“Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder.” Goethe 

Yemekler, bir kültürün şüphesiz en önemli ögelerinden bir tanesi. Binlerce yıldır çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu toprakları üzerinde oluşan yemek kültürü bugün bütün dünyada tanınan bir mutfak haline gelmiş durumda. Türk lokumundan, kebaba ve dönere birçok lezzetimiz yabancı ülkelerde tüketiliyor. Bizim mutfağımızdan lezzetler nasıl tüm dünyada bilinen bir hal aldıysa, farklı yemek kültürlerinden farklı mutfaklardan insanların unutamadığı tatlar da dünyada bir marka şeklini alabiliyor. Bugün sizler için dünyanın farklı noktalarından icra edildikleri ülke ile özdeşleşmiş 7 harika lezzeti paylaşacağız.

İspanya – Paella

İspanya, Akdeniz’in en güzel, en renkli ülkelerinden bir tanesi. Bu durum ülkenin yemek kültürü üzerine de yansımış durumda. İspanya’ya has lezzetler ülkenin genel yapısı gibi renkli, cıvıl cıvıl. Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı lezzetler burada da boy gösteriyor. Sarımsak, domates, et ve tavuğun zeytinyağlı pirinç ile harika bir ahenk içerisinde bulunduğu Pealla ise bir gün yolunuz İspanya’ya düşerse mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında.

Çin – Pekin Ördeği

Çin mutfağının kesinlikle bir marka haline gelmiş lezzetlerinden biri bulunuyor listemizin bu sırasında. Ördeklerin Pekin uyruklu olup olmadığını gerçekten bilmiyoruz elbette ancak biz bu lezzeti Pekin ördeği olarak tanıyor ve seviyoruz. Türkiye’de çok az sayıda yerin bu yemeği hakkı ile yapabildiğini söylemekte fayda var. Portakal eşliğinde, özel bir sos ile servis edilen Pekin ördeği bence kesinlikle tadına bakmanız gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Belçika – Moules Frites

Efendim Belçika mutfağı denildiğinde aklımıza ilk gelen genelde tatlılar oluyor. Ancak, moules frites yani bizdeki karşılığı midye tava olan bu lezzet ülke ziyaretçilerinin en sevdikleri arasında yer alıyor. Taze midye tava ile patates kızartmalarının gerçekten burada farklılık gösterdiğini bilmek gerek. Bunun farkında olan ülke sakinlerinde bu yemeği seyahatiniz sırasında bolca tüketebilmeniz için ellerinden geleni yapıyor açıkçası. Hemen hemen her köşe başında bulmanız mümkün.

Bosna Hersek – Cevabi

Efendim, köfte denildiğinde Türkiye yemeklerin panayırı denilebilir. Neredeyse her ilimizin kendine özgü bir köftesi bulunuyor. Ancak gene de Bosna Hersek’in köftesini denemeden bu topraklardan dönmemek gerek. Bu köftenin en önemli özelliklerinden bir tanesi mutlaka ama mutlaka yanında sunulan özel yapım bir pide ayrıca pişmemiş soğan eşliğinde servis edilmesi.

Danimarka – Frikadeller

Şimdi efendim bakınca anlıyoruz ki köfteye meraklı olan tek millet biz değilmişiz. Sanıyoruz ki dünyanın tüm mutfaklarında leziz köfteler kendilerine bir şekilde yer bulabiliyor. Danimarka’nın Frikadeller’ı da bu köftelerin en güzellerinden bir tanesi. Süt, yumurta, kıyma karışımı ile hazırlanan bu enfes lezzet bir gün yolunuz Danimarka topraklarından geçerse mutlaka denemeniz gerekenler arasında yer alıyor.

İngiltere – Rozbif

Efendim, yemek kültürü dediğimizde İngiltere gibi tarihin en önemli dönemlerine yol vermiş binlerce yıllık bir medeniyetten söz etmemek olmaz. Listemizin bu sırasında güneşin batmadığı imparatorluğun topraklarından enfes bir et yemeği yer alıyor. Rozbif siparişi verdiğinizde etin ve sebzelerin en güzel kaynaştığı tabaklardan birini görmeye hazır olun. Brokoli ve havuç gibi sebzelerin eşliğinde sunulan ve az pişmiş olarak hazırlanan etin tadını çok zor unutacaksınız.

Fransa – Crepe

İlk kez onca yıldır tarifi kesin olarak çıkarılamamış bir lezzet ile karşılaşabilirsiniz. Fransa’nın Crepe’si tam olarak böyle bir lezzet. Bu turistik ülkede günün her saatinde tüketebilirsiniz ve incecik hamur içine konulacak malzemelere tamamen siz karar verebilirsiniz. İsterseniz tatlı bir crepe isterseniz de tuzlu tüketebilirsiniz.

Listemizde yer alan yada sizin oluşturduğunuz listelerde bulunan birbirinden harika lezzetleri zaman kaybetmeden denemek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak yada otobüs biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin