Mersin, Türkiye’nin Akdeniz kıyısında yer alan ancak buna karşın yeteri kadar turizm potansiyeline ulaşamamış, ülke ve dünya tarihinin en köklü yerleşim merkezlerinden bir tanesi. Öyle ki, bu köklü tarihinde Akdeniz ilk yerleşim alanlarından biri olduğu düşünülüyor. Bu nedenle günümüzde modern yapılanması içerisinde Akdeniz iklimin enfes etkisi, doğa harikaları ve tarihi noktaları ile dikkat çeken bir şehir haline geliyor. Bütün bunlara bir de binlerce yıl boyunca oluşturduğu lezzetli mutfak kültürü eklendiğinde yakın zamanda seyahat etmek için gerçekten harika bir seçenek halini alıyor. 

Mersin aynı zamanda bakir koyları ile de harika bir tatil merkezi. Yılın neredeyse 300 gününün güneşli geçtiği bu Akdeniz kentinde oldukça uzun bir dönem boyunca deniz keyfi yapabiliyorsunuz. Mersin’in yakın komşusu olan Antalya ise ülkemizin turizm başkenti olarak kabul ediliyor. Kentte 20’den fazla antik kent, şelaleler, mağaralar, plajlar ve koylar olabildiğince ziyaretçilere kapılarını açıyor. Tüm bu güzellikleri yakından keşfedebilmeniz için siz sevgili ziyaretçilerimiz için Mersin’den 5 harika tatil rotasını kısaca derledik. 

Silifke 

Ülkemizin en şanslı ilçelerinden biri olarak tanımlayabileceğiniz Silifke bölgesi, Mersin’in merkezine 85 km uzaklıkta, bir yanında Toros Dağları diğer yanında dingin suları ile Akdeniz’i komşu alarak sizleri bekliyor. Akdeniz’in kendisine sunduğu bütün nimetlerden faydalanan bu şirin ilçe de göz alabildiğince uzanan plajlar dikkat çekiyor. Doğa harika noktalarının yanı sıra ilçenin güzelliği geçmiş dönemde de keşfedilmiş olacak ki, bölgede sayısız antik şehir ve kalıntı bulunuyor. 

Akdeniz iklimi etkisi altında, çilek, muz ve tropikal meyvelerin yetiştiği bu iç ısıtan coğrafyada farklı kültürlerden insanlar binlerce yıl boyunca bir arada yaşamışlar. Günümüze kadar korunmayı başarmış tarihi dokuları, yüzyıllar boyunca süren çok uluslu kültürü, yerel mutfak lezzetleri ve Akdeniz’in doğa harikası alanları ile Silifke, Türkiye’nin gezilip görülmesi gereken en harika ilçelerinden bir tanesi. 

Sıcak havalar ile arası iyi olmayan ziyaretçiler için yaz dönemi biraz bunaltıcı olabilir. Ancak endişe etmenize gerek yok, sonbahar ve ilkbahar mevsiminde de Silifke’nin keyfini sonuna kadar sürebilirsiniz. 

Susanoğlu/ Atakent 

Aynı zamanda Atakent ismi ile de anılan Susanoğlu, Mersin’de Silifke ilçesine bağlı mahallelerden bir tanesi. Silifke’ye 10 dk Mersin’e 30 dk mesafede yer alan Atakent, hem yerel halk hem de farklı noktalardan gelen ziyaretçiler için Mersin’in artık bir marka haline dönüşmüş enfes tatil alanlarından bir tanesi. Türkiye’nin mavi bayrak unvanı kazanmış en harika plajlarından birine sahip olan Susanoğlu’nun nüfusu yaz aylarında 75 binin üzerine çıkıyor. Bölgede turistlerin büyük çoğunluğunu yerli turistler oluşturuyor. Berrak denizi, açık ve geniş sahili, iklimi ile Susanoğlu, Mersin’in denize girilebilecek en harika noktalarından biri olarak görülüyor. Plaj boyunca eğlence mekânları, alışveriş noktaları turistlerin için yakın mesafede konumlanmış durumda. 

Erdemli 

Erdemli, Mersin kentimizin turizm sembolleri haline gelmiş olan Kızkalesi, Ayaş gibi beldelerine ev sahipliği yapan bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle de en çok ziyaretçi alan noktalarından bir tanesi. Son yıllarda yapılaşmanın etkisi altında kalmış olsa da Erdemli hala Mersin göz alabildiğine uzanan kumsalları ile en güzel tatil rotalarından bir tanesi. 

Erdemli içerisinde yer alan Kızkalesi, merkeze 23 km uzaklıkta bulunuyor. Tarihi yapısı M.Ö 4.yüzyıla uzanan bu yapı, Mersin’in sembolü haline gelmiş durumda. Yapıda Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular gibi farklı kültürlere ait izler bulunuyor. Aynı zamanda şehrin harika manzaralarına tanıklık ettiğini de hatırlatalım. 

Tisan Koyu 

Tisan Koyu, bölgeyi bilenler tarafından saklı cennet olarak adlandırılıyor. Silifke ilçesinin sırları içerisinde bulunan Tisan Koyu, görenleri hayrete düşüren bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Turkuaz denizi, kumsalı ve yemyeşil doğası ile ülkemizin en güzel koylarından biri olarak kabul ediliyor. Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesinde, denize uzayan kara parçasının boğazı üzerinde, iki yanı koy olan bir alanda kurulmuş. 

Tisan Koyu aynı zamanda eski bir Yunan kolonisi olmasından dolayı, çok sayıda antik esere ve kente de ev sahipliği yapıyor. Doğanın cömert hediyelerini bir yandan keşfederken diğer yandan da tarihin tozlu sayfalarına kapı açmak için son derece ideal bir tatil rotası olarak bizleri bekliyor. 

Anamur 

Anamur, Akdeniz ikliminin en belirgin özelliklerini sergileyen bir yerleşim alanı olarak ülkemizin muz üretiminin başkenti olarak karşımıza çıkıyor. Muz üretimi ile tanınıyor olsa da enfes bir tatil yaşamak için de harika bir rota olduğunu belirtmek gerekiyor. Anamur aynı zamanda nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmak için geldiği kumsalları ile de hayvan severler tarafından yoğun ilgi gören bölgelerimizden bir tanesi. Akdeniz ikliminin sıcacık atmosferi, denizi şenlendiren foklar, doğa harikası mağaralar ve binlerce yıllık antik kalıntıları ile Anamur, Mersin’in en harika rotalarından biri olarak ziyaretçilerine kapılarını sonuna kadar açıyor diyebiliriz. Doğanın cömertçe insanlara sunduğu birbirinden değerli hediyelerinin tadını çıkarmak ve şehrin insanı yoran stresli atmosferinden uzaklaşmak için daha iyi bir adres zor bulunur diyebiliriz. 

Türkiye’nin doğa harika illerinden biri olan Mersin’de harika bir tatil geçirmek için ülkemizin her noktasından en uygun Mersin otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin