“Teknoloji sayesinde herkesin kapısı, kocaman bir pencereye dönüşebiliyor.” -Daniel Palmer-

İnsanoğlu olarak, küçük mavi gezegenimizde kendi varlığımızı hissettirdiğimizden bu yana oldukça uzun geçmiş durumda. Bu serüvenlerle dolu hayat yolculuğu boyunca şüphesiz seyahat etmek, bir yolculuğun içerisinde dünyanın farklı noktalarını keşfetmek kaderimizin kaderimizin bir parçası olmuş. Şüphesiz seyahat etmek gibi süregelen bu yolculuk boyunca hayatımızı daha kolay hale getiren teknolojiler geliştirmekte hayatımızın ayrılmaz bir parçası gelmiş durumda. Özellikle günümüz dünyası söz konusu olduğunda inanılmaz derecede hızlı şekilde ilerleyen teknolojik gelişmeler sayesinde neredeyse tüm günlük işlemlerimizi İnternet aracılığı ile kolayca yapabiliyoruz. Bizden önceki nesiller için büyük zaman ve emek kaybı olan birçok işlem bizim için yalnızca birkaç tık uzaklıkta yer alıyor. Teknoloji hayatımızın bu denli bir parçası haline gelmişken seyahat severler de bundan nasibini alıyor elbette. Bu yazımızda siz gezginler için yeni nesil teknoloji ile çözebileceğiniz 7 seyahat sorununu listeliyoruz. 

NeredenNereye.com ile Bilet Aramaya Son

Eğer bir yolculuğa çıkacaksanız sizin ilk ve en önemli adımlardan bir tanesi güzergahınızı belirleyip buna en uygun biletleri satın almanız gerekiyor. Bundan kısa zaman öncesine kadar hızlı şekilde uygun biletleri bulmak oldukça güçtü. Yüzlerce otobüs firmasının uygun güzergahda düzenlediği seferleri tek tek incelemeniz gerekiyordu. Buna karşın NeredenNereye.com mobil platformlarda yer alan uygulaması ve web sitesi ile sizlere en kısa sürede en uygun otobüs biletlerini sunuyor. Yalnızca birkaç tık ile kolayca bilet sahibi olabiliyorsunuz. 

Jet Lag

Uçak ile uzun mesafeleri sık sık kat edenler Jet Lag yaşamanın nasıl bir deneyim olduğunu herkesten bilecektir. Geliştirilen “Jetlag Genie” uygulaması sayesinde uçuş sürenizi ve uyku düzeninizi girerek kişiselleşmiş bir aksiyon planına sahip olabiliyorsunuz. Uygulama aynı zamanda uyumanız ya da uyanmanız gerektiğinde, hava almanız ya da kısa bir şekerleme uykusuna ihtiyacınız olduğunu belirtmek için size bildirim yolluyor. 

Daha hafif bavul daha çok rahatlık…..

“Packing Pro” ismi ile geliştirilen uygulama kelimenin tam anlamı ile bir uzman gözü ile sizin bavulunuzu inceliyor ve size not veriyor. Seyahat sürenizi, uçuş sürenizi, gideceğiniz yerin hava durumu bilgilerini kontrol ederek size uzman tavsiyesi sunan uygulama daha hafif bavullar ile çok daha konforlu bir tatil geçirmenize olanak sağlıyor. 

Tatil rahatlığı ile beraber alınan kilolar…

Seyahat sırasında farklı kültürler keşfetmek ve olabildiğince fazla yöresel lezzeti denemek kulağa çok hoş geliyor ancak tatilin sunduğu bu imkan ile aşırıya kaçmak ve kilo problemi yaşamak da şikayetçi olunan bir konu. Günümüzün giyilebilir teknolojisi olan akıllı saatler bu konuda bizim yardımımıza koşuyor. Ne kadar yediğimizden, kaç kalori yaktığımıza, kaç adım attığımıza kadar hesaplayan bu teknolojiler sayesinde aşırıya kaçmaktan kurtulmuş oluyoruz. 

Telefonunuzu sudan koruyabilirsiniz…

Tatil sırasında bir kaza sonucu telefonunuzu suya düşürmekten çekiniyor ya da su altında telefonunuzu kullanmak istiyorsanız çözüm basit. Geliştirilen yeni nesil özel tasarım kılıflar ile telefonunuzu suyun altında da kullanabiliyorsunuz. Eşine ender rastlanan sualtı görüntülerini elde etmek artık oldukça basit. 

Gürültüden uzak kalmak…

Özellikle uzun yolculuklar sırasında ortaya çıkan gürültüden uzak kalmak yolculara büyük bir konfor sağlıyor. Tasarlanan yeni nesil kulaklıklar sayesinde çevrenizde yankılanan seslerden kelimenin tam anlamı ile kurtulup kendi dünyanıza harika bir dalış yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu kulaklıklar sayesinde yolculuğunuzu keyifli hale getiren multimedya imkanlarından da daha kaliteli bir ses grafiği ile yararlanmanız mümkün. 

İnternet erişimi çok daha kolay 

Günümüz dünyasının olmazsa olmazlarından biri de şüphesiz her gittiğimiz noktada internete bağlanabilme imkanı. Geliştirilen “Wireless Mini Pocket Router” uygulaması sayesinde artık her yerde wifi aramanıza gerek kalmıyor. Bu uygulama sayesinde kendi Wifi’nizi oluşturabiliyorsunuz. 

Tüm seyahatleriniz için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin