İzmir, Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan ve bu bölge içerisinde en çok nüfusa sahip olan şehri. İzmir Körfezi üzerine kurulu olan bu şehir, uluslararası fuar merkezi konumunda olduğundan ve limana sahip olduğu için her yıl yurt içinden ve yurt dışından oldukça fazla sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır. İzmir, sahip olduğu Akdeniz iklimi ve inanılmaz doğal ortamı ile geçmişinde de bugünde yaşama elverişli koşulları hep cazibe merkezi olmuş şehirlerden biridir. Bu özellikleri nedeni ile Antik dönemin de en önemli şehirlerinden biri olmuş ve bugün İzmir’de bu döneme ait çok sayıda kültürel mirasa tanıklık etmek mümkün hale gelmiştir. İzmir’e havayolu ile Adnan Menderes Havalimanı üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi hemen hemen ülkenin her şehrinden karayolu aracılığı ile de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir otobüs bileti alarak şehre gelmek istediğinizde adresiniz İzmir Otogarı (İzotaş) oluyor.

İzmir, bütün bu özellikleri ile Türkiye Cumhuriyetinin en yoğun nüfuslu illerinden biri haline geldi. Her geçen gün artan yolcu trafiği nedeni ile 1980’li yıllarda şehirde büyük bir otobüs terminalinin olması zorunlu hale gelmişti. İzmir şehirlerarası otobüs terminalinin yap – işlet – devret modeli ile yapılması için ilk girişimler 1985 yılında gerçekleşti. Evet, İzmir’in kendine ait bir otogarı vardı ve yüksek kapasiteli bir yolcu trafiği sağlayabiliyordu. Ancak bu güzel şehrin nüfusu göçler ile birlikte her geçen gün arttığından bu tesis de bir süre sonra yetersiz kalmaya başlamıştı. Bu nedenle takvimler 25 Eylül 1996 tarihini gösterdiğinde İzmir’in büyük otogarı için bir ihale anlaşması imzalandı ve  son derece yoğun çalışmalar ile İzmir Otogarının yapım aşamaları devam etti.

Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde takvimler 14 Aralık 1998 tarihini gösterdiğinde İzotaş – İzmir Otogarı artık hizmete hazır hale gelmişti ve bir açılış töreni ile hizmet başlangıcı gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 bin metrekare alan üzerine kurulan İzotaş içerisinde yaklaşık 120 bin metrekarelik kapalı alan, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 70 bin metrekarelik taban alan, 25 bin metrekarelik açık otopark ve şehir içi şehir dışı karayollarına ana bağlantılar bulunnmaktadır. 18.12.1998 tarihinde resmen hizmete başlayan İzmir Otogarı (İzotaş) kendi alanı içerisinde sayılı yapılardan biri oldu ve bu denli büyük bir yapının yoğun çabalar sonucunda bu denli kısa bir sürede hayata geçmesi ile çalışma alanında ilklere imza attı. Artan yolcu ihtiyacını görerek dikkate alan ve İzmir’in bu ihtiyacının giderilmesi için yoğun bir çaba sarf ederek bütün çalışmayı yönlendiren Mehmet Niyazoğlu projenin öncüsü olduğu gibi en önemli ismiydi. Elbette tüm bir yapılanmanın kusursuz bir şekilde tamamlanması, hayata geçmesi ve İzmir’in ihtiyaçlarını karşılaması adına dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi de son derece yetkin şekilde katı gösterdi. İzotaş bugün hız kesmeden hizmet sunmaya devam etmektedir.

İzmir Otogar İletişim ve Ulaşım Bilgileri

Adres: Kemalpaşa Cad. No:285/2 Işıkkent/BORNOVA, İzmir.

Telefon : 0232 472 1010

Faks : 0232 472 0418

İzmir yolculukları için en uygun İzmir otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin