Tayland, özellikle son 20 yıl içerisinde turizm alanına yaptığı yatırımlar ile birlikte dünyanın en çok turist alan ülkelerinden biri oldu. Şüphesiz, eşsiz doğal güzellikleri ve fiyat olarak diğer tatil rotalarından daha uygun imkânlar sunması nedeniyle dünya genelinden ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Ekonomik yurt dışı tatil imkânı nedeniyle ülkemizden de çok sayıda ziyaretçi alıyor. 

Tropikal ikliminde yeşeren bitki örtüsü, altın renginde göz alabildiğince uzanan plajları, berrak denizleri ve kesintisiz devam eden gece hayatı ile ziyaretçilerin ilgi odağı olmasına şaşmamak gerek. Uzak Doğu kültürünü yakından tanımak, eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek, binlerce yıllık kadim tapınakların gölgesinde dinlenmek için kelimenin tam anlamı ile biçilmiş kaftan diyebiliriz bu Asya ülkesi için. Tüm bunların yanı sıra doğu mutfağının sayısız egzotik lezzetini de deneyimleme fırsatı sunuyor Tayland. NeredenNereye.com ailesi olarak yakın zaman tatil fırsatını değerlendirerek Tayland’a bir seyahat düzenlemek isteyen ziyaretçilerimiz için Tayland’ın mutlaka görülmesi gereken doğa harikası adalarını kısaca listeledik. 

KO PHİ PHİ 

Ko Phi Phi, Tayland’ın güney bölgesinde yer alan takımada zincirinin bir parçası. İlk bakışta bu adanın cazibesine kapılmamak neredeyse imkânsız. Öylesine eşsiz bir doğal ortama sahip ki; Ada ziyaretiniz uzun süre hafızalarınızdan çıkmıyor. Takımada zincirinin en ünlü parçası olan Ko Phi Phi, bu ününü biraz da olsa Hollywood’a borçlu diyebiliriz. 2000 yılı yapımı olan ve ünlü aktör Lenardo Di Caprio’nun oynadığı “The Beach” filmi bu adada çekilmiş. Filmi izleyenler adanın ne denli büyüleyici bir atmosfere sahip olduğunu görmüştür. Elbette film ile birlikte adanın tanımı da yapılmış oldu. Ada’da yerli halkta yaşamını idame ettiriyor. 

Ada ziyaretiniz sırasında tüm bölgeyi kaplayan bir tekne turuna katılarak keşfinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Burada en önemli durakların başında meşhur Maya Koyu geliyor. Onca yol teptikten sonra kesinlikle görmeniz gereken bir doğa harikası diyebiliriz. 2004 yılında yaşanan Tsunami felaketi ne yazık ki adayı da vurmuş. Ancak merak edilecek bir durum yok. İtinalı bir çalışma ile felaketten sonra yok olan ada altyapı sistemi günümüzde yeniden işlevsel hale getirilmiş durumda. 

KO LİPE 

Göçebe yaşam tarzları ile son derece ilgi çekici olan deniz çingenelerinin sığınağı olan bu ada Tayland’ın güneybatısında Adang- Ravi takımada zincirinde yer alıyor. Harika bir doğal alan olan bu küçük adayı 1 günlük bir gezi sırasında rahat rahat gezmek mümkün. Tayland turizminin yükselişe geçmesinin ardından adanın ziyaretçi sayısı da bir hayli artmış. Bu nedenle uygun konaklama imkânları bulmak mümkün. 

Ko Lipe içerisinde 3 ana plaj bulunuyor. Bembeyaz taneli ince kumlu yapısı ile Sunset Plajı (Hot Pramong) seyahat severler arasında son derece ünlü. Sunrise Plajı (Hat Chao Ley) ve Pattaya Plajı’nda zaman geçirebilir, dünyadaki tropikal balık türlerinin yüzde 25’ine sahip olan turkuaz renkli sularda dalış yapabilirsiniz. Ünlü Pattaya Plajı’da burada yer alıyor. Tayland’ın en renkli gece hayatı ortamlarından birine sahip olan plaj, turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bütün bunların yanı sıra endemik bitki ve hayvan türlerini görmek de mümkün. 

PHUKET

Tayland turizmin gelişmeye başlaması ile birlikte kelimenin tam anlamı ile bir sembol haline gelen bir nokta varsa o da şüphesiz Phuket Adası’dır. Adeta düşler dünyasından gerçek dünyamıza transfer olmuş bir görünüme sahip olan Phuket Adası, batılı ziyaretçiler tarafından Tayland’ın en çok ziyaret edilen adası olarak biliniyor. Bunca ziyaretçiye kapılarını açacak kadar üne sahip olmasını adayı gördüğünüzde hiç yadırgamıyorsunuz diyebiliriz. Adanın en ünlü noktası, göz alabildiğince uzanan kumsalı ile Patong Plajı. Tropikal tatilin yeni markası olan Paton Plajı, gece ya da gündüz fark etmeksizin turistlerin akınına uğruyor diyebiliriz. Plaj boyunca çeşitli eğlence mekânları sıra sıra dizilmiş. Evet, adanın bu denli ünlü olmasından sonra artan turist sayısından ötürü eski sessiz ve huzurlu yapısını biraz kaybetmiş diyebiliriz. Ancak, Tayland yolculuğu sırasında doğanın insanlara cömert bir hediyesi olan bu adayı ziyaret etmek gerçekten haksızlık olur diye düşünüyoruz. 

KOH CHANG

Koh Chang, ülkenin Kamboçya ile olan sınırının hemen yanında konumlanıyor. Ada, Tayland’ın en büyük üçüncü adası. Bu de diğer turistik adalara göre çok daha fazla kişisel alana sahip olmanız anlamına geliyor. Coğrafi olarak bakıldığında adanın diğerlerine göre daha engebeli ve dağlık bir yapılanmaya sahip olduğunu ilk bakışta gözlemleyebiliyorsunuz. Ancak gün batımına uzanan beyaz kumlu plajları, berrak denizi, mercan resifleri, kültürel lezzetleri ve çok daha fazlası ile Koh Chang adası, Tayland’ın en harika turistik adalarından bir tanesi. 

Koh Chang, Tayland’ın yoğun turist sayısında nasibini en az alan adalardan bir tanesi. Şüphesiz enfes bir doğal ortam olmasına karşın merkez olan uzaklığı bunun üzerinde etkili oluyor. Ancak ada beyaz kum plajı ile son derece ünlü. Oldukça uzun bir plaj olan bu alan içerisinde aynı zamanda konaklama imkânı sunan küçük otel yapılanmaları da bulunuyor. 

KOH TAO

Koh Tao adası Tayland’ın büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra sunduğu serüven dolu etkinlik imkânları ile de dünyanın dört bir yanından maceraperest turistleri kendine çekiyor. Baş döndüren güzellikte deniz altı zenginliğine sahip bir ada özellikle scuba dalış, kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşü için harika olanaklar sunana Koh Tao dünyaca ünlü bir dalış merkezi. Benzersiz atmosferi ve her seviyede dalış tutkununa imkân tanıması nedeniyle yılda yaklaşık 10 bin turist adada dalış sertifikası kazanıyor. Dalış uzmanları, eğitim almak istemeyen ziyaretçilerin dahi Koh Tao adasının bir başka eşi olmayan deniz altı yaşamına şahitlik etmek için fun diving yapmasını öneriyor. Gitmeden önce bölgenin mercan resiflerine dair birkaç video izlerseniz, bu tavsiyenin ne kadar yerinde olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Adanın turistlere sunduğu bir diğer imkân ise balıkçılık. Kılıç balıkları, Iskarmoz balıkları, kapan levrekler ve çok daha fazlası adanın deniz yaşamı içerisinde kendine yer bulduğundan yerel halkın ünlü balıkçıları buraya akın ediyor. Eğer balık tutma konusunda bir tutkuya sahipseniz, yerel halkın arasına karışarak kendinize harika bir etkinlik oluşturabilirsiniz. 

NeredenNereye.com tüm ziyaretçilerimize huzurlu, mutlu ve sağlıklı yolculuklar diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin