Dünyamızın ve özellikle insanlığın bu gezegendeki yolculuğu boyunca seyahat hayatlarımızın ayrılmaz bir parçası olmuş. Gerek zorunluluktan gerekse merak arzumuzu tatmin etmek için dünyanın farklı köşelerinden en uç noktalarına kadar yolculuk etmiş durumdayız. Elbette bu zaman içerisinde tarihin akışını değiştiren, keşifler; yeni yollar, arabalar, uçaklar gibi olguların ortaya çıkmasını sağlamış. İnsanların zorunluluktan çok, gezip görme isteği ile yolculuk yapmaya başlamasından beri ise turizm var. Turistlerin, yani biz seyahat tutkunlarının en çok tercih ettiği noktalar, tutum ve davranışlar da bu alana yatırım yapan kişiler ya da ülkeler tarafından düzenli aralıklarla inceleniyor. Biz de seyahat tutkunları için son dönemde seyahatin En’lerini, trendlerini derledik.

En dikkat çeken ve en hızlı büyüyen turistik bölge

Asya Bölgesinde yer alan turizm alanları tatilcilerin yeni gözdesi gibi görünüyor. Özellikle Tayland son zamanlarda dünyanı farklı noktalarından milyonlarca insanı ağırlıyor. Asya turizm bölgelerine geçen yıllara göre 15 milyon daha fazla gezgin akın etmiş. Bu rakamı tüm turizm alanları üzerinde değerlendirdiğimiz zaman bölgenin ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 7 artmış olarak görünüyor ki; Asya’da dünyaya yeni yeni açılan mistik tapınaklar, el değmemiş doğa harikaları düşünüldüğünde bu son derece makul görünüyor.

En çok turizm harcaması yapan ülke

Ülkemizde dünyanı  farklı noktalarında turistleri ağırlamak konusunda son derece başarılı. Doğanın bizlere armağan olarak sunduğu doğa harikalarının ve geçmiş medeniyetlerden kalan zengin kültürel mirasın bunun üzerindeki etkisi tartışılamaz elbette. Bu hemen hemen dünyanın her ülkesinde böyledir. Ancak turizm üzerinde etkili olan en önemli faktörlerden biri de elbette ki, bu konuya ayırmış olduğunuz bütçe. Seyahat aktivitelerine ve turizme en çok bütçeyi ayıran ülke ise Çin. Bu alanda yüzde 37’lik bir artış göstererek turizm alanına 102 milyar dolarlık bir yatırım yapıldı.

En popüler seyahat rotası

Elbette listenin bu kısmında İstanbul’un ve Türkiye’nin bulunmasını isterdik, ancak rakamlara bakıldığında dünyanın en çok turist alan şehri Paris olarak görülüyor. Şehre, yıl içerisinde 83 milyondan fazla ziyaretçi gidiyor ki; bu son derece yüksek bir rakam. Dolayısı ile Fransa’da dünyanın en çok turist çeken ülkesi olma unvanını koruyor. Elbette farklı kaynaklardan Paris’te aradıklarını bulamayan gezginlerle de ilgili çok sayıda kaynak ile karşılaşabilirsiniz.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi

Sınırsız imkanların sunulduğu son derece lüks bir yolcu gemisinde uzun bir seyahat yapmak pekçok kişinin hayalidir eminim. Belki de hayallerinizdekinden bile çok daha büyük bir yolcu gemisi var. Bu geminin adı, “MS The World” ve dünyanın en büyük yolcu gemisi olarak biliniyor. İçerisinde 106 apartman, 19 studio daire, 165 rezidans ünitesi bulunuyor.

Dünyanın en büyük marinası

Tekneninizi demirleyeceğiniz harika, canlı ve renkli bir liman bulmak oldukça iyi oldurdu öyle değil mi? Elbette bunun için öncelikle bir teknemizin olması gerekiyor. Bu söylediğimi en iyi yapabileceğiniz yer Kaliforniya’da yer alan Marina Del Rey, burada tam 6500 tekne yer alıyor.

Gerçekleştirilen en çok turistik seyahat

Seyahatlerin insanoğlunun hayatlarının bir parçası olduğundan bahsetmiştik. Bu tarih boyunca böyle oldu ve böyle de olacakmış gibi görünüyor. Turistik gezilerse bu alanda yapılan çalışmalar ile birlikte her geçen yıl artıyor ve insanlar artık daha kolay şekilde dünyayı geziyor. Bugüne kadar tutulan kayıtlara en fazla turistik gezi 135 milyar turistik gezi ile 2012 yılında yapılmış olarak görülüyor.

Dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi

Sanat tutkunları dünyanın her yerinden farklı müzelere eşsiz sanat eserlerini görmek için seyahat ediyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi ise yıllık 9.5 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısı ile Paris’te yer alan Louvre Müzesi.

Dünyanın en eski doğal parkı

Dünyanın en eski ulusal parkı Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Yellowstone Ulusal Parkı’dır. Buranın ismini pek çok dizi ve filmde görmüşsünüzdür. Tam bir doğal cennet olan bu alan UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmış durumda. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok ziyaret edilen noktalarından bir tanesi.

En yüksek turizm gelirine sahip olan ülke

Liste’de şu ana ismi oldukça az geçmesine karşın dünyanın en çok turizm geliri elde eden ülke yaklaşık 126 milyar dolarlık geliri ile Amerika Birleşik Devletleri oluyor. Bu dünya üzerindeki toplam turizm gelirlerinin yüzde 8’ine tekabül ediyor.

Siz de seyahatin enlerini yakından takip etmek istiyorsanız yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin