmış ve yaygınlaşmasına öncü olmuştur. Yolcu taşımacılığı sektöründe oldukça büyük öneme sahip olan ve yolcuların baştan sona konforlu bir hizmet almasını sağlayan şehir içi servisler ilk kez tarihler 1976 yılını gösterdiğinde Pamukkale Turizm tarafından kullanılmış ve yolcular tarafından yoğun ilgi gören bu hizmet zamanla diğer firmaların da takip edip uyguladığı bir hizmet anlayışı şeklini almıştır. Kuruş ve gelişme dönemini attığı hızlı ve emin adımlarla aşan Pamukkale Turizm, 1980 -1985 tarihleri arasında sektörün en büyük markalarından biri haline gelmiş ve en geniş araç filosuna sahip olan otobüs firması olmuştur. Pamukkale Turizm, 1990 yılından itibaren üstün teknolojiye sahip modern tasarımlı otobüsleri filosuna ekleyerek VİP servislerini başlatmış ve üstün hizmet anlayışını bir adım öteye taşımayı başarmıştır. Pamukkale Turizm, 2000’li yıllar ile beraber gelen teknolojik gelişmeleri de takip etmiş ve hizmet anlayışı içerisine yerleştirmeyi başarmıştır. 2002 yılında Türkiye’nin online bilet satış sitemini kuran firma bu sayede milyonlarca insana çok daha kolay şekilde hizmet ulaştırmaktadır. Pamukkale Turizm, modern dünyanın gerekliliklerini takip edip yolcularına her zaman daha iyi hizmet sunma amacını taşıyan bir firma olarak ulaşabildiği kişi sayısını yükseltmeyi hedeflemektedir. Artık en uygun Pamukkale Turizm otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

“Daha detaylı bilgi ve Pamukkale otobüs bileti için NeredenNereye.com’u ziyaret edebilirsiniz”  

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin