Ankara, 1920 yılından bu yana tüm dünyada Türkiye Cumhuriyetinin başkenti olarak biliniyor. Anadolu’nun ortasında konumlanmış olan bu güzel şehrimiz, başkent olmasının yanı sıra aynı zamanda ülkenin en gelişmiş ikinci şehri olarak kabul ediliyor. Ankara, konumu itibari ile Anadolu’nun orta bölgelerinde yer almasının sonucunda tarihi boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Zaman içerisinde Ankara’da varlıklarını sürdürmüş medeniyetler arasında, “Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı yer alıyor. Zengin ve köklü geçmişinin yanı sıra siyasi özelliği ile de dikkat çekici olan Ankara yıl içerisinde gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çok sayıda misafire ev sahipliği yapıyor. Ankara ulaşımında önemli bir yeri olan hava- yolu ulaşımı burada bulunan Esenboğa Havalimanı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Esenboğa Havalimanı Hakkında

Esenboğa Havalimanı, 1955 yılında Türk Halkının hizmetine sunulmuştur. Bu tarihe kadar Ankara’da hava yolu ulaşımı Ankara’nın yaklaşık olarak 10 km batısında yer alan Güvercinlik Havaalanı üzerinden gerçekleştiriliyordu. Ankara havacılık tarihinde ilk uçuş, 14 Şubat 1924 tarihinde, İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirilmiştir. Bu uçuşta bulunan 3 yolcu ile birlikte yolculuk başarılı olarak gerçekleştirilmiştir. Bu durum Ankara havacılık tarihinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Havalimanı ilk olarak Ankara’nın 25 km batısında bulunan Etimesgut’ta inşa edildi. Başlangıçta yalnızca küçük bir hangar ve kalkış pistinden oluşan havalimanı ilk uçuşunu Mayıs 1933 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Tarihler 12 Şubat 1947’yi gösterene kadar Ankara havacılık tarihinde gelişmeler devam etmiştir. Bu tarihten itibaren Yeşilköy Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı yapımları için anlaşmaya varılmış ve çalışmalara başlanmıştır. Tarihler 1955 yılını gösterdiğinde ise Esenboğa Havalimanı tam teçhizatlı olarak Türk Halkının hizmetine sunulmuştur. Elbette artan nüfus sayısı, yurt içi ve yurt dışı yolcu sayısında yükselen artış nedeni ile zaman içerisinde eklemeler yapılmıştır. Esenboğa Havalimanı kapsamında zamanla, “DHMİ Havacılık Okulu, Terminal Binası, Akköprü VOR istasyonu, Ana Tamir Atölyesi, Genel Maksatlı Garaj, Büyük Hangar, Sağlık ve CIP Binası, Yabancı Konuklar Köşkü, Merkez Elektronik Atölye” gibi eklentileri tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur.

Esenboğa Havalimanının hizmete girdiği 1955 yılından günümüze kadar yolcu sayısı sürekli bir artış göstermiştir. Bu havaalanı Türkiye’nin protokol bakımından en yetkin çıkış kapısı konumundadır. 1990 yılından sonra sürekli olarak artan yolcu saysının yeni ihtiyaçlar doğurması neticesinde Esenboğa Havalimanına yeni bir iç ve dış hatlar terminali daha eklenmiştir. Tüm bunların ardından havalimanının daha iyi hizmet vermesi açısından kapasitesinin tekrar yükseltilmesine karar verilmiştir. Daha sonra eklenecek yeni terminalin yapımına 2014 yılında başlanmış ve Ekim 2006’da açılışı yapılmıştır. Havalimanını yapıldıktan sonra sağlanan eklemeler neticesinde bugün Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı konumuna yükselmiştir. Esenboğa Havalimanının B Terminalinde PTT tarafından kargo hizmeti sağlanmaktadır.

Esenboğa Havalimanı İletişim Bilgileri şu şekildedir:

Şehir: Ankara
Tel:0312 398 00 00
Faks:0312 398 03 45

Esenboğa Havalimanı Ulaşım :Havalimanına inen tüm uçuşlar için şehir merkezine servisler ile seferler düzenlenmektedir. Ortalama olarak 25 dk süren bir yolculuk sonucunda şehir merkezine ulaşım sağlanabilir. Ankara (Aşti) Otogarından ise havalimanına otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Ankara Esenboğa Havalimanı hakkında daha detaylı bilgi için Esenboğa Havalimanı ve Ankara Uçak Bileti için NeredenNereye.com’u ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin