Takvimlerine baktığımızda görüyoruz ki; sevgili öğrencilerimiz için önümüzde uzun bir tatil var. Öğrenci olanlar ve bünyesinde her daim öğrencilik alışkanlıklarını taşıyan gezginler için sömestr tatili her yıl harika bir fırsat sunuyor. İki hafta kadar eğitim – öğretim hayatına ara verilmesi, çocukları ile birlikte keyifli zaman geçirmek isteyen seyahat severler için bulunmaz bir fırsat. Üstelik sene içerisinde yer alan tatillere göre daha uzun bir zaman dilimine yayılmış olması hem yurt içi hem de yurt dışı tatil rotalarını gezginler için uygun hale getiriyor. Sömestr tatilinin oldukça yaklaştığı şu günlerde NeredenNereye.com ailesi olarak biz de siz seyahat severler için sömestr tatili için seyahat önerilerimizi kısaca listeledik.
Tartışmasız Türkiye’nin kalbi olarak adlandırabileceğimiz bu şehir aslında yalnızca 15 tatilde değil yılın neredeyse her döneminde ülkenin farklı noktalarından ziyaretçiler ile doluyor. Tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un benzersiz doğal güzelliklerinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı her farklı medeniyetten günümüze miras olarak aldığı tarihi eserler ise sömestr tatilinde çocukları ile birlikte kültür gezisi yapmak isteyen aileler için bulunmaz bir imkan sunuyor. Ayrıca son yıllarda İstanbul için sayıları giderek artan tema parklar tüm bir ailenin eğlence dolu zamanlar geçirmesi için harika imkanlar sunuyor. 

Bursa – Uludağ

Ocak ve şubat ayları ülkenin zirvelerinde kar kalınlığının en çok olduğu zamanlar. Hali ile aileler çocukları ile birlikte sömestr tatili boyunca kayak merkezlerinde eğlenceli vakit geçirmek istiyor. Elbette kayak denildiği zaman ülkemizde ilk akla gelen isim Bursa’da yer alan Uludağ oluyor. Ancak yılın bu döneminde bölgenin bir hayli yoğun ve kalabalık olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Uludağ

Pamukkale – Denizli

Pamukkale ülkemizin en çok ziyaretçi çeken turizm rotalarının başında geliyor. Bembeyaz görüntüsü ile masal diyarlarından dünyamıza taşınmış bir yer hissi uyandıran Pamukkale sadece travertenleri ile ünlü de değil. Kışın mevsiminin soğuk günleri boyunca içimizi ısıtan termal kaynaklara da ev sahipliği yapan Pamukkale çocukları ile birlikte vakit geçirmek isteyen ailelerce çokça tercih ediliyor.

Kapadokya – Nevşehir

Binlerce yıllık coğrafi oluşumları, kiliseleri, yeraltı şehirleri ve çok daha fazlası ile Kapadokya ülkemizin en bilinen turizm noktalarından bir tanesi. Bu harika bölgenin yılın her döneminde enfes göründüğü belirtmekte fayda var. Ancak özellikle kış aylarında yüzeyinin kar ile kaplanması ile birlikte eşine ender rastlanan manzaralara ev sahipliği yapıyor. Bahar ve yaz aylarında oldukça kalabalık olan bölge kış mevsiminde biraz daha sakinliğe bürünüyor diyebiliriz. Bu da çocukları ile birlikte Kapadokya’da tatil geçirmek isteyen aileler için harika bir fırsat sunuyor.

Abant – Bolu

Sessiz ve sakin ortamı ile doğanın huzurlu kollarında yolculuk yapabileceğiniz Bolu – Abant kesinlikle ülkenin en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor. Abant Gölü çevresinde isteğinize uygun farklı konaklama seçeneklerinden birini tercih ederek, huzurlu ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz. Sahip olduğu sakin doğa alanları ile aileniz ile birlikte bol bol gezip yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Safranbolu – Karabük

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Osmanlı evleri ve sakin ortamı ile kısa süreli tatil fırsatı olan ailelerin uğrak noktalarından biri olan Safranbolu ülkenin farklı köşelerinden yaz, kış ziyaretçi alıyor. Kendine özgü mimarisi ile sıcacık bir manzaraya ev sahipliği yapan bölgede aileniz ile birlikte keşif gezisi yapabileceğiniz çok sayıda doğal alan da bulunuyor.

Eskişehir

Özellikle son yıllarda kazandığı genç nüfusu ile dikkat çeken Eskişehir kış mevsimi boyunca bir başka güzel oluyor. Üstelik giderek daha modern bir yapılanmaya sahip olan şehirde çok sayıda eğlence merkezi de bulunuyor. Karlar ile kaplı Porsuk Çayı’nın manzarası ise kesinlikle görülmeye değer. Sömestr tatili boyunca Eskişehir’de el sanatlarının nadide örneklerini sergileyen ustalardan hediyelik eşyalar alabilir, eğlence merkezlerinde aileniz birlikte keyifli vakit geçirebilir, tarihi Odunpazarı evlerini ziyaret ederek harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Sömestr Yurt Dışı Tatil Önerileri

Batum

Yalnızca kimliğinizi alarak gidebileceğiniz Karadeniz’in incisi olarak kabul edilen Batum tüm ziyaretçilerini sıcak ve samimi bir kucaklaşmayla karşılıyor diyebiliriz. 360 güne kadar pasaport ve vizenin istenmediği Batum kış mevsiminde beyazlara bürünmüş enfes manzaraları ile Türkiye’den gelen ziyaretçilerini bekliyor. Üstelik Batum otobüs bileti alarak karayolu ile Batum şehrine ulaşmanız oldukça kolay.

Prag

İhtişamlı tarihi yapıları ve muhteşem ışıklandırması ile dikkat çeken Prag, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Kış aylarının gelmesi ile birlikte bembeyaz bir görüntüye bürünen şehirde bol bol fotoğraf çekebileceğiniz çok sayıda eşsiz doğa manzarasına ev sahipliği yapıyor. Üstelik son zamanlarda giderek daha popüler bir seyahat rotası haline gelmesi ile birlikte şehirdeki eğlence yaşamının da bir hayli arttığını söylemek de fayda var.

Belgrad

Ziyaretçilerini çok sayıda müzik sahnesi ve konserlerle karşılayan Belgrad kış ayları boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Oldukça huzurlu bir yapısı olan şehir bir yandan kendine özgü doğasında kaybolmanıza izin verirken diğer yandan sergilediği muazzam gösterilerle aileniz ile birlikte keyifli vakit geçirmek için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Şehirde yer alan birbirinden güzel ve ihtişamlı tarihi yapılar ise kesinlikle görülmeye değer.

Saraybosna

Bosna’nın başkenti olan Saraybosna, uygun bir bütçe ile iyi bir tatil geçirmek isteyen aileler için harika bir fırsat sunuyor. Kendine özgü matemli havası ve doğanın kış mevsimini büyüleyici şekilde kucakladığı bu seyahat rotası sömestr tatili için sizleri bekliyor.
 
Hangi ulaşım yolunu seçerseniz seçin eğer toplu ulaşım kullanacaksanız HES koduna ihtiyacınız olacağınız hatırlatalım. Sömestr tatil için gerçekleştireceğiniz seyahatlerinizde NeredenNereye.com  ile Türkiye’nin her yerine ucuz otobüs bileti satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin