Seyahat etmek, yolculuğa çıkmak istisnasız insanların hayatlarının vazgeçilmez birer olgusu. Bu bazıları için zorunluluk, bazıları içinse vazgeçilmez bir tutku. Bazıları bunu kendi zamanın ötesine taşımış; ve bugün biz onları tarihin en büyük kaşifleri olarak anıyoruz. Bazı insanlar var ki; Dünyaya keşfetmek, görmek, deneyimlemek ve paylaşmak için gelmiş. Modern dünyanın teknolojik nimetlerine de bir teşekkür borçluyuz; çünkü artık bu yaşamını bu şekilde belirleyen insanların serüvenlerinden ve paylaşımlarından çok daha kolay şekilde haberdar olabiliyoruz. Kimileri içlerinde gerçekten bir gezginin ruhunu barındırıyor ve onları seyahatten uzak tutmak neredeyse imkansız. Birçoğumuz, yorgunluğumuzu atmak için evimizin bir köşesinde huzurlu saatleri tercih ederken bu insanlar yorgunluktan habersizmiş gibi davranıyor. Bugün bu insanların, gezginlerin belirli başlı karakteristik özelliklerini sizler için listeledik.

Nadiren yalnız kalıyorlar

Uzun süreler boyunca aynı noktada ikamet etmediklerinden olsa gerek; gezginler hemen hemen her gittikleri yerde bir arkadaş ortamı oluşturmayı başarıyorlar. Yeni yüzlerle çok daha kolay şekilde kaynaşmayı başarabiliyorlar.

Deneyimlemek onların kelimesi

Hemen hemen her şeyi bir kere olsun denemek istedikleri her hareketlerinden, paylaşımlarından belli oluyor. Belki de yeni topraklar keşfetme arzusunun en önemli nedenlerinden biri de bu.

Meslek sırları var

Bir işle uzun süre meşgul olmanın her zaman bir getirisi oluyor elbette. Eğer takip ediyorsanız, dünyayı gezen gezginlerin oldukça sık konum değiştirmeleri çok kısa süreler içerisinde oluyor. Seyahat konusunda acemi olanların bu hıza yetişmesi oldukça zor gibi. Sanıyoruz bu onların meslek sırrı.

Farklı diller onlar için yabancı değildir

Dünyanın farklı ülkelerinde onlarca ve binlerce farklı dil konuşuluyor. Farklı coğrafyalarda bulunmanın avantajlarında biri de bu dillere aşina olmak ve her birinden bir parça öğrenmek.

Araçlar onların çok yakın arkadaşları

Uçak, araba, motor vb. onları bir noktadan diğer bir noktayı ulaştırmayı başaran tüm araçlar gezginlerin dostudur. Araçlara karşı duyulan korku ve kaygılar, fobiler tüm dünyada son derece yaygındır. Ancak, dünyanın farklı noktalarının keşfini sağlayan araçlar gezginlerin her zaman için dostu olmayı başarmıştır ve insanlar dostlarından korkmaz.

Onlar için son durak yoktur

Seyahat tutkunu gezginlerimizin çevresinde yaşayanlar için genelde akıllarda tek soru olur. “Nerede bitecek bu yolculuk?” Ancak bu onlar için yanlış bir soru, bir gezginin ruhu için asla son durak olmayacaktır ve onlardan bir son durak belirlemeleri istenemez. Rüzgarın estiği yöne ve canlarının istediği şekilde seyahat etmek onların yaşam biçimi.

Listeleri oldukça uzun

Pek çok insanın yapılacak şeyler listesi olduğundan bile şüpheliyim. Ancak bir gezgin için fiziksel ortamda yazılı şekilde olmasa bile zihninde daima var olan bir yapılacaklar listesi vardır. Bu liste seyahat tutkunu insanlar için diğerlerinden biraz daha uzun oluyor. Onlar için gezilecek topraklar, yapılacak işler asla bitmiyor diyebiliriz.

Bir karavanı bir eve tercih etmek

Evet, aslında gayet açık. Belirli bir noktada sabit bir yaşam vaat eden evler yerine durmak bilmeyen bir yolculuğun parçası olmak için karavanı daha değerli bir yatırım amacı olarak görüyorlar.

Her zaman yeni bir heyacan..

Bu insanlar için seyahat, yolculuk her seferinde yeni bir heyacanın kapılarını açar. Tren istasyonlarında, havalimanlarında beklemenin ve yeni yüzler görmenin onlar için bir sonu yoktur.

Kitap Listeleri…

En çok okumayı tercih ettikleri kitaplar arasında, “On the Road, Into the Wıld, The Motorcyle Diaries ve Eat Pray Love”  kitaplarından bir mutlaka vardır diyor gezginleri tanıyanlar.

Bavul hazırlama uzmanları

Kaybolmak ve kendi yollarını keşfetmekte uzman oldukları kadar başka bir alanda daha uzman sevgili gezginlerimiz. Bavullarını toplamak başta olmak üzere hemen hemen her türlü seyahat hazırlığını normal insanlardan çok daha kısa sürede yapabilirler.

Adınızı gezginlerin listesine yazdırmak isteyenlerden biriyseniz yolculuklarınıza NeredenNereye.com üzerinden en uygun otobüs ve uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

“Dünyadaki yüz bin şehrin her birinde güneş benzersiz şekilde batıyor. Sadece bir defa buna şahit olmak için seyahat etmeye değer.”

– Ryu Murakami

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin