“Öğrenmek istiyorsan seyahat etmelisin”

Evet, mevsimlerden sonbahar içerisinde bulunmaktayız. Doğanın soluk renklerini çekinmeden sergilediği hüznün mevsimi. Hüznün, matemin, duyguların mevsimi… Soğuk havaların artık iyiden iyiye hissedildiği günler ve ilerleyen zamanlarda sonbaharın doğaya getirdiği bütün bir sergiyi izlemek bizler için mümkün olacak. Seyahatin genellikle yaz ayları içerisinde gerçekleştirildiğinde dair yaygın bir kanı var. Bazı seyahat severler son baharın soğuk günlerinde nereyi gezebiliriz ki diyebilir.. Bugün bu yazının cevabını veriyoruz.  Sonbaharda nereye gidilir diyenlere beş harika yeri sizler için listeledik.

Kazdağları – Çanakkale – Balıkesir

Listemize Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir alan ile başlayalım. Kazdağları, Çanakkale, Balıkesir sınırları içerisinde yer alıyor. Yükseltisi ile birlikte sonbaharın soluk renklerini usta bir ressamın hüzünlü bir tablosu gibi sunan nadir noktalardan bir tanesi. Gereken yükseltiye çıkmayı başardığınız zaman hem denizin hem de yemyeşil doğanın bir mozaik şeklinde bütünleşmiş halini görebiliyorsunuz. Hepimizin bildiği gibi sonbahar yaprak dökümünün en fazla olduğu mevsimdir. Yere serilen rengarenk yaprakların oluşturduğu harika görüntüyü deneyimleyebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Bütün bu manzaranın tam da orta yerinde bir anda alıcılarınızı uyaracak harika bir şelalenin varlığını fark etmeniz de seyahatinize ayrı bir güzellik katıyor.

Erikli Yaylası / Yalova

Erikli Yaylası, Yalova – Çınarcık Teşvikiye Köyü’nün yaklaşık altı kilometre yukarında yer almaktadır. Erikli Yaylası’nı harika bir görünme kavuşturan ve ünlü yapan içerisinde yer alan harika şelalesidir. Tabi ki Erikli Yaylası’nı sonbahar aylarında gidilmeye değer bir yer haline getiren yegane özelliği yalnızca şelalesi değil. Bu alan içerisinde görebileceğiniz birbirinden farklı türde onlar ağaç bulunuyor. Sonbahar mevsiminde kimin yapraklarını dökmesi, kiminin farklı renklere bürünmesi ile birlikte doğanın ne denli yetenekli bir ressam olduğu yeniden karşımıza çıkıyor. Erikli Yaylası’na vardığınızda burada yapabileceğiniz ilk şey bu uzun boylu ağaçlar içerisinde harika bir doğa yürüyüşü gerçekleştirmek olabilir. Erikli Yaylası içerisinde orman gezinizi gerçekleştirirken farklı renkler yollara serilmiş yaprakların görüntüsü ve şelalenin manzarasının birleşmesi ile unutamayacağınız anılarınız olacak.

Brugge (Brüj), Belçika

Brüj, bir çok insan tarafından haklı olarak, Orta Çağ şehri diye anılan bir şehirdir. Geçmişinden gelen mimari kültürü nedeni ile şehrin sonbahar hissini son derece yoğun şekilde hissettirdiğinden bahsedilebilir. Ayrıca Brüj şehrinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de şehrin neredeyse bütün sokaklarını sarmalayan sarmaşıkları. Sonbahar mevsimi Brüj üzerine geldiğinde şehri çevreleyen bu sarmaşıklar sarı ve farklı tonlarda renklere bürünerek doğanın bu mistik şehri süslemesine izin verir. Brüj, sonbahar mevsiminde gidilebilecek en güzel Avrupa şehirlerinden biri olarak görülüyor.

Yedigöller, Bolu

Yedigöller, sonbahar manzarası denildiğinde hatta manzara denildiğinde insanların aklına gelen ilk yerlerden bir tanesi. Bu eşsiz gölün manzarasının her mevsimde güzel olduğunu kabul etmek gerek. Ancak özellikle sonbahar gibi doğadaki renk cümbüşünün sergilendiği bir mevsimde Yedigöller’i ziyaret etmek bir ayrıcalık. Ağaçların arasında bir göl, rengarenk yapraklar ve huzur veren bir manzara. Yedigöller kesinlikle sonbahar mevsiminde gidebileceğiniz en iyi rotalardan bir tanesi. 1956 senesinde milli park ilan edilen Yedigöller’de yürüyüş yapmak, gölleri ve şelaleleri görmek, oldukça geniş bir bitki zenginliğine tanık olmak mümkün.

Karagöl, İzmir

Listemizin son sırasında Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’den bir yer var. İzmir’in Karagöl’ü henüz beklenildiği kadar popüler hale gelmiş bir yer değil. Bu ne denle kalabalık insan kitleleri ile dolup taşmıyor. Kısacası sonbahar mevsiminde tatile çıkıp biraz huzur arayanlar için biçilmiş kaftan burası. İzmir’in Yamanlar Dağı eteğinde yer alan bu yer sonbahar manzarasının Türkiye’de en etkileyici şekilde sergilendiği noktalardan bir tanesi. Gitmeden önce fotoğraf makinelerinizi yanınıza almayı unutmayın.

Listemizde yer alan noktalara yada sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz bir çok noktaya vakit kaybetmeden gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun fiyatlarla uçak bileti ya da otobüs bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin