Hepimizin yakından bildiği gibi Çin’in Wuhan bölgesinde başlayan ve kısa bir süre içerisinde tüm Dünya’ya yayılan Koronavirüs salgını yaşamlarımızı etkilemeye devam ediyor. Dünya genelinde etkisini gösteren bu pandeminin insanların davranışları ve sosyal yaşamları üzerinde bir hayli etkili olduğunu biliyoruz. Kısa süre içerisinde özellikle sosyal yaşamınız oldukça değişiklik gösterdi. Salgının yayılma hızı tavan noktasına ulaştığında insanlar evlerine kapandı ve seyahatler tamamı ile askıya alındı. Bu nedenle birçok kişi, seyahatsever bu durumun yolculuklar üzerindeki etkisini merak ediyor. Koronavirüs sonrası seyahat alışkanlıklarımız nasıl şekillenecek? Her şeyden önce salgın sosyal ortamlarda mesafeli yaşamanın gerektiğini ortaya çıkardı. Haliyle bu durum seyahatlerimizde de böyle olacak. NeredenNereye.com ailesi olarak seyahatseverler için Koronavirüs salgını sonrası seyahat alışkanlıklarımız nasıl değişiklik göstereceğini kısaca açıklıyoruz. 

Seyahatlerde Odak Noktamız Kendimizin ve Başkalarının Sağlığı Olacak 

Koronavirüs salgını gezginler üzerinde de olumsuz etkiler gösterdi. Bu süreç boyunca birçok gezgin yurt dışında farklı ülkelerde karantina altına alındı. Koronavirüs salgının başta ülkemiz olmak üzere farklı ülkelerde yavaşlamaya başlaması ile birlikte Dünya genelinde gezginlerinde seyahatlerini devam ettirmeye başladıklarını görebiliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ise yaptığı açıklamalarda özellikle Dünya’nın farklı noktalarını ziyaret eden gezginlerin seyahatleri sırasında sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek pandeminin yayılmasına katkıda bulunmalarının önüne geçmek istiyor. Salgının etkin bir tedavisi bulunmadığı sürece gezginlerden otel gibi toplu alanlarda özellikle sosyal mesafe kuralına uyulmasını ve maske gibi önleyici tedbirlerin alınmasını rica ediliyor. Seyahatseverler Dünya’nın yaşadığı bu zorlu dönemde başta kendilerinin olmak üzere insanların sağlığı için son derece duyarlı hareket etmeliler. 

Hava Yolculukları Sosyal Mesafeli Olarak Yeniden Kullanılıyor 

Yolculuk söz konusu olduğunda günümüz dünyasında hiç şüphesiz otobüsler ve hava yolculukları en çok tercih edilen seyahat şekilleri arasında başı çekiyor. Dünya genelinde birçok ülkeyi etkileyen pandemi sürecinde askıya alınan bu seyahat şekilleri salgının farklı ülkelerde yayılma hızını kaybetmesi ile birlikte yeniden kullanıma açıldı. Özellikle uçak yolculukları farklı ülkelere seyahat etmek isteyenler tarafından  dolduruluyor. Normalleşme sürecinin bir parçası olan bu aşamada Dünya’nın farklı ülkelerinden havayolu firmaları sosyal mesafe başta olmak üzere gerekli tedbirleri alarak seyahate olanak sağlıyor. Bu ulaşım biçimlerini kullanarak seyahat eden yolcuların başta kendi sağlıkları olmak üzere tüm insanlığın sağlığı için son derece dikkatli davranarak otoriter sağlık kurumları tarafından açıklanan önlemlere uymaları oldukça önemli. 

Oteller ve Kiralık Daireler Yeniden Kullanımda 

Seyahat söz konusu olduğunda özellikle konaklama yolcuların ilk aklına gelen sorunlardan biri oluyor. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi süreci boyunca birçok ülkede otellerin kapatılması kararı alınmıştı. Alınan tedbirlerin bir neticesi olarak Dünya’da salgının yayılma hızının azalmasının ardından normalleşme süreci kapsamında yeni düzenlemeler ile birlikte oteller de açıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün 1,5 metre olarak belirttiği sosyal mesafe korunması alanı artık Dünya’nın farklı noktalarında birçok otel tarafından da uygulanıyor. Pandemi süreci boyunca ülkemizde de birçok işletme ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin konaklayabileceği otellerin de kapatılma kararı alınmıştı. Özellikle son günlerde salgına dair açıklanan vaka rakamlarının iyi sonuçlar göstermesi ile birlikte Türkiye’de de normalleşme sürecine girildi. Bu süreç kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak otellerinde yeniden hizmete açılmasına karar verildi. Seyahatseverler gerekli tedbirlere uyan otellerde konaklama sağlamaya özen göstermeli. 

Her Şey Normale Dönecek 

Yolcular olarak her şeyden önce pandemi sürecinin geçici olduğunu aklımızda tutmamız gerekiyor. Bu kısıtlayıcı süreç ve beraberinde getirdiği kısıtlamalar sonsuza dek sürmeyecek. Seyahat acenteleri, oteller, uçuşlar, otobüs yolculukları pandemiden sonra eski haline dönecek. Ancak bilinçli insanlar olarak biz yolculara düşen normalleşmeye başladığımız şu günlerde tedbiri elden bırakmadan kendi sağlığımızı ve insanların sağlığını riske atmamak. 

NeredenNereye.com tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin