“Öğrenmek istiyorsan seyahat etmelisin.” –Mark Twain-

On dokuzuncu yüzyılın en büyük edebiyatçılarından biri olan Mark Twain’in bu sözü seyahatin insan hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu belirtir nitelikte. Bununla birlikte biz de hemen hemen her yazımızda seyahat tutkusunun insan insan hayatının ne kadar önemli bir olgusu olduğunu vurguluyoruz. Okunduğunda, yeni yerler keşfetmek, kültürleri öğrenmek, gezmek kulağa oldukça hoş gelse de günlük hayatta bunları gerçekleştirmek pek de kolay olmuyor. Her şeyden önemlisi hayatın koşuşturması içerisinde seyahatlerimiz için kendimize zaman ayırmamız bir hayli zor. Bu yazımızda en azından kendine bu fırsatı yaratmayı başaran yolcular için seyahatleri sırasında mutlaka yanlarında bulundurması gereken beş üründen bahsedeceğiz.

Bavulunuz hazır, biletiniz alındı yalnızca yolculuk saatini mi bekliyorsunuz? Belki de yanınıza almayı unuttuğunuz küçük ama yolculuk konforunuzu iki katına çıkarabilecek birkaç bir şey vardır. Yanınızda götürdüklerinizi yeniden kontrol etmeniz için sizlere ufak bir liste hazırladık. Karşınızda yolculuğun olmazsa olmanızı beş ürün...

Göz Bandı

Sana göre tasarlanmış en kullanışlı üç buluş deseler, kaparım gözümü “göz bandı” derim. Bu yüzyılın en inovatif buluşunun ben de yeri çok ayrıdır. Yılın altı aylık bir kısmını yan gelip yatarak, doyasıya uyuyarak geçirme fikrini nasıl olur da kutup ayılarına kaptırırız bir türlü anlamayan biri olarak, göz bandı benim için oldukça önemlidir. Eğer siz de benim gibi gözüne iki damla ışık çarpınca uykusu kaçan, dönüp duran ama bir türlü uykuyu yakalayamayan biriyseniz inanın bana ihtiyacınız olan şey kesinlikle bir göz bandı. Aynı sorundan mustarip olan kişiler için seyahat sırasında uyumak başlı başına bir çileye dönüşebiliyor. Eğer hafızam beni yanıltmıyor ise insanın sağlıklı şekilde uyuyabilmesi için de ortamın karanlık olması oldukça önemli. Bilim yalan söylemez! Bilime güvenin, eğer yolculuklarınız sırasında sabahlara kadar Ali Baba’nın çiftliğinde bir olimpiyat atleti edası ile mantıksızca çitlerden atlayan koyunları saymak istemiyorsanız bavulunuza bir göz bandı ekleyin.

Bavul Kilidi

Her şeyin başı güvenlik. Efendim, her insanın karakteri farklı olmak ile birlikte bazıları güvenlik konusunda oldukça takıntılıdır. Eminim günlük hayatınızda bu insanlar bir yada birkaç tanesine sizler de rastlamışsınız. Kimisi ocağın altını açık unuttum mu diyerek yolun yarısından evine geri döner kimisi gecenin üçünde kalkıp tüm camların kapalı olduğundan emin olmak ister. İşte tam böyle takıntıları olan seyahat severler için üretilmiş bir ürün var. Bavul kilitleri üç farklı kombinasyonu bulunan kilit sistemleri ile özellikle havaalanında bavulunuzdan ayrı kaldığınız noktalarda size oldukça yardımcı oluyor. Bu alanlarda bavulunuzun açılmadığından yada içerisindekilerin güvende olduğundan emin olabiliyorsunuz.

Seyahat Yastığı

Daha önce de belirttiğim gibi uyku önemli! Sabahları on dakika daha fazla uyumak için savaş antlaşması imzalamaya varacak kadar uykuyu seviyor musunuz? Çalar saatler en büyük düşmanlarınız arasında mı? Öyleyse kısacık tatillerinizin arasına sıkıştırdığınız seyahat planlarınızda uykunuzdan feragat etmek de istemiyorsunuz demektir. Seyahatleriniz sırasında kesintisiz bir uyku çekmek, uyandığınızda boyun ağrısı çekmekten kaçınmak için bavulunuza mutlaka bir tane seyahat yastığı eklemelisiniz. Fazla yer kaplamayan, kolay taşınabilir bu ürün rahatsızlık seviyesi inşaat gürültüsü ile eşdeğer olan yolcu koltukları için birebir diyebiliriz. İyi uyuyun, dinç gezin bir de sağlıklı belenin efenim.

Seyahat Şarj Seti

Akıllı telefonlar, tabletler ve mobil cihazlar. Tüm bunlar hayatımıza girdiğinden bu yana en büyük sorunlarımızdan biri de şarj kesinlikle. Daha şimdiden modern yüzyılın park sorunu olmaya aday bir durum. Özellikle sizinde dikkatinizi çekmiştir ki, son yıllarda herhangi bir mekana girdiğinizde kıyasıya bir rekabet başlıyor. Gözler hemen mobil cihazları şarj edebilecek köşelere kayıyor. Hatta kimi zaman farklı kişiler arasında bir köşe kapmaca oyununa döndüğünü de söyleyebiliriz. Şarj sorunu aynı şekilde seyahatler sırasında da devam ediyor.

Seyahat Diş Seti

Hijyen de günlük hayatımızın en önemli unsurlarından bir tanesi. Özellikle diş bakımına özen gösteren yolcular için seyahat diş seti olmazsa olmazlardan bir tanesi. Yolculuğunuz sırasında lezzetli yöresel yemeklerden tüketmeniz neredeyse kaçınılmaz. Sofranızdan eksik olmayan birbirinden harika tatlıların, tuzluların gelecekte sıkıntısını yaşamamak için bu ürün seyahatleriniz sırasında yanınızda olmalı.

“Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir,” der Bosna atasözü. Öyleyse bavulumuz her daim hazır olmalı. Listemizde yer alan ürünler yada sizin tercihinize kalmış diğerleri ile harika yolculuklar geçirmek için en uygun uçak yada otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin