İnsan hayatında seyahat etmek, olmazsa olmaz bir parça olarak karşımıza çıkıyor. Onlarca farklı neden için bir noktadan diğerine seyahat etmek mümkün. Ancak, seyahat etme arzusunu kendinde bulamayanlar da yok değil. Bu nedenle görülmemiş toprakları keşfetmek, bilinmeyen kültürleri öğrenmek, gezmek, görmek ve çok daha fazlası için içerinizdeki seyahat tutkusunu ateşleyecek harika kitap önerileri ile karşınızdayız. 

Seyahat Sanatı / Alain de Botton

Farklı eserler okuyanlar bileceklerdir ki, Alain de Botton ele aldığı konulara getirdiği farklı başkış açılarıyla okuyucularını etkilemesi ile bilinir. Bu noktada seyahat etmek için içinde bir ateşleyici güç bulamayanlar için seyahat etmeyi ele aldığında kazandırdığı bakış açısı bir hayli etkili olabilir. Bu nedenledir ki, yazarın bu kitabı listemizin ilk sırasında yer alıyor. Kitap boyunca dünyanın farklı kentlerini, hafızalarımıza iz bırakan farklı yazarların hayalleri ile geziyor ve sanki o şehirlerin bir sakini gibi hissediyorsunuz. Bu sizler de bir an önce söz konusu şehirlere bir seyahat düzenleme isteğini ortaya çıkarıyor. 

Yolda / Jack Kerouac

Son yıllarda olmasa da özellikle 90’lı yılların sonunda 2000’li yılların başında yolculuk hikâyeleri, Hollywood içerisinde kendine fazlası ile yer buluyordu. Jack Kerouac’ın bu eseri de tıpkı bu filmler gibi kitap karakterleri gibi Amerika’yı baştan sona gezdiğiniz bir yolculuğa çıkarıyor. Son derece etkileyici olan bu eser seyahat temasının yanı sıra; gençlik, heyecan, aşk ve özgürlük gibi temalara da değiniyor. Okurken kendinizi 5 kişilik arkadaş grubundan biri gibi hissetmeniz ve Amerika’yı keşfetmek için yolculuk planlamanız oldukça muhtemel. 

80 Günde Devri Âlem

Jules Verne, hiç şüphesiz dünya edebiyat tarihinin en ilgi çekici yazarlarından bir tanesi. Döneminin çok ötesinde hayal gücü ile yazdığı onlarca eserin modern dünyanın şekillenmesinde dahi etkili olduğunu söylemek mümkün. Yazarın, yüzyıllar öncesinde dalgıç kıyafetlerini, denizaltıları ve diğer teknolojik cihazları tasvir ettiği biliniyor. Bu büyük bilimkurgu yazarı, ilgi çekici hayatının yanı sıra eserleri ile de tarihe damga vurmuş. 80 Günde Devri Âlem eseri de insanlara maceraya atılma konusunda ışık tutan eserlerin başında geliyor. Kitap bir solukta okuyabileceğiniz harika bir serüven olarak karşımıza çıkıyor. 

80 Günde Parasız Devri Âlem / Muammer Yılmaz

Jules Verne’nin ölümsüz eserine bir gönderme adı taşıyan kitap, yönetmen ve fotoğrafçı olan yazarı ve arkadaşının dünyada iyi insanlarında yaşadığını kanıtlamak amacı ile oldukça geniş bir coğrafi alan üzerinde çıktıkları yolculuklarını anlatıyor. Kitap boyunca onlarca farklı kültürden tanışılan birbirinden sıcakkanlı insanla yaşanılan ilgi çekici hikâyeler bizlere sunuluyor. Sıfır bütçe ile dünya gezisi düzenlemeye çalışan bu ikili bizlere seyahat ve macera dolu enfes hikâyeler sunuyor. 

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

İlber Ortaylı, son yıllarda popüler hale gelen ülkemizin en saygıdeğer akademisyenlerinin başında geliyor. Kendisinin tarih konusundaki otoritesi tartışılmaz düzeyde. Özellikle Osmanlı ve Türk tarihi konusunda engin bir deniz kadar bilgi ihtiva ettiğine tanıklık ediyoruz. Elbette dünya tarihi konusunda da bir hayli bilgi sahibi. Bu denli entelektüel birikimi üzerinde seyahat alışkanlığının da son derece etkili olduğunu belirten İlber Ortaylı, bizlere neden yolculuğa çıkmamız gerektiği konusunda birbirinden harika örnekler sunuyor. 

Bir Dinozorun Gezileri / Mina Urgan

Kitabını yazarken, bu denli okunmasını hiç beklemeyen Mina Urgan kitabın başarı konusunda kendi de şaşırmış. Ancak her durumda bizler, bu denli harika bir eser ile bizleri tanıştırdığı için kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ünlü İngiliz Edebiyatı profesörü Mina Urgan, son derece cesur bir kişiliğe sahip. Milyonlar karşısında kişiliğini ve fikirlerini açıkça beyan etmekten çekinmeyen yazarın bu cesaretini bizlere sunduğu eserde de görebiliyorsunuz. Türkiye aydınının sıcak ve zeki dili olan Mina Urgan. Samimi bir düşünce sahibinin, aykırı da olsa, tüm kesimler tarafından kucaklanacağının kanıtıdır. 

Dünya Turuna Nasıl Çıkılır? / Serkan Ocak – Yücel Sönmez – İsmail Sarı

Bir konuda, farklı kişilerin bizden önce aynı maceralardan geçmesi bizlere her zaman ilham kaynağı olmuştur. Dünya Turuna Nasıl Çıkılır, adlı bu eser içerisinde de 50 farklı ülkeden 50 gezginin harika maceraları okuyucu ile buluşuyor. Bu nedenle seyahat severler için kütüphanelerinde mutlaka bulunması gereken bir eser olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gerek içerisinde yolculuğa dair hikâyeler gerekse de sayısız coğrafyadan esintiler nedeniyle okumak sizlere çok şey katacaktır. 

Satürn’ün Halkaları / W.G. Sebald

Satürn’ün Halkaları, W. G. Sebald’in İngiltere’nin doğu kesimindeki Suffolk Kontluğu’nda yürüyerek yapılan bir yolculuğun hikâyesi. Listemizde yer alan en derin ve alegorik yolculuk hikâyesi diyebiliriz. Bir edebiyat tutkunu için harika bir eser olan bu yapıtta yolculuk boyunca, insanlık tarihi, çocukluk, savaşlar, doğanın ve insanın yıkımları, kader ve çok daha fazla konu üzerine enfes bir anlatı sunuluyor. Kitap bir yol hikâyesi olmasının yanı sıra bu özelliği ile de okuyucudan tam not alıyor. Yazarın yol boyunca uzanan hikâye, okuyucuyu geçmiş ile gelecek arasında ve düşle ile gerçek çizgisinin bir birine yaklaştığı bir noktada buluşturuyor. 

En etkili yol hikâyelerinden sonra macera dolu bir seyahat çıkmak için Türkiye’nin her noktasına ve Avrupa’nın birçok bölgesine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin