“Uzaklara gitmek, denizler, sınırlar, ülkeler, inançlar aşmak fırsatı çıktığı zaman hiç duraksama.” – Amin Maalouf 

İnsanlar olarak tarih sahnesinde görünmeye başladığımızdan bu yana yolculuklar hayatımızın bir parçası olmuş. Daima olarak geliştirmiş olduğumuz araçlar sayesinde yeni yollar keşfedip, daha kısa süre içerisinde çok daha uzun mesafeleri katetmenin keyfini sürüyoruz. Günümüz dünyasında artık gezegenimizin en uç noktalarına dahi oldukça kısa süreler içerisinde yolculuk yapabiliyoruz. Günümüze kadar gelen yaşam serüvenin boyunca insanın dönüm noktalarından biri de hiç şüphesiz Endüstri Devrimi. Bu tarihi olay birlikte ilk defa İngiltere topraklarından 1800’lü yıllarda kullanılmaya başlanan buharlı trenler zaman içerisinde gelişim göstererek yolculuk için kullanılmaya başlandı ve kısa zaman içerisinde en popüler ulaşım araçlarından biri oldu. Bugün yerini yavaş yavaş daha gelişmiş ulaşım araçlarına bırakıyor olsa da hala dünyanın farklı noktalarında uzun yolculuklar için kullanılan trenler var. Birçok gezgininin ağır ağır ilerleyerek seyahati boyunca geçtiği tüm şehirlere, enfes manzaralara tanıklık etmek istediğini biliyoruz. Bu nedenle biz de NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için dünyanın seyahat için en çok tercih edilen en güzel tren yolculuklarını kısaca listeledik. 

İsviçre – The Jungfrau Railway

Kleine Scheidegg – Jungfraujoch arasında güzergahı arasında 10 km’lik bir yolculuk imkanı sunan rota aynı zamanda 3454 metreye ulaşan yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek tren yolculuğu olarak da biliniyor. Bu elektrikli tren yolculuğu boyunca Bern Alpleri ve Aletsch Buzulları’nın eşsiz manzaralarına tanıklık ediyorsunuz. 

Fransa – Le Petit Train Jaune

Villefranche De Conflent – Latour De Carol güzergahı arasında, 63 km uzunluğu ile Tet Vadisi’nde hareket eden bu treninin yolculuğu tam olarak İspanya sınırında son buluyor. İlk yapıldığı yıllarda Fransa’nın en yüksek demiryolu olarak biliniyordu ancak bugün bu özelliğini kaybetmiş durumda. Yolculuk boyunca rahat koltuklarınızdan Fransa’nın en güzel manzaralarına tanıklık ediyorsunuz. 

Norveç – The Flam Railway

Myrdal – Flam arasındaki güzergahta 20 km boyunca uzanan yolculuk tüm dünya genelinde bir hayli ünlü. Bu nedenle Norveç’te yapılacak aktivitelerin başında geliyor. Tüm yıl boyunca bu seyahati gerçekleştirmeniz mümkün ancak en uygun zaman olarak Mayıs – Eylül ayları arası olarak görülüyor. Bu uzun yolculuk boyunca eşine ender rastlanır manzaralara tanıklık ediyorsunuz.

İrlanda – Dublin – Rosslare Railway 

Dublin – Rosslare Limanı arası güzergahında 160 km gibi bir mesafede haraket eden tren yolculuğu uzun uzun bir gözlem şansı sunuyor. Dublin’den başlayan bu tren yolu önceleri biraz tehlikeli olsa da sonrasında yapılan çalışmalarla günümüzde daha güvenli hale getirilmiş durumda. Bugün gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ile birlikte dünyanın en değerli tren yolculuklarından biri olarak kabul ediliyor ve pek çok ziyaretçi için akıllardan uzun süre çıkmayacak manzaralara tanıklık ediyor. 

Türkiye – Doğu Ekspresi 

Ankara – Kars güzergahı arasında 1900 km süren bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Ülkemizde özellikle son yıllarda giderek daha popüler hale gelen Doğu Ekspresi yılın her döneminde görmeniz gereken manzaralara tanıklık ediyor. Agartha Cristie’nin ünlü bir öyküsüne de konu olan tren yolculuğuna bilet bulmak ise giderek daha zor bir hal alıyor diyebiliriz. 25 – 26 saat kadar süren bu yolculuk için en uygun dönem olarak sonbahar, kış mevsimleri görülüyor. Birçok şehri karlarla kaplı manzaralar eşliğinde keşfetmek son derece güzel. 

Madagaskar – The Madagaskar’a Railways

Fianarantsoa – Manakara güzergahı arasında 162 km boyunca devam eden bu tren yolculuğu tropikal iklimin hakim olduğu topraklar boyunca birbirinden farklı binlerce hayvan ve bitki türüne tanıklık etmenize olanak tanıyor. Dünyanın en dik yokuşlarına sahip bu tren yolculuğu boyunca tam olarak 67 köprü ve 48 tünel görüyorsunuz. Yolculuğunuzun sonunda göz alıcı bir deniz manzarasının sizleri bekliyor oluşu da oldukça etkili bir motivasyon kaynağı. 

Hindistan – Darjeeling Himalayan Railway

New Jalpaiguri – Darjeeling güzergahında 84 km boyunca süren bu yolculuk Muson yağmurları ile sulanan Hindistan’ın yemyeşil vadilerine takından tanıklık etmenize olanak sağlıyor. Tartışmasız dünyanın en egzotik topraklarından biri olan Hindistan kültürel ve tarihi anlamda eşsiz olmasının yanı sıra eşine ender rastlanabilecek doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Hayatınıza unutulmaz anılar katacak tren yolculuklarına bir an önce çıkmak için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin