Türkiye, oldukça şanslı ve çeşitli bakımlardan zengin bir cağrafya. Dört mevesminin yaşandığı bu topraklar, yerleşik tarihin ilk dönemlerinden itibaren sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu nedenle hemen her karışısında geçmişe kapı aralayan sayısız eser görmeniz mümkün. Bütün bu özellikleri ile seyahat etmeye son derece uygun olan ülkemizi, otobüs yolculukları ile baştan sona kat etmeniz mümkün. Seyahat severlerin otobüs yolculuklarını daha keyifli hale getirecek etkinliklerden biri de dizi izlemek olabilir. Özellikle son yıllarda hemen her evde kendine yer bulan online platformlar ile sayısız diziye erişim sağlayabiliyor ve telefonunuza indirebiliyorsunuz. NeredenNereye.com ailesi olarak biz de sizler için seyahatlerinizi daha keyifli hale getirecek seyir zevki yüksek dizileri kısaca listeledik. 

You 

Netflix’in sevilen serilerinden biri olan bu dizi en az kendisi kadar ünlü olan bir kitabın uyarlaması. Dizi bizlere bir insanın aşk için ne kadar ileri gidebileceğini soruyor. Bir yayınevi sahinin yolu, genç ve yetenekli bir yazar ile kesişince olaylar da başlamış oluyor. Bu genç ve güzel kadını elde edebilmek için kahramanımız Joe Golberg önüne çıkan bütün engelleri kimi zaman son derece kurnazca ve kimi zaman da acımasızca ortadan kaldırıyor. Dizi, her an merak uyandıran kurgusu ile bir sonraki bölümü izlemek için sizleri peşinden sürüklüyor. Bu nedenle akıllı cihazlarınızda barındırarak, otobüs yolculuğunuz boyunca rahatlıkla izleyebilirsiniz. 

Black Mirror 

Aslında Black Mirror’dan fazlaca bahsetmeye gerek yok zira bu İngiliz dizi yayınlandığı ilk tarihten itibaran izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Bilimkurgu ve distopya temalarını son derece başarılı şekilde ortaya koyan dizi, birbirinden bağımsız bölümleri ile her bölüm sizlere oldukça tematik bir kısa film sunuyor. Adının hakkını veren bu dizi, hayatımızı kolaylaştırmak için ürettiğimiz teknolojinin bizleri ne denli avucuna aldığını ve hayatımızı mahvettiğini anlatıyor. Biraz karamsar bir portre çiziyor olsa da son derece gerçekçi ve bir o kadar da uyarı niteliğinde. Bu nedenle izleyici ilk tanıştığı günden itibaren bu yapımı çok seviyor. 

Big Little Lies 

Mükemmel oyunculukları ve göz ziyafeti sunan kadrosu ile Big Little Lies son yılların en çarpıcı dizilerinden bir atnesi. Çocukları birinci sınıfa başlayan  3 annenin dışarıdan mükemmel görünen bir hayata sahip olmasına karşın, bir cinayetin şüphelileri haline gelmesini konu alıyor. İnsanları dışarıdan görünenden çok farklı yaşamlar sürdüğünü bir oyunculuk resitali ile bizlere çarpıcı şekilde sunan dizi, az sayıdaki bölümü ile otobüs seyahatiniz boyunca rahatlıkla bitirebileceğiniz bir yapım. 

The Haunting of Hill House 

Özellikle 80’li ve 90’lı yıllarında lanetli ev temalı korku filmlerinin dizi şekline getirilmiş hali diyebiliriz. Ancak bu şekilde tanımladığımız için klişelerle örülü bir yapım olduğunu düşünmek yanlış olacaktır. Yıllar sonra perili köşk, lanetli ev gibi isimlerle anılacak bir malikanede yetişen 5 kardeşin hikayesini anlatan yapım korku ve gerilim dolu. Yaratıcı kurgusu ve gerilim dolu olay örgüsü nedeniyle dizi sizleri içine çekmeyi başarıyor. Bölüm sayısı az bu yapım, otobüs yolculuklarınızı daha keyifli hale getirecektir. 

Maniac 

Oyuncu kadrosu ile dikkat çeken bu dizi Netflix’in özenli yapımlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kariyeri boyunca son derece başarılı yapımlarda izleyici karşısına çıkan Emma Stone bu dizie ana karakterlerden biri olarak karşımızda. Bu da izleyicilerdeki beklentiyi arttırıyor. Dizi temel olarak yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle akıl hastanesine kaldırılan kahramanımızın zihninde kurduğu dünyada yaşayışını konu alıyor. Dizinin karmaşık kurgu yapısı izleyici de ters köşe beklentisi yaratarak diziye bağlanmanıza neden oluyor. 

The Mandalorian 

80’li yıllarda vizyona girdiği tarihten itibaran günümüze değin kesintisiz şekilde serüvenini sürdüren Star Wars evreni öylesine harika tasarlanmış ki, bu uzun süreç boyunca filmler, dizler ve animasyon yapımlar ile efsanesini canlı tutmayı başarıyor. Serinin son yıllarda en çok gündemde olan yapımı şüphesiz “The Mandalorian” dizisi izleyici ve eleştirmenlerden tam not aldı diyebiliriz. Bu nedenle bilhassa Star Wars dünyasına hayranlık besleyen seyircilerin mutlaka izlemesi gereken yapımlardan biri olarak görülüyor. 

I am not Okey with This 

Dizi, lise döneminde bir genç kızın sahip olduğu özel yeteneklerle başa çıkma çabasını anlatıyor. Ergenliğin en heyacanlı dönemi olan bu yıllar, her genç için oldukça zorlu geçiyor. Ancak bunun yanı sıra kahramanımız kendinde herkesten farklı ve bir o kadar da tehlikeli olabilecek bir yeteneğin farkına vardığında işler çok daha karmaşık hale geliyor. Hayatı anlamak, aşk, aile sorunları ve çok daha fazlası bu dizi içerisinde yer alıyor. Alışık olduğumuz bir konuyu farklı bir bakış açıcısı ile ele alarak empati yapmamızı sağlayan dizi bir sokukta bitirebileceğiniz bir yapım. Az sayıda bölümü bulunan bu diziyi otobüs seyahatiniz boyunca keyifle izleyebilirsiniz. 

Unorthodox 

Dizi, New York gibi son derece gelişmiş bir şehirde dini geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir Yahudi topluluğu içerisinde yer alan ana karakterimizin hikayesine odaklanıyor. Oldukça az sayıda bölümü olan bu yapım, durağan bir olay örgüsüne sahip olmasına karşın bir solukta bitirilebiliyor. Geleneklerin bu denli katı olduğu bir toplum yapısı içerisinde benliğini bulmak ve hayallerini yaşamaktan son derece uzak bir yaşam süren kahramanımız yoğun baskıya dayanamarak cemaatinden kaçıyor. Toplum kurallarının bireyselliğimizi ne denli zorladığını ve hatta yok ettiğini oldukça çarpıcı bicimde anlatan yapım seyirci ve eleştirmenlerden tam not alıyor. Bölüm sayısı az olan bu mini diziyle otobüs yolculuğunuzun nasıl geçtiğini anlamadan varış noktanıza ulaşmış olabilirsiniz. 

Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini istediğiniz her zaman NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin