Modern dünyanın en büyük sorunlarından biri de zamansızlık olabilir. Teknolojinin ilerlemesi ile her işimizde inanılmaz derecede hızlı olabiliyoruz, kendimiz için çok fazla zaman kalıyor denilebilir. Ancak bir de şöyle bakmak gerekiyor, hayatımızı kazanmak, eğlenmek, sosyalleşmek derken hayatımızı pek çok farklı alana bölmemiz gerekiyor ve her şeye ulaşmak o kadar kolay hale gelmiş durumdaki iyi bir zaman planlamanız yoksa her şeye yetişeyim derken hiçbir şeye yetişemiyorsunuz. Bu durum seyahatlerimiz içinde de geçerli. Ne yazık ki, yıl içerisinde yetiştirmemiz gereken o kadar iş oluyor ki; tatilimizi istediğimiz gibi planlamak ve hatta bazen tatil yapmak için zamanımız bile olmuyor. Ancak, Bosna atasözünde dediği gibi “Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir.” Seyahat tutkunları yolculuğa çıkmanın bir yolunu daima bulacaktır. Biz de zamanım yok diyen gezginlere kısa tatil önerileri sunabilmek adına bir günde gezebileceğiniz harika ülkeleri kısaca listeledik.

Vatikan

Koskoca bir ülkeyi bir gün içerisinde gezebilmeniz için yüz ölçümünün bir hayli ufak olması gerekiyor elbette. Yüzölçümü küçük aynı zaman turistik değeri yüksek ülkelerden bahsettiğiniz zaman Vatikan’ın akıllara gelmemesi imkansız. Vatikan, dini ve kültürel açıdan kesinlikle dünyanın en önemli noktalarından bir tanesi. Kütüphaneleri, müzelerinde sergilediği sanat eserleri paha biçilmez olarak nitelendiriliyor ve iyi bir plan ile bu ülkeyi yalnızca bir günde gezmeniz mümkün.

Andorra

Yalnızca 76.000 nüfusu bulunan Andorra toplamda 7 şehirden oluşuyor. Aslında yedi şehir demek dünyanın diğer şehirlerine biraz haksızlık olur çünkü daha çok bir kasabayı andırıyorlar. Ülke tüm kültürel özellikleri ile İspanyayı andıran Andorra’da Katalanca konuşuluyor. Bu ülkenin sadece başkentini  gezdiğinizde bile geriye kalan noktalarının nasıl olduğunu tahmin edebiliyorsunuz.

Cebelitarık

Daha önce bir kaya üzerinde bir gün geçirmeyi denediniz mi? Bir kaya üzerinde ne yapabilirim ki, diyorsanız o zaman kesinlikle Cebelitarık’ı ziyaret etmelisiniz. Burası kelimenin tam anlamı ile bir kaya parçası ve bir tam gününüzü ayırarak rahatlıkla ülkeyi gezebilirsiniz bu nedenle rezervasyonlarınızı fazla uzun tutmamalısınız. Cebelitarık, Britanya’nın deniz aşırı topraklarından bir tanesi.

Isle Of Man

İrlanda’nın serin sularında yer alan bu ada toplamda 84.000 nüfusa ev sahipliği yapıyor. Görebileceğiniz en sessiz sakin topraklardan birisi Isle of Man adası. Eğer Birleşik Krallık’a gelirseniz feribot aracılığı ile kolayca ulaşım sağlamanız mümkün. Ada ayrıca Vikinglere meraklı olanlar için harika bir tarihi şölen sunuyor diyebiliriz. Bu küçük ülkenin uzayıp giden yollarında hızlı limitini olmadan araç kullanmak da  ayrıca keyifli.

Monaco

Manoco dünyanın en küçük ikinci ülkesi olarak biliniyor. Ülke dışarıdan bakıldığında size yaşadığınız şehrin küçük bir semtini anımsatabilir. Ancak bu denli küçük olması burayı ziyaret etmek için olan hevesinizi kırmasın bu ülke kesinlikle oldukça renkli bir nokta. Biraz lüks hatta fazlası ile lüks bir yer olduğu belirtmeden geçmeyelim. Monaco dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden bir tanesi.

San Marino

San Marino, bir dağın tepesine kurulmuş Roma döneminden kalma harika bir ülke. Ülkenin kültürel ve doğal güzellikleri öylesine ünlü ki, her yıl 2 milyondan fazla gezgini ağırlıyor ve kazancının büyük bir bölümünü buradan sağlıyor. Roma döneminden kalma kaleler, bahçeler ve yüksek tepelerden izlenebilen İtalya manzaraları gezginlerin burayı tercih etmesindeki en önemli nedenlerden.

Liechtenstein

İsviçre ve Avusturya sınırları arasında kalmış harika bir ülke Liechtenstein. Yalnızca 37 bin kişilik bir nüfusu bulunan ülke aynı zamanda dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden bir tanesi. Dışarıdan bakıldığında küçük bir kasabayı andırabilir sizlere ancak bu harika ülkede biraz yürümeye başladıktan sonra Orta Çağ dünyasını tasvir eden bir masalın içerisinde yaşıyormuşsunuz hissini uyandırıyor.

Falkland Adaları

3.100 nüfusa sahip olan Falkland Adaları son derece son derece güzel bir yer. Evet, biraz ufak hatta siz buraya bir kasaba bile diyebilirsiniz. Ancak burası bir ülke olarak değerlendiriliyor. Bu harika ülkenin refah düzeyi son derece yüksek, insanları oldukça samimi, yeşili, mavisi, eski yapıları birbirini bozmadan kaynaşmış durumda. Bu listeyi tatil için ayıracak fazla zamanı olmayanlar için düzenlediğimizi biliyoruz gene de fazla zamanınızın olduğu bir dönemde uzun soluklu bir dinlenme için harika bir kaçamak noktası Falkland Adaları.

Listemizde yer alan birbirinden harika ülkeleri zaman kaybetmeden görmek için en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin