Güney Amerika kültürü dünyanın en büyük kültür bölgeleri arasında yer alıyor. Kıta genelinde gezilip görülmesi gereken birçok bölge bulunuyor. Bu bölgeleri gezerek kültürünüzü artırabilir, kaliteli bir tatil deneyimine erişmenin fırsatlarına erişebilirsiniz. Güney Amerika gezi rehberi listesi aşağıdaki gibidir. İşte o liste!

Brezilya

Brezilya’da turistlerin tatildeyken mutlaka ziyaret etmesi gereken görülecek birçok yer var. Bazı popüler turistik yerler arasında Rio de Janeiro, Sao Paulo, Minas Gerais ve Florianopolis bulunmaktadır. Brezilya hem yerli hem de yabancı turistler arasında popüler olan çok çeşitli turistik yerlere sahiptir. Brezilya’daki en popüler turistik yerler Rio de Janeiro, Salvador ve São Paulo’dur. Bu şehirlerin her birinin, her yaştan ziyaretçiyi memnun edecek kendine özgü cazibe merkezleri vardır. Brezilya kültürünün eşsiz bir yönünü deneyimlemek istiyorsanız, dini önemi ile bilinen bir bölgeyi ziyaret etmelisiniz. 

Bunlara, tümü zengin dini tarihe sahip Salvador, Rio de Janeiro ve São Paulo gibi şehirler dahildir. Ülke genelinde farklı bölgeleri keşfetmek anlamına gelen Brezilya’ya yavaş bir yolculuk yapmanız tavsiye edilir. Brezilya’daki en popüler turistik yerlerden bazıları sahil, Amazon yağmur ormanları ve ülkenin ünlü şarap bölgeleridir. Tüm bu alanları keşfederek, Brezilya kültürü hakkında tam ve kapsamlı bir deneyim elde edebileceksiniz.

Arjantin

Arjantin

Arjantin, gezginlerin ülkedeyken kaçırmaması gereken birçok cazibe merkezine sahip geniş bir ülkedir. Arjantin genelinde en popüler turistik yerlerden bazıları şunlardır: Iguazu Şelaleleri, Los Glaciares Ulusal Parkı, San Martin de los Andes ve Tandil. Bunlar, turistlerin Arjantin’i ziyaret ederken ziyaret ettikleri en önemli yerlerden sadece birkaçı; keşfedilmeyi bekleyen sayısız başka cazibe merkezi var. İster bir açık hava macerası arıyor olun, ister güzel mimari ve manzaraları görmek istiyorsanız, bu listede herkes için bir şeyler var!

Arjantin’in başkenti Buenos Aires, geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanan hareketli bir metropoldür. Şehir, yemyeşil parklara, korunmuş tarihi mahallelere ve dünyanın en çarpıcı mimarisinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bankacılık, sigortacılık, gıda işleme ve nakliye gibi endüstriler de Buenos Aires’te baskındır, yani herkesin ilgi alanına hitap eden çeşitli kaliteli müzeler ve cazibe merkezleri vardır. Şehir ilk başta bunaltıcı olsa da, Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ve başkanlık sarayı Casa Rosada gibi önemli cazibe merkezlerine odaklanmak, hafızanızı temizlemenize ve Buenos Aires’teki zamanınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

La Plata, Arjantin’in Buenos Aires eyaletinde bulunan tarihi bir şehirdir. En çok tarihi merkezi ve yasama binası, Obelisco ve La Plata Katedrali gibi plazaları ve simge yapıları ile tanınır. Şehrin mimarisi, açık hava pazarları ve gece hayatı, şehri popüler bir turistik yer haline getiriyor. Tarihi cazibe merkezlerine ek olarak, La Plata kolejlere ve üniversitelere, gelişen bir sanat ortamına ve çeşitli restoran ve kafelere ev sahipliği yapmaktadır.

Arjantin’in Mendoza eyaletinin kuzeyinde yer alan Mendoza, bir bağcılık bölgesi olarak biliniyor. Şehir aynı zamanda birçok butiği, restoranı ve eğlence mekanları nedeniyle popüler bir turizm merkezidir. Şehir merkezi, kiliseler ve kolonyal konaklar da dahil olmak üzere güzel mimari ile doludur. Mendoza’yı çevreleyen bölge, ormanlar ve göller de dahil olmak üzere doğal kaynaklar açısından da zengindir, yani Mendoza’yı ziyaret ederken görülecek ve yapılacak çok şey vardır.

Peru

Peru dev bir ülke olmasına rağmen, diğerlerinden daha fazla görülmeye değer yerler var. Peru, And Dağları’nın yaylalarından Amazon yağmur ormanlarına kadar çeşitli manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Ek olarak, Peru, Machu Picchu kalıntıları gibi bir dizi antik kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. İster Peru’nun doğa harikaları, ister ülkenin tarihi ile ilgileniyor olun, Peru’da görülecek ve yapılacak çok şey var.

Bolivya

Bolivya, Güney Amerika’da karayla çevrili bir ülkedir. Yaklaşık dokuz milyonluk bir nüfusa ve 176.000 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Bolivya kuzeyde Şili, doğuda Peru, güneyde Arjantin ve Brezilya ve batıda Paraguay ile komşudur.

Bolivya, Güney Amerika’da bulunan bir ülkedir. Ülke, doğal güzelliği, kültürü ve çeşitliliği ile tanınır. Ülke, doğuda And Dağları’ndan batıda Amazon yağmur ormanlarına, kuzeyde Atlantik Okyanusu’ndan güneyde Pasifik Okyanusu’na kadar uzanır. Bolivya’daki en önemli turistik yerler, bir turistin ilgi alanına göre değişir, ancak bazı görülmesi gereken yerler arasında La Paz şehri, Cochabamba Vadisi, Titicaca Gölü, Isla del Sol ve Nazca Çizgileri sayılabilir.

Şili

Şili harika bir doğal güzelliğe sahip bir yerdir ve çeşitli manzaraları ve cazibe merkezleriyle ünlüdür. Şili’yi ziyaret edenler Valle de la Luna, Copacabana plajı, Cerro Castillo Volkanı Ulusal Parkı veya Torres del Paine Ulusal Parkı gibi dünyaca ünlü simge yapıların keyfini çıkarabilirler. Bu yerler, herhangi bir Şili seyahat programında kesinlikle görülmesi gereken yerlerdir!

Şili zengin bir tarihe sahip güzel bir ülkedir. Şilililer miraslarıyla gurur duyarlar ve ülkedeki pek çok cazibe merkezi ona adanmıştır. Şili’deki en popüler turistik yerlerden bazıları Valle de Mai ve Iquique, Paskalya Adası, Torres del Paine Ulusal Parkı ve Macellan Bulutları’dır.

Şili’deki cazibe merkezlerinin çoğunun ücretsiz olmadığını belirtmek önemlidir. Valle de Mai gibi daha popüler turistik yerlerden bazıları giriş için ücret gerektirebilir. Ek olarak, birçok cazibe merkezi önceden rezervasyon gerektirir, bu nedenle buna göre bütçe yapmak önemlidir.

Kolombiya

Kolombiya dağları, nehirleri ve ormanları ile güzel bir ülkedir. Turistlere, hepsi büyük turistik yerler olan Cartagena, Medellin’deki GETXI Modern Sanat Müzesi veya Tunja şehri gibi görülecek birçok ilginç yer sunuyor. Ancak, Kolombiya’yı ziyaret ederken kaçırılmaması gereken bazı gizli mücevherler de vardır. Cali-Ebedi Bahar Şehri; bu canlı şehir inanılmaz bir gece hayatına ve sömürge bölgesini yürüyerek veya bisikletle keşfetmek için sonsuz fırsatlara sahiptir.

Kolombiya, engin doğal kaynaklara ve heyecan verici bir tarihe sahip bir ülkedir. Pek çok gezginin her yıl bu Güney Amerika ülkesini ziyaret etmeyi seçmesine şaşmamalı. Kolombiya’da görülecek çok yer olsa da, bunlar en iyilerinden bazıları: La Candelaria – Bogota’da bulunan bu sömürge şehri güzel mimariye ve çarpıcı bahçelere sahiptir. Merkez meydan aynı zamanda Mesih Heykeli (altın ve gümüşten yapılmış) dahil olmak üzere birçok kayda değer anıta ev sahipliği yapmaktadır. Cartagena – Etkileyici İspanyol surları, liman kenarındaki hareketli sokakları ve yemyeşil tropik bahçeleri ile Cartagena, deniz maceralarını ve tarihi cazibe merkezlerini seven turistler için popüler bir cazibe merkezidir.

Venezüella

Venezuela ülkesi kültür ve tarih açısından zengindir. Bu Güney Amerika ülkesini ziyaret ederken turistlerin ziyaret etmesi gereken birçok yer var. Venezuela ziyaretçileri için en popüler turistik yerlerden bazıları Karakas, Valensiya, Acarigua Ulusal Parkı, Ciudad Bolivar, Los Llanos Eyaleti ve Margarita Adası’dır. Her destinasyon, eğlence dolu bir tatil arayan herhangi bir ziyaretçiyi kesinlikle memnun edecek farklı cazibe merkezleri ve deneyimler sunar. Venezuela, ilginizi çekeceği kesin olan cazibe merkezleriyle doludur. Çarpıcı mimariden nefes kesici doğa harikalarına kadar, bu olağanüstü ülkede herkesin görebileceği bir şey var. Tropikal manzaraların keyfini çıkarmak veya canlı, kozmopolit şehirleri keşfetmek istiyor olun, Venezuela’da keşfedebileceğiniz bir destinasyon var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin