Evet, uzun zamandır yerel lezzetler hakkında bir yazı yazmamıştık. Yemek kültürü gezginlerin deneyimlemekten en çok zevk aldıkları olgulardan biri. Dünyanın farklı köşelerinde birbirinden farklı onlarca kültür bulunuyor ve bunlar içerisinde deneyimlenmesi gereken onlarca ve hatta yüzlerce farklı lezzet bulunuyor. Ancak bugün yöresel lezzetlerden bahsetmeyeceğiz. Bugünkü konumuz dünyanın farklı ülkeleri ve içki kültürü. Evet bakalım hangi ülke de en çok hangi içkiler tercih ediliyor.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti dünyanın alkol tüketimi en yüksek olan yerlerinden biri.. Sanıyorum gece hayatının ülkede oldukça renkli olmasından kaynaklanan bir durum. İçkinin önemli bir yerinin olduğu bu topraklarda en çok tüketilen alkol ürünleri hangileri dersiniz. Becherovka, kendine has bir tadı olan tarçınlı bir Çek içkisi. İlk defa deneyenlere biraz garip gelebilir ancak tadına alıştıktan sonra bu likörü su gibi götüreceğinizden emin olabilirsiniz. Absinthe ve Krusovice de ülkede en çok tüketilen alkollü içecekler arasında yer alıyor. Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız bir seyahat sırasında her birini keyifle deneyebilirsiniz.

Belçika

Alkol tüketiminin son derece yüksek olduğu ülkelerden biri olan Belçika’da en çok kullanılan içki büyük bir farkla bira. Ülke içerisinde biranın daha önce hiç görmediğiniz türlerini tadabilirsiniz. Kriek ise Belçika’da tüketilen özel bir bira çeşidi ancak söylemekte fayda var. Ülkede bu içki “kız birası” olarak anılıyor. Hemen hemen her meyvenin aroması ile hazırlanan Kriek, özellikle biranın tadına alışkın olmayanlar için birebir diyebiliriz.

Almanya

Herkes Almanya deyince akla ilk gelen şeylerden birinin bira olduğunu bilir. Açıkçası pek de haksız bir çıkarım sayılmaz. Zira Almanya’da biranın hemen hemen her çeşidini rahatlıkla bulabilirsiniz. Ülke içinde yaklaşık iki yüz farklı türde bira üretiliyor. Schnaps, özellikle yemekten sonra yaşanılan hazımsızlık sorunlarının çözümü için tüketilen bir bira çeşidi. Ancak tadının güzel olup olmadığına dair yorumu tamamen size bırakıyoruz.

Macaristan

Macaristan’ın kendisine has bir içkisi var, shot şeklinde içilen Palinka tadı ile ilk kez içenleri kelimenin tam anlamı ile şoka sokuyor diyebiliriz. İçmekte bir hayli zorlanabilirsiniz ancak kesinlikle ve etkili bir içki istiyorsanız Budapeşte’ye kadar gidip Palinka’yı denemeniz de hiçbir mahsur yok.

İtalya

İtalya, içki konusunda fazlası ile seçenek bulabileceğiniz ülkelerden bir tanesi. Oldukça fazla seçenek olduğundan hangisi ile başlayacağınızda kararsız kalabilirsiniz. Montepulciano ve Chianti, İtalya’nın en ünlü şarap türlerinden ikisi ve başlangıç için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bunların dışında Limoncello adı verilen bir likörleri var ki, pek de matah olduğu söylenemez ancak farklı tadı ile gene de denemeye değer. Son olarak İtalya’nın sert içkilerinden biri olan Grappa var ki, shot olarak yemekten sonra alınan keskin bir içecek olduğunu söylemek gerek.

Japonya

Japonya, dediğimiz zaman herkesin aklına hemen hemen ilk olarak “sake” geliyordur. Uzak Doğu toplumlarında yaygın tarım ürünü olan pirinç içki alışkanlıklarında da kendini göstermiş. Japonlar pirinçten alkol oranı yüksek sake dediğimiz bu içkiyi yapıyorlar. Alkol oranı bir hayli yüksek olmasına karşın içmek tahmin ettiğiniz kadar zor değil diyebiliriz.

Meksika

Tıpkı Japonya’da olduğu gibi Meksika dediğimizde herkesin aklına gelen hemen hemen aynı isim oluyor. Dünya genelinde de bir hayli fazla tüketilen ve sevilen Tekila, Meksika’nın neredeyse sembolü haline gelmiş durumda. Hal böyle olunca tekilanın birbirinden farklı tada sahip olan onlarca türünü ülke sınırları içerisinde bulmanız mümkün.

İspanya

Efendim, her sene milyonlarca insanı ağırlayan Akdeniz’in en güzel ülkelerinden biri İspanya’nın en meşhur içkisi, Sangria’dır. Çeşitli meyve aromaları ile renklendirilen ve temelde bir şarap kokteyli olan bu içki listedeki diğer alkol ürünleri göze alındığında oldukça hafif kalıyor olabilir ancak tadının son derece iyi olduğunu belirtmekte fayda var.

Farklı ülkelerde kendilerine has lezzetleri ile içkilerin tadına bakmak için yolculuklarınıza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin