Gezginlerin en büyük zevkleri elbette ki, ellerine geçen her fırsatta dünyanın daha önce keşfetmedikleri, gezip görmedikleri bir bölgesine giderek yeni yolculuklara açılmak. Dünyada yüzlerce ülke binlerce farklı kültür ve farklı birikim olduğu düşünülürse azar azar da bunlardan biraz deneyimleyebilmek harika bir alışkanlık. Özellikle sık sık seyahat edenlerin bildiği durumlardan biri de yemek alışkanlıklarıdır. Kimi zaman süremiz kısıtlı olduğundan gittiğimiz şehirde oturup şık bir restoranda yemek yeme fırsatımız olmuyor. Zamandan tasarruf sağlayıp lezzetli yiyecekler ile doymamız da mümkün. Dünyanın farklı şehirlerinde neredeyse şehirlerin sembolü haline gelmiş olmuş olan birbirinden lezzetli harika sokak lezzetleri var. Biz de yollardan uzak kalmayan gezginler için sokak yiyecekleri ile ünlü 10 yeri listeledik.

Tang hu lu – Şangay

Aslında Şangay’a kadar gitmenize gerek yok, Tang hu lu sizlere çocukluğunuzdan tanıdık gelecek. Eminim ki, birçoğumuz çocukluğumuz boyunca elma şekerlerini severek tükettik.

Bütün bir elmanın şeker ile kaplanmasıyla servis edilen elma şekerli kendi adıma konuşmak gerekirse çocukluğumun en güzel anıları arasında yer alıyor. Tang hu lu da aynı şekilde, elma, muz, çilek gibi meyvelerin şeker ile kaplanması size sunulan harika bir sokak lezzeti.

Jerk Chicken – Jamaika

Müjde piknik hizmetleri A.Ş mangal hizmetini ayaklarınıza getiriyor. Evet, biraz garip bir cümle oldu farkındayım.

Ancak Jamaika’nın en ünlü sokak lezzeti Jerk Chicken bizim mangal olarak tabir ettiğimiz yiyecekten farklı değil.

Tavuk etinin kömürde ağır ağır pişirilen tavuk, yöresel soslar ile birlikte ikram ediliyor.

Vada Pav – Hindistan

Hindistan’ın ünlü restoranlarında ya da sokaklarında bulabileceğiniz bu yemeğin hazırlanışı pek de zor değil.

Haşlanmış patates ve hamur ile yapılan lezzeti özel hale getiren, Hindistan’a ait zengin baharat kültürü ile süslenmesi.

 

Murtabak – Singapur

Murtabak, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan gözlemeyi andırıyor.

Ana malzeme olarak bir pancake kullanılıyor, bu pancake ile yapılan yufkanın arasına konulan çeşitli malzemeler ile yapılan lezzet Singapur’da en fazla tüketilen lezzetlerden biri.

 

Cheesesteak – Philadelphia

Tam anlamı ile doyurucu ve oldukça lezzetli bir sokak lezzeti arıyorsanız cheesesteak tam size göre.

Uzun bir bifteğin pişirildikten sonra üzerine kaşar eritilmesi ile hazırlanan yemek Amerika’da oldukça popüler.

Choripan – Arjantin, Brezilya, Şili, Bolivya, Uruguay, Venezuella

Choripan neredeyse bütün Güney Amerika’nın en favori lezzetlerinden bir tanesi. Latin ülkelerinin oldukça renkli bir kültürel yapısı bulunuyor. Bu durum yemek kültürlerine de yansımış.

Sucuk, Türk mutfağının hele de kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Aynısı Latin ülkeleri için de geçerli diyebiliriz.

Choripan sucukları ızgarada pişirilmesi ile hazırlanıyor ve Güney Amerika’ya özgür soslar eşliğinde ekmek arasında servis ediliyor.

Waffle – Belçika

Listede favori lezzetlerimden biri yer alıyor. Waffle için karşı koyamadığım bir lezzet diyebilirim. Tatlılar ailesinden  bir üyenin de sokak yemekleri arasında bulunması oldukça güzel.

Tatlı krizinizin ne zaman baş göstereceğini kestirmek zor oluyor neticede. Belçika sokaklarını gezerken ise bunu düşünmenize gerek yok zira bol miktarda waffle satan yer mevcut.

Takoyaki – Japonya

Takoyaki, ahtapot eti, zencefil ve yeşil soğanın top haline getirilerek ızgarada pişirilmesi ile yapılıyor.

Evet, ahtapot eti pek alışık olmadığımız bir yiyecek. Ancak Uzak Doğunun kendine özgü sosları ile hazırlanan bu lezzeti denemenizde fayda var.

Redred – Gana

Elbette herkesin damak tadının farklı olduğunun bilincinde olmak gerek. Özellikle Türkiye’den Gana’ya yolculuk yapacaklar için redred tanıdık bir lezzetmiş gibi görülebilir. Ana malzeme olarak fasulye kullanılan redred onlarca çeşit baharatın fasulyeler ile birlikte kızartılması ile yapılıyor. Görüntü olarak pek tatmin edici olmasa da baharat sevenler için lezzeti oldukça hoş gelebilir.

Poutine – Kanada

Poutine, patates kızartmasının peynir ve tuzlu kahverengi bir sos ile sunulmasından başka bir şey değil. Ancak Kanada’yı gezerken açlığınızı kısa süreli de gidermek adın harika bir seçenek denilebilir.

+Bonus: Dürüm – İstanbul

İstanbul, on binlerce  yıllık bir geçmişe sahip aynı zamanda nüfusu son derece kozmopolit yapıya sahip olan bir şehir.

Ülkenin hemen hemen her bölgesinden insanlar bu şehirde bir arada yaşıyor. Hal böyle olunca da her bölgeye ait birbirinden harika yöresel lezzetleri kolaylıkla bulmanız mümkün. Dürüm ise tüm ülkede rahatlıkla bulup tüketebileceğiniz son derece lezzetli bir yemek.

Listemizde yer alan lezzetleri zaman kaybetmeden tatmak için En uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin