Seyahat etmek, insanın her zaman en büyük tutkularından biri oldu. Özellikle şehir içerisinde sıkışıp kalmış bir yaşam geçiriyorsanız zaman zaman hepimiz kafamızın estiği noktalara gitmek için can atıyoruz. Bu tutkumuzun ateşlenmesini sağlayan, bir dizi, film ya da kitap olabilir. Kendisi için içinde bir kıvılcımın çakmasını sağlayan genellikle izlediği iyi bir seyahat temalı film oluyor. Biz de böyle bir kıvılcım arayanlar için seyahat tutkunuzu ateşleyecek harika filmleri kısaca listeliyoruz.

Ye Dua Et Sev

Başrol oyuncumuz, bir nevi kendi arama yolculuğuna çıkıyor diyebiliriz bu filmde. Kötü bir boşanma sürecinden sonra tamamen yıkılmış şekilde bir çıkış yolu arayan Elizabeth kurtuluş için seyahat çıkmaya karar verir. Film, İtalya, Hindistan, Bali’yi kapsayan bir yolculuk dizisinden oluşuyor.

Leap Year – Aşka Yolculuk

“Artık yıl” olarak bilinen bir İrlanda geleneğinin izinden giden bir film. Aslında, bir türlü erkek arkadaşından evlenme teklifi almayan bir kadının, her dört yılda bir 29 Şubat’ta kadınların erkeklere evlenme teklif ettiği bir gelenekten yararlanmak için onun peşine gitmesini konu alıyor. Ancak İrlanda’nın ufuk açan manzaralarında gerçekleşen bu yolculukta başına neler gelecek bilemeyiz.

Gezgin Pantalon Kardeşliği

Bir yaz hikayesi, bir yolculuk hikayesi ancak oldukça güzel şekilde betimlenmiş bir hikaye. Küçük yaştan bu yana asla ayrılmayan 4 arkadaşın tesadüf eseri bedenlerinin farklı olmasına karşın hepsine uygun olan bir pantolon bulup, bunun bir tür sihir olduğuna inanmaları ile başlıyor. Geçirdikleri yolculuk sonrasında, dostlukların hayatta ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

The Beach – Kumsal

Son dönemlerde seyahat sektörünün yükselen yıldızı olan Tayland’ın belki de bu üne kavuşmasında etkili olan nedenlerden biri bu filmdir. Çünkü filmde yer alan manzaralar o kadar etkileyici ki, görür görmez bu harika yere gitmek istiyoruz. Tabi senaryo gereği yaşanılan olaylar, gerçekte yaşanmıyor. Amerikalı genç bir gezginin Tayland yolculuğunu anlatan bu film harika görseller sunmasının yanında sinemasal olarak da hayli başarılı.

Kızgın Güneş – Under the Tuscan Sun

Amerika’da bir yazar olan Frances Mayes’in yeniden kendini bulmasını konu edinen film sizi de beraberinde bir yolculuğa çıkarıyor. Frances Mayes, kocası ile ayrıldıktan sonra tamamen yıkılmış durumda ortada kalır. En yakın arkadaşları bile onun bu kötü durumdan asla kurtulamayacağını düşünmektedir. Ancak dostu Pattie sayesinde bir tatile çıkar ve bu tatil ona hiç beklemediği fırsatlar ile birlikte harika bir döngü sunar.

Yemen’de Soman Avı – Salmon Fishing in teh Yemen

Balıklar üzerine uzman biri olduğunuzu düşünün ve günün birinde size oldukça varlıklı birinden Yemen’de somon balığı yerleştirmek teklif gelmiş olsun. Film tam olarak bunu anlatıyor, ana karakterimiz kendisine gelen böylesi bir teklif üzerine ilk başlar kendince saçma bu fikri çürütmeye çalışsa da Yemen’e gerçekleştirdiği bu zoraki yolculuk hayatını sorgulamak için harika bir fırsat sunuyor.

Hector and the Search for Happiness

Mutluluğa giden bir yolculuk ve bu yolculuğun durakları saymakla bitmiyor. Kendi mutluluğunu arayan bir psikiyatrın serüven dolu garip yolculuğunu izliyoruz film boyunca. Bu oldukça hoş yolculuk sırasında onunla birlikte biz de bir şeyler öğreniyoruz elbette.

Tibet’te Yedi Yıl – Seven Years in Tibet

Evet, aslında oldukça popüler bir film Tibet’te 7 yıl. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir kaçağın Lhasa Bölgesine ulaşan Harrer’in özlem duyduğu çocuğu, evi, ailesi onunla birlikte gelmiştir sanki. Ancak, vardığı noktada Tibet’in lideri henüz çocuk yaştaki Dalai Lama’yla tanışması sonucunda bu yolculuk çok daha ilginç bir hal almaya başlayacak ve ortaya görsel bir şölen sunan harika bir film çıkacaktır.

Yaban – Wild

Tek başınıza çıktığınız bir yolculuk sonucunda kendi hayatınızı düzeltebilir miydiniz? Yaban filmi bu sorunun cevabını aramış ve bulduğu cevabı da seyirci ile paylaşmış. Cheryl özellikle son zamanlarında oldukça sorunlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak kendisini buna bir çözüm bulma ihtiyacını içine girer ve 1.100 millik solo bir yürüyüş yapmaya karar verir. İç dünyasında yaşadığı çatışmalar ile birlikte yolculuk boyunca karşısına çıkan engebeler film boyunca izleyiciler ile paylaşılıyor ve böylece Cheryl ile birlikte biz de kısa bir yolculuğa çıkıyoruz.

NeredenNereye.com ile gezmeye devam… 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin