Kocaeli Otogarı, Türkiye’nin Marmara Bölgesinde yer alan ve İstanbul, Bursa gibi şehirlerden sonra en büyük üçüncü ilimiz kabul edilen Kocaeli şehrine giriş yapabileceğimiz ulaşım merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Kocaeli, konumu itibari ile Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul ilimizin hemen yanında bulunuyor. Bu nedenle ülkemizin karayolu ulaşımı açısından son derece önemli ulaşım noktalarından bir tanesi. Ülkemizin en gelişmiş şehri olarak neredeyse ülkedeki tüm büyük otobüs firmalarını bünyesinde ağırlayan İstanbul üzerinden sefer düzenleyen otobüslerin sabit duraklarından biri olan Kocaeli Otogarı da haliyle muazzam bir yolcu trafiğine ev sahipliği yapıyor. 

Bu denli önemli bir konumda bulunması nedeniyle yılın her döneminde kesintisiz bir yolcu trafiği akışını üstelenen Kocaeli Otogarı, bölge halkına çok uzun yıllar boyunca hizmet sağlamış. Yakın dönemde günün standartlarına uygun daha kaliteli bir hizmet sunmak için yenilenen Kocaeli Otogarı genişletilmiş ve modernleştirilmiş yapılanması için otobüs yolcularına hizmet sunuyor. 

asyatur-efetur

Yenilenen Kocaeli Otogarı oldukça geniş bir alan ile yolcuları ağırlıyor. Otobüs seferlerini gerçekleştirecek çeşitli firmaların otobüslerinin rahat bir düzen içerisinde hareket edebilmesi için geniş peronlar şeklinde oluşturulan bekleme alanı sayesinde hem otobüsler hem de yolcular için rahat bir atmosfer oluşuyor. Şahsi araçları ile otogarı ziyaret edenler de için Kocaeli Otogarı içerisinde geniş bir park alanı da yer alıyor. Böylece otogara giriş öncesinde oluşacak trafik sorununa bir çözüm getirilmiş durumda. Otogarın aynı zamanda son derece geniş bir iç yapılanması var. Yazıhaneler, büfeler, alışveriş ve emanet noktaları, yolcu bekleme alanı gibi bölümler bulunan otogar da yolcular ister yeme – içme mekânlarında seferlerini beklerken isterlerse kendileri için ayrılan bekleme alanlarında vakit geçirebiliyorlar. Kocaeli Otogarı içerisinde Türkiye’nin saygın çok sayıda otobüs firmasının yazıhanesinin de bulunduğunu belirtmek gerek. Böylece yolculuğunuz ile ilgili herhangi bir durumda firma yetkilisine kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye’sinin düzenlediği Hat 250 Seferleri ile Kocaeli Otogarı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kocaeli Hakkında 

Türkiye’nin Marmara Bölgesinde yer alan Kocaeli (İzmit) aynı bölgede bulunan İstanbul ve Bursa illerinden sonra üçüncü büyük ilimiz. Bu özelliği ile nüfusunu her geçen gün arttırırken kendine has doğal güzellikleri ile de dikkat çeken bir şehrimiz. Türkiye’de son yıllarda yapılan demografik çalışmaların sonuçlarına göre Kocaeli ilimizde 1.800.000 üzerinde kişi yaşıyor. Asya ve Avrupa kıtalarının bağlantı noktasında yer bu şehrimiz Türkiye karayolu ulaşımı açısından son derece önemli bir şehir. Dolayısı ile Kocaeli Otogarının da önemi oldukça büyük. 

İzmit, Başiskele, Çayırova, Darıca, Dilovası, Derince, Gebze, Gölcük, Kartepe, Kandıra, Karamürsel gibi ilçeleri bulunan şehrimiz hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olması nedeniyle de değerli bir şehrimiz. 1993 yılında büyükşehir statüsüne kavuşan ilimiz, bugün İstanbul’dan sonra sanayinin en çok gelişim gösterdiği noktalardan biri olarak kabul ediliyor. 

Yapılan arkeolojik çalışmalara bakıldığında M.Ö 8. Yüzyıla ait kalıntılara rastlanan Kocaeli’de görüldüğü üzere yerleşimin tarihi oldukça eski dönemlere rastlıyor. Bugün il sınırları içerisinde yer alan Astakoz, Kocaeli’nin bilinen ilk yerleşim alanı olarak kabul görüyor. Eski bir Yunan kolonisi olan Astakoz, bu özelliği ile antik döneme ışık tutan tarihi alanlardan biri olarak kabul ediliyor. Bölgenin bir sonraki hâkimi ise Roma İmparatorluğu olmuş. Roma döneminde sınırlarını son derece genişletmiş olan şehir günümüzde tanıdığımız modern Kocaeli kentine pek çok tarihi ve kültürel mirası da bırakmıştır.  

Hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı bulunan bu kentimizde genellikle ılıman iklimin etkileri görülür. Denizin etkisi ile yumuşayan hava aşırı sıcakları ve soğuk havaları engeller. Ancak özellikle Karadeniz’e açılan kısımlarında yılın belirli bir döneminde yoğun sert rüzgârlar görülebiliyor. İklimsel yapısı ve engebeden uzak coğrafyası ile Kocaeli hem tarım üretimi için hem de sanayi yapılanmaları için biçilmiş kaftan denilebilecek bir şehrimizdir. 

Kocaeli otobüs bileti satın alıp seyahatinizin ardında Kocaeli Otogarı üzerinden şehre giriş yaptığınızda ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri si de Maşukiye olarak karşımıza çıkıyor. Maşukiye, son yıllarda sosyal medyanın da etkisi ile giderek daha popüler hale gelen bir seyahat noktası. Eşsiz doğal güzelliği ve büyük şehirlere yakın konumu nedeniyle ilgi çeken bu alan sevdiklerinizle birlikte doğanın huzurlu kollarında güzel vakit geçirmeniz için biçilmiş kaftan diyebiliriz. 

Kocaeli Otogarı Otobüs Firmaları

Karayolu ulaşımının bu önemli geçiş noktası olan otogarda Türkiye’nin birçok farklı noktasına seferler düzenleyen onlarca otobüs firmasını görmeniz mümkündür. Kocaeli Otogarı üzerinden geçen yollarla ülkenin farklı coğrafi bölgelerine de bağlantı sağlandığından bu otogar her zaman bir trafik yoğunluğu yaşamaktadır. Kocaeli Otogarı aynı zamanda İŞOT (İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali) olarak da biliniyor. 

kocaeli-izmit-otogar-ici

Kocaeli Otogarı üzerinden Türkiye’nin farklı noktalarına sefer düzenleyen firmalar arasında, “Sakarya Vib, Asya tur, Efetur, Pamukkale Turizm, Metro Turizm, İsmail Ayaz, Seç Turizm, Ali Osman Ulusoy, Süha Turizm, Esadaş Turizm, Has Turizm, Şanal Turizm, Lüks Mersin, Isparta Petrol, Köksallar Turizm, CSR Seyahat, Villa Seyahat, Yeni Sivas Turizm, Mersin VİF Turizm, Ben Turizm, Kanberoğlu Turizm” gibi ulusal ve yerel otobüs firmaları yer alıyor.

sakarya-vib

Kocaeli Otogarına Nasıl Ulaşım Sağlayabilirim? 

Kocaeli Otogarına toplu taşıma ile ulaşım sağlamak istiyorsanız kent kartınız bulunmalıdır, şehirde ulaşım kent kart aracılığı sağlanır. Ayrıca şehir merkezinden ve çevre ilçelerden hareket eden minibüsleri de otogara ulaşım sağlamak için kullanabilirsiniz. 

Kocaeli Otogarı Adresi: Yahyakaptan Mahallesi, Çayırköy Köyü Seymen Cad. 41000 İzmit/Kocaeli

Kocaeli Otogarı Telefon Numarası : (262) 335 0875 

Kocaeli Otogarına sefer düzenleyen firmaların en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. NeredenNereye.com ailesi sağlıklı, mutlu ve keyifli yolculuklar diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin