Balıkesir Uludağ Turizm, kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi ilkelerinden ödün vermeden çalışma yaşamına devam eden yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren bir otobüs firmasıdır. Balıkesir Uludağ firması ülkemizin en köklü seyahat firmalarından biri olarak, kendisi için belirlediği ilkeler ve standartlar doğrultusunda hareket ederek sürekli olarak gelişim göstermeye ve alanında öncü olma hedefinde ilerlemeye devam etmektedir. Firmanın kurucusu olan Fehmi Şengörenoğlu, 1932 yılında Balıkesir’de doğmuştur. Fehmi Bey, çeşitlik meslek alanlarında çalıştıktan sonra tarihler 1958 yılını gösterdiğinde otobüs yazıhane işletmeciliğine soyunmuş ve ardından 1961 yılında Balıkesir’in ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran arkadaş grubu ile birlikte Aşan Turizm olarak yolcu taşımacılığı alanında faaliyete başlamıştır. Firma ilk kurulduğu yıllarda yolcularına güven dolu seyahatler sunmaya Balıkesir – Bandırma arasında seferler düzenleyerek başlar ancak kısa süre içerisinde göstermiş olduğu üstün hizmet kullanıcılar tarafından benimsenmiş ve neticesinde Balıkesir – Bandırma, Balıkesir – İzmir, Bandırma – İzmir, Balıkesir – Bursa seferleri hayata geçmiştir. 

Her ne kadar firmanın ilk temelleri Aşan Turizm olarak atılmış olsa da daha sonrasın tarihler 1973 yılını gösterdiğinde Balıkesir Uludağ Turizm kurucusu Fehmi Şengörenoğlu ortaklıktan ayrılır ve kendi çabaları ile bugünkü Uludağ firmasının temellerini atar. Elbette ki, her sektörde olduğu gibi dünya genelinde yaşanılan gelişmeler çalışma yaşamına etki etmektedir. Önceleri Balıkesir Uludağ Turizm yalnızca üç aracı ile seferler düzenlerken seksenli yıllara gelindiğinde taşımacılık döneminde, büyük otobüs üreticilerinin piyasaya sürdüğü yeni modeller ile taşımacılık anlayışı kökten bir değişim gösterecektir. Yolcuları ile arasında güvene dayalı biçimde oluşan köprülerin uzun yıllar sürmesi adına her daim gelişmeleri takip eden ve gerekli hizmetleri yerinde ve zamanında sunan Balıkesir Uludağ Turizm yolcu taşımacılığı sektörünün uğradığı bu büyük değişimi de oldukça başarılı şekilde atlatmayı başarır. Artık çok daha fazla otobüs ile Türkiye’nin farklı noktalarına sefer düzenlemeye başlayan Balıkesir Uludağ Turizm her geçen gün filosundaki araçlara yenilerini ekleyip rota sayısını arttırarak ulaşım ağını genişletmiştir. Uzun yıllar kendi kurulduğu bölge içinde yolcu taşımacılığı hizmeti sunan firma 1996 yılında şirketleşme yoluna gider ve bu tarihten itibaren Türkiye genelinde öncü bir otobüs firması olmak için çalışmalarına başlar. Hizmetlerinin kalitesini tescillemek isteyen firma bu gelişmelerin ardından Balıkesir Uludağ olarak kurumsallaşma yoluna gitmiştir. Artık Türkiye genelinde tanınan ve bilinen bir otobüs firması olmanın yükümlülüğünü üstelenen firma tarihler 1997 yılını gösterdiğinde araç filosunu yeniden genişletir. Dönemin modern gereksinimi karşılayan araçları ile birlikte Balıkesir Uludağ Turizm artık çok daha geniş alanlara ulaşım sağlamaktadır. Şirket için bir diğer önemli tarih ise 2002 yılıdır. Bu yılda dönemin en büyük araç üreticilerinden birinin son model otobüslerini araç filosuna katarak büyümeye devam eder. Yerel bir firma olarak başladığı bu yolculuk artık Türkiye genelinde bir kurumsal şirkete dönüşmüştür.

Balıkesir Uludağ Turizm bugün, “Balıkesir, İstanbul, İzmir, Bandırma,Bursa, Ankara, Edremit, Akçay, Altınoluk, Afyon, Altınova, Alanya, Akhisar, Aliağa, Antalya, Aydın, Ayvalık, Babaeski, Bodrum, Bozüyük, Bucak, Burdur, Burhaniye, Biga, Çan, Çardak, Çorlu, Çine, Denizli, Dikili, Erdek, Eskişehir, Gebze, Gelibolu, Güre, Gönen, Gömeç, Havran, Isparta, İvrindi, İnegöl, Keşan, Kırklareli, Kuşadası, Küçükkuyu, Lapseki, Lüleburgaz, Malkara, Manavgat, Manisa, Milas, Nazilli, Salihli, Sarımsaklı, Serik, Susurluk” gibi seyahat noktalarına ulaşım hizmeti sunmaktadır. 

“Daha detaylı bilgi ve Balıkesir Uludağ Turizm otobüs bileti için NeredenNereye.com’u ziyaret edebilirsiniz”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin