2020 yılı Dünya genelinde beklediğimiz gibi başlamadı. Tüm Dünya’ya yayılan Koronavirüs (COVID-19) nedeni ile insanlık olarak oldukça zor zamanlardan geçtiğimiz bir gerçek. Bu nedenle ülkemizde de 2020 yazının seyahatseverlerin istediği gibi geçtiğini söylemek zor. Belirli bir süre boyunca Koronavirüsten korunmak amaçlı hem de pek çok işletmenin kapalı olması nedeni ile insanlar evlerine kapalı kaldı. Bu zorlu pandemi süreci bizlere, özgürlüğün, sosyal hayatın, doğal yaşamın, açık havanın ne kadar değerli olduğunu göstermiş oldu. Bu yazı tatilden uzak geçiriyor olsak bile aileniz ve çocuklarınız ile birlikte yapabileceğiniz aktiviteler üzerinizde birikmiş olan yorgunluğu atabilmenize olanak sağlıyor. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için ailenizle birlikte keyifli vakitler geçirebileceğiniz etkinlikleri kısaca listeledik. 

Müze Gezileri

Eğer bir yandan yeni şeyler keşfetmek bir yandan da aileniz ile birlikte keyifli vakit geçirmek istiyorsanız müze gezileri sizin için en ideal etkinliklerden bir tanesi. Özellikle Türkiye gibi kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir ülkede gezip görebileceğiniz onlarca farklı müze yer alıyor. Pandemi sürecinin ardından kontrollü sosyal hayat ile birlikte yeniden hizmete giren müzeler bu zamanda oldukça sessiz diyebiliriz. Kalabalıktan uzak müze gezme şansınız varken aileniz ile birlikte bunu sonuna kadar değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızı da yanınıza alarak kısa zaman içerisinde şehrinizde ya da çevre şehirlerde yer alan müzeleri rahatlıkla gezebilirsiniz. Bir yandan kendiniz yeni bilgiler öğrenirken diğer yandan öğrendiklerinizi çocuklarınıza aktarmanız aileniz için keyifli dakikaların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Çocuklarınıza erken yaşta kültürü aşılamak için fazla masraf yapmanıza da gerek yok. Bir müzekart çıkararak ekonomik anlamda yükünüzü hafifletebilirsiniz. 

treking

Trekking

Pandemi süreci boyunca açık hava ve doğaya karşı duyduğumuz özlem oldukça arttı diyebiliriz. Sosyal mesafenin korunması temelli sosyalleşme ile birlikte yeniden açık havaya döndüğümüzü söyleyebiliriz. Artık bir süre kapalı mekanlardan uzaklaşmak pek çok kişinin isteği. Yaz aylarında açık havada aileniz ile birlikte yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden bir tanesi de trekking. Dağ bayır demeden ailemiz ile birlikte gezmek bu özellikle üzerimizde biriken stresi atmanın en güzel yollarından bir tanesi. Doğa sizi tüm misafirperverliği ile beklerken daha fazla vakit kaybetmenin bir anlamı yok. Hemen bulunduğunuz konuma en yakın trekking rotalarını araştırmaya başlayabilirsiniz. 

piknik

Pikniğe Gitmek

Pandemi sürecinde açık havaya özlem duyduğumuzu belirtmiştik. Yaz mevsimin gelmesi ve havaların uygun koşulları sağlaması ile birlikte kısa kaçamaklar yapmak isteyen seyahat severler için piknik sezonu da açılmış oldu. Bu mevsimde çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden bir tanesi de doğanın kollarında yapabileceğiniz açık hava piknikleri. Sabah saatlerinde geleceğiniz piknik alanlarında çocuklarınız ile beraber eğlenceli oyunlar düzenleyebilir, yürüyüş parkurlarında spor yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. Türkiye’de pikniklerin olmazsa olmaz öğelerinden bir tanesi de şüphesiz mangal keyfi. Bütün ailenin bir araya geldiği bu etkinlikte bir yandan stresten kurtulurken diğer yandan kendinizi leziz bir sofra ile ödüllendirebilirsiniz. Türkiye’nin hemen her şehrinde doğal güzelliği ile akıllardan çıkmayan çok sayıda piknik alanı bulunuyor. Tatil süreniz kısa olsa bile büyük şehirlerin çevresinde de günübirlik gidebileceğiniz çok sayıda piknik alanı mevcut. 

Dalış Yapmak (Scuba Diving)

Dalış Yapmak (Scuba Diving)

Yaz dönemi söz konusu olduğunda deniz eğlencesinden bahsetmemek olmaz elbette. Deniz, kum ve güneş yazın olmazsa olmazlarından… Yaz mevsiminde çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden biri de şüphesiz dalış yapmak. Fethiye Akvaryum Koyu, Çeşme Fener Adası, Bodrum Delikli Mağara, Kalkan Sakarya Batığı, Saroz Minnoş Adası başta olmak üzere tüm Akdeniz ve Ege kıyılarında dalış yapabilirsiniz. Daha öncesinde dalış tecrübeniz olup olmaması da pek önemli değil üstelik. Ailecek yazın bunaltıcı havalarından kaçmak için ve sualtı dünyasını keşfetmek için dalış yapmaya karar verdiğinizde, dalış ekibi size etkinliğin her aşamasında rehberlik ediyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği su etkinliklerinden biri olan dalışı aldığınız kısa eğitim ile kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Türkiye’nin dalış noktaları konusunda zengin olması da işinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Elimizde bu denli doğa harikası dalış noktaları varken bu yaz mevsiminde gözlerden uzakta ailemizle birlikte bu fırsatı değerlendirmek yerinde olacaktır. 

bisiklet

Paten ve Bisiklet

Bu yaz döneminde yaşadığımız pandemi nedeni ile kapalı alanlarda yapılan birçok etkinliğin iptal edildiğine tanıklık ediyoruz. Ancak, kontrollü sosyalleşme süreci ile birlikte evlerimizden çıkmaya başladık. Enerjimizi kalabalık ortamlardan uzakta gerçekleştireceğimiz etkinliklerle değerlendirebilmemiz mümkün. Havaların son derece uygun olduğu yaz mevsiminde çocuklarınızla birlikte büyük bir keyifle yapacağınız etkinliklerin başında paten ve bisiklet sürme geliyor. Sağlığınız açısından da oldukça faydalı olan bu etkinlikler son derece de eğlenceli. Araçların fazlası ile ziyaret etmediği tenha yollar seçilerek bisiklet sürme ve paten kayma etkinlikleri gerçekleştirilebilir. Üstelik eğer sözü edilen konumlara yakın bölgelerde ikamet ediyorsanız fazla zaman harcamadan etkinliğinizi istediğiniz zaman aralıklarında planlayarak gerçekleştirebilirsiniz. 

NeredenNereye.com tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin