İstanbul her ne kadar metropol olmanın getirdiği yük ile birlikte yeşil alanlarını korumakta zorlanıyor olsa da gene de hem tarihi ve kültürel birikimi hem de yeşili maviyi ahenk ile harmanlayan doğal yapısı ile dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Türklere ait piknik kültürü ise ailece yapılan mangal keyfi ile özdeşleşmiş durumda. Özünde bu kültürün bir parçasını barındıran insanlar bu metropol şehirde bulabildikleri her yeşil alanda ailecek bir piknik yapmak ve mangal keyfi düzenlemek için çabalıyor. Aslında kimi zaman şehir ortasında dahi duman altı kalmamıza neden olan bu alışkanlık için İstanbul’da ücretli ve ücretsiz olarak düzenlenmiş, sessiz ve huzur dolu yeşillik bir ormanda piknik yapabileceğiniz mesire alanları bulunuyor. NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için İstanbul’da harika bir piknik yapabileceğiniz ücretsiz mesire alanlarını kısaca derledik. 

Mihrabat Mesire Alanı – Anadolu Yakası – Beykoz

Eğer hafta boyunca çalışarak edindiğiniz yorgunluk ve stresi üzerimizden atmak için muhteşem manzaraya sahip bir yer arıyorsanız Anadolu Yakası’nda, Beykoz’da bulunan Mihrabat Mesire Alanı tam size göre. Özellikle buraya yakın konumda ikamet eden aileler oldukça kısa bir araç yolculuğundan sonra İstanbul’u kuşbakışı olarak gören bu mükemmel manzaralı alana ulaşabilirler. Birbirinden farklı onlarca bitki türü içerisinde doğanın taze kokusu ve boğaz manzarası ile birlikte bu alan ailecek mangal keyfi yapmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Yaklaşık 200 dönümlük bir arazi üzerine konumlanmış bu alan içerisinde piknik yapmak isteyenler için yürüyüş yolları, çocuk parkı, masalar, büfe, kafeterya barındırıyor. Aynı zamanda aracınız için otopark alanında bulunuyor. 

Poyrazköy Piknik Alanı

Kalabalıktan uzaklaşarak biraz huzur bulmak için harika bir fırsat sunan Poyrazköy Piknik Alanı, Beykoz ilçesini geçtikten sonra yaklaşık 14 kilometrelik bir alan üzerine konumlanmış durumda. Şehir yapısı içerisinde doğasını korumayı başarmış şirin mi şirin üstelik de plajı bulunan bir köy içerisinde yer alan Poyrazköy Mesire Alanı, metropol bir şehrin görünümünde çok uzakta ve oldukça huzur dolu. Bahar ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte kendilerini doğanın canlanan kollarına atan ziyaretçiler burada bulunan plajda kendilerini serin deniz suyuna bıraktıktan sonra mesire alanında ailece mangal keyfi yapıyorlar. Mesire alanında WC, restoran, büfe, çocuk oyun alanları, Wi-fi hizmeti gibi imkanlar mevcut ve bu da ailelerin işlerini oldukça kolaylaştırıyor. 

Göknarlık Mesire Yeri 

47 hektarlık alanı ile Beykoz’un Tokatköy beldesinde bulunan bu mesire alanı geniş yapısı ile ziyaretçilerine kalabalıktan uzak huzurlu dakikalar sunuyor. Göknarlık Mesire Alanı ismini içerisinde barındırdığı Göknar ağaçlarından alıyor. Yeşilin hemen her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz bu mesire yeri beldenin merkezine son derece yakın bir konumda yer alıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde belde merkezinden piknik ve mangal için gerekli olan ihtiyaçlarınızı karşılayarak kendinizi rahatça doğanın kollarına bırakabiliyorsunuz. Göknarlık Mesire Alanı içerisinde WC, masalar, araç otoparkı ve işletmeler bulunmuyor. Bu nedenle İstanbul’un bu güzel piknik alanına gelmeden önce ihtiyaçlarınızı dışarıdan karşılamanız gerekiyor. 

Reşadiye Mesire Alanı

Çam ormanları ile çevrili bir şekilde Çekmeköy içerisinde yer alan Reşadiye Mesire Alanı şehre olan yakınlığı nedeni ile aileler tarafından hafta sonları piknik keyfi yapmak için tercih ediliyor. Eğer biraz kalabalıktan uzaklaşmak istiyorsanız buraya hafta içi uygun bir zamanda gelmeniz yerinde olacaktır. Reşadiye Mesire Alanı içerisinde piknik masaları, çocuk oyun alanları, WC gibi imkanlar bulunuyor. Ancak mesire alanı içerisinde büfe ve alışveriş yapabileceğiniz işletmeler yer almadığından piknik yapmak için gereken malzemeleri önceden hazırlayarak gelmelisiniz. 

Avcı Aile Piknik Alanı 

Çekmeköy’de bulunan bu piknik alanı listemizde yer alan diğer alanlara nazaran biraz daha küçük bir piknik yeri. Bu nedenle özellikle hafta sonu gibi zamanlarda biraz kalabalık olabiliyor. Ancak şehre olan yakınlığı nedeni ile insanlar tarafından çokça tercih ediliyor. Rahatlıkla doğa yürüyüşü yapabileceğiniz mesire yerinde kır kahvesi, çocuk oyun alanı, büfe gibi imkanlar bulunuyor. İstanbul’un kuzey bölümünde ciğerlerinize rahatlıkla temiz hava çekebileceğiniz bu piknik alanı sunduğu imkanlar ve tamamen ücretsiz olması nedeni ile ailenizle birlikte mangal keyfi yapmak için biçilmiş kaftan diyebiliriz. 

Yeşil Vadi Kır Evi

Giriş ücreti bulunmayan Yeşil Vadi Kır Evi içerisinde, ücretsiz ve geniş bir otopark, çocuk oyunları, masalar, WC gibi imkanlar bulunuyor. Şehir içerisinde yer alan konumu nedeni ile özellikle hafta sonları temiz hava almak isteyen aileler tarafından çokça tercih ediliyor. Mesire alanında aileler için belirli aralıklarla dizilmiş masalar sayesinde rahatlıkla piknik yapabiliyorsunuz. Alan içerisinde alışveriş yapabileceğiniz işletme bulunmadığından piknik için ziyaret ettiğinizde hazırlıklarınızı yapıp gerekli malzemeleri alarak gelmeniz gerekiyor. 

Saklı Dere Piknik Alanı 

Ücretsiz girişi ile Kartal’ın Yakacık bölgesinde bulunan Saklı Dere Piknik Alanı, Anadolu Yakası’nda yaşayanlar için oldukça uygun bir konumda bulunuyor. Piknik alanı içerisinde WC, elektrik, çeşme, mescit, kameriye, çocuk alanı, yürüyüş alanı gibi imkanların bulunması nedeni ile aileniz ile birlikte geçireceğiniz keyifli vakitler için son derece uygun. Ancak her ne kadar giriş ücretsiz olsa dahi piknik alanında masa + piknik masası ve semaver gibi hizmetlerden yararlanmak için küçük miktarlarda ödeme yapmanız gerekiyor. Şehir merkezine araç ile böylesine yakın bir konumda bulunan ve muhteşem doğası ile göze çarpan bu piknik alanı mangal keyfi yapmak isteyenler için son derece uygun. 

Kurnaköy Piknik Alanı 

İçerisinde yürüyüş yolları, çadır kamp alanları, piknik alanları bulunan Kurnaköy Mesire Yeri, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Pendik ilçesinde bulunuyor. Ömerli Barajı kıyısında konumlanan piknik alanı Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaklaşık 5 dk uzaklıkta yer alıyor. Çeşme, WC, piknik alanı gibi imkanlar bulunmasına karşın alan içerisinde mangal ve piknik malzemelerini alabileceğiniz bir işletme bulunmaması nedeni alana gitmeden önce gerekli malzemeleri temin etmeniz gerekiyor. 

Hacet Deresi Piknik Alanı 

Listemizin bu sırasında yer alan Hacet Deresi Piknik Alanı şehir merkezine hayli uzak bir konumda bulunuyor ancak Tuzla’da yer alan bu piknik alanı oldukça güzel bir doğaya sahip. Yaklaşık olarak 16 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Hacet Deresi Piknik Alanı içerisinde bir de dere yer alıyor. Bu küçük derenin yeşile bürünmüş bu alana daha da fazla güzellik kattığını söylemek gerek. Piknik alanı içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, WC gibi imkanlar bulunuyor. Malzemelerinizi alarak ailece kendin pişir kendin ye etkinliği yapabileceğiniz gibi piknik alanında bulunan kır lokantasında da yiyebilir ve tüm gününüzü dinlenmek için ayırabilirsiniz. 

Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin