Evlilik, mutlu çiftlerin hayatlarındaki en önemli noktalarından bir tanesi. Elbette çiftler hayatlarının bu en mutlu günlerini evlilikten hemen sonra gerçekleştirdikleri romantik bir balayı ile ölümsüzleştirmek istiyorlar. Belki yurt için de belki de yurt dışında baş başa geçen romantik bir tatil nasıl hafızalardan silinebilir ki? Unutulmaz bir balayı yaşamak için ülkemizin son derece uygun tatil bölgeleri olduğu gibi dünya genelinde de özellikle balayı çiftlerinin tercih ettiği tatil rotaları mevcut. Bu tatil noktalarından balayı çiftlerine çeşitli ayrıcalıklar da düzenleniyor. Dünyanın en çok tercih edilen balayı rotaları hangileri dersiniz? NeredenNereye.com ailesi olarak yakın zamanda evlenerek, bunu harika bir balayı ile taçlandırmak isteyen çiftler için dünyanın en güzel 10 balayı rotasını kısaca listeledik.

Barselona

Sıcacık Akdeniz iklimi, deniz, kum, güneş ve çok daha fazlası. Heyecanları ile çevrelerindekileri de neşelendiren renkli İspanyol halkının şehri Barselona yeni evli çiftler için dünyanın en ideal balayı noktalarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle bahar döneminde havaların ısınmaya başladığı bir zaman aralığında evlenip balayına çıkmak istiyorsanız Barselona’yı mutlaka balayı rotaları listenize eklemelisiniz. Modern şehir yapılanmasının içerisinde kendine yer bulmuş dünyanın en değerli sanat ve mimari eserleri bir yana ülkede baştan sona her köşede kendine yer bulmuş doğal güzellikler hayatınız boyunca hafızalarınızdan çıkmayacak bir balayı tatili geçirmenizi sağlayacak. Berselona’da “Park Güell, La Sagrada Familia, Casa Mila, La Rambla Caddesi, Picasso Müzesi, Barselona Katedrali ve Katalan Ulusal Sanat Müzesi” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Prag

Eşinizle birlikte alışılmışın dışında bir rota tercih etmek isterseniz gizemli sokakları ile Prag tam sizlere göre bir balayı noktası. Şehri baştan sona kaplayan gotik mimari eserler özellikle sonbaharın kasvetli havasında balayı geçirecek olan çiftler için son derece mistik bir manzara sunuyor. Şehrin dolambaçlı sokaklarını ele ele dolaşabilir, sanat müzelerini gezebilir ve kendinizi göz alabildiğince uzanan masalsı manzaranın akışına bırakabilirsiniz. Prag’da “Karl Köprüsü, Prag Kalesi, Eski Kent Meydanı ve Aziz Vitus Katedrali” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Paris

Romantizm söz konusu olduğu zaman Paris’in listede yer almaması düşünülemez elbette. Dünyanın farklı köşelerinden milyonlarca çiftin her yıl ziyaret ettiği aşkın başkenti olan Paris yeni evli çiftlerin için unutulmaz bir balayının ilk adreslerinden bir tanesi. Ancak Paris, Avrupa’nın en pahalı balayı destinasyonlarından biri olarak biliniyor. Gene de son derece romantik ve unutulmaz bir balayı geçirmek istiyorsanız Eyfel Kulesi’nin gölgesinde yükselen bu tozpembe şehrin harcadığınıza değeceğine emin olabilirsiniz. Paris’te “Eyfel Kulesi, Versay Sarayları, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Grevin Balmumu Müzesi ve Paris Opera Binası” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz. Paris’in balayı için en uygun olduğu dönem olarak haziran – ağustos ayları arasında kalan sezon öneriliyor.

Santorini

Yunanistan’ın Ege Denizi kıyısında yer alan Santorini Adası (Thira) balayı çiftleri tarafından dünyanın en güzel balayı noktalarından biri olarak anılıyor. Göz alabildiğince uzanan berrak Ege Denizi, içinizi huzurla dolduran beyaz yapılar ve içinizi ısıtan sıcacık Akdeniz iklimi ile Santorini unutulmaz bir balayı için neden bu kadar ünlü olduğunu bizlere kanıtlıyor. Üstelik komşumuz olan Yunanistan’ın en güzel noktalarından biri olan bu adaya Türkiye’den ulaşım sağlamakta son derece kolay. Avrupa’nın diğer balayı noktaları düşünüldüğünde balayı için daha uygun oldunu belirtmek gerek. Santorini Adası’nde eşiniz ile birlikte “Amoudi Körfezi, Santo Şaraphanesi, Skaros Kayalığı, Venetsanos Şaraphanesi, Beyaz Kapı Tiyatrosu ve Perissa Plajı” gezilecek noktaları görebilirsiniz.

Mikanos

Yunanistan, Ege Denizi’nin nimetlerinden yararlanarak ziyaretçileri için eşsiz manzaralar sunuyor. Dünya genelinde yeni evli çiftlerin en çok tercih ettiği balayı noktalarından biri olan Mikanos’ta da bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Capcanlı gece hayatı, plajları, doğal güzellikleri bu tatil rotasına dünyanın farklı köşelerinden ziyaretçileri çekiyor. Bir kez ziyaret ettiğinizde neden bu kadar üne sahip olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Mikanos’ta eşiniz ile birlikte “Delos Arkeolojik Alanı, Agios Sostis Plajı, Elia Plajı, Matoyianni Caddesi ve Vioma Organik Tarım ve Bağ Alanı” gibi gezilecek noktaları görebilirsiniz.

Girit

Girit, Yunanistan’ın en büyük, Akdeniz’in beşinci büyük adasıdır. Ege Denizi’nin güneyinde yer alır. Girit dünyaca tanınmış bir turizm merkezidir. Balayı tatili için Avrupa’nın en ekonomik noktalarından biri olan Girit Adası, kendine özgü yapısı ile dikkat çeken bir balıkçı kasabası. Zamanın durduğu bu mükemmel tatil noktasında dünyanın farklı noktalarından gelen balayı çiftleri ile birlikte vakit geçirebilir, doğanın huzurlu kollarında eşinizle birlikte kaybolabilirsiniz. Deniz, kum, güneş ve sıcacık iklimi ile mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri olan Girit Adası’nda balayı çiftlerine özel etkinliklerde düzenleniyor. Girit Adası’nda eşiniz ile birlikte “Knossos Sarayı, Hanya Eski Kenti, Samaria Boğazı, Marathi Plajı, Chrissi Adası ve Agios Nikolos” görülmesi gereken noktaları ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul

İstanbul hiç tartışmasız dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. On binlerce yıl öncesine uzanan kadim geçmişinden günümüze değin birçok yöneticiyi, şairi, yazarı kendine hayran bırakmış olan bu şehir üç tarafı denizle çevrili bir yarımada. Öyle ki, iki kıtanın arasında bir köprü olan konumu ile tarihin en büyük medeniyetlerinin her zaman dikkatini çekmiş ve yüzden günümüze kadar uzanan serüveninde onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapmış. Günümüzün kültür başkentlerinden biri olan İstanbul’un hemen her köşeşinde tarihin tozlu sayfalarından kopup gelen nadide bir eser görmek mümkün. Üstelik tüm bu özelliklerinin yanı sıra dünyanın belki de başka hiçbir şehrinde göremeyeceğiniz çarpıcı manzaralara ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da eşiniz ile birlikte “Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Balat, Adalar, Topkapı Sarayı Müzesi ve Kapalı Çarşı” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Floransa

İtalya, Avrupa’nın aydınlanma çağında büyük rol üstlenmiş özellikle de sanat eserleri ve sanatçıları ile ön plana çıkmış harika bir ülke. Akdeniz ikliminin sıcaklığını sonuna kadar hissedebileceğiniz bu ülkenin en romantik şehirlerinin başında ev sahipliği yaptığı sayısız sanat eseri ile Floransa geliyor. Dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış sanatçıların en nadide eserlerini eşiniz ile birlikte keşfederken şehrin muhteşem Orta Çağ mimarisi içerisinde kaybolmak isteyebilirsiniz. Şarapları ile de ünlü olan bu şehirde gün batımına karşı romantik bir akşam yemeği ile birlikte dünyaca ünlü şaraplarını da deneyimleyebilirsiniz. Floransa’da eşiniz ile birlikte, “Piazzale Michelangelo, San Miniato al Monte Bazilikası, Duomo – Santa Maria dei Fiore Katedrali, Piazza del Duomo, Santa Croce Bazilikası ve Uffizi Galerisi” gibi gezilmesi gereken noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Roma

İtalya’nın başkenti olan Roma romantizm denildiği zaman ilk akla gelen noktalardan bir tanesi. Arnavut kaldırımlı sokakları, müzeleri, restoranları, İtalyan mutfağının en harika lezzetlerinin bir sunumu ile birlikte herkesin hayatında bir kere görmesi gereken bir şehir. Roma kelimenin tam anlamı ile bir açık hava müzesi… Şehirde hemen hemen her köşe başında dünyaca ünlü sanat ustalarının ellerinden çıkmış birbirinden çarpıcı sanat eserlerini görebiliyorsunuz. Tarihinden kalan birçok kültürel değer de Arnavut kaldırımlı bu şehrin sokaklarında kendine yer buluyor. Roma sokaklarında ve müzelerinde özellikle Roma İmparatorluğu döneminden kalan çok sayıda esere rastlamak mümkün. Roma’da eşiniz ile birlikte, “Kolezyum, Aziz Petrus Bazilikası, Panteon ve Trevi Çeşmesi” gibi gezilmesi gereken noktaları görebilirsiniz.

Kapadokya

Doğanın binlerce yılın ardından sunduğu eşsiz coğrafi oluşumlar ile tüm dünyada ünlü olan Kapadokya balayı çiftleri tarafından en çok tercih edilen noktalardan bir tanesi. Derin vadilerin arasında tarihin tozlu sayfalarından günümüze ışık tutan yeraltı şehirleri, kiliseleri, peribacaları ile bu tatil rotası insanlara uzun süre hafızalarından atamayacakları manzaralar sunuyor. Kapadokya inanılmaz doğal görünümü ile yılın hemen her sezonunda balayı için elverişli. Özellikle karlarla kaplı olduğu dönemde masal kitaplarından çıkmışçasına duran eşsiz bir güzelliğe ev sahipliği yaptığını belirtmek gerek. Ancak iklimi nedeni ile kış aylarında biraz soğuk olabiliyor bu nedenle eğer soğuk havalar ile aranız ile değilse balayı için bahar ve yaz dönemini düşünebilirsiniz. Kapadokya’da eşiniz ile birlikte, “Güvercinlik Vadisi, Paşabağ, Uçhisar Kalesi, Hasandağı, Zelve Açık Hava Müzesi, Tarihi Taş Köprü, Saç Müzesi, Yeraltı Seramik Müzesi, Çavuşin Kilisesi, Çavuşin Eski Cami, Güllüdere Vadisi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Seyyah Han ve Kızılçukur Vadisi” gibi gezilmesi gereken noktaları görebilirsiniz.

Türkiye’nin her yerinden hayalinizdeki balayı rotasına en kısa sürede seyahat etmek için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin