Hepimizin yakından takip ettiği gibi bugünlerde gündemimizin zirvesinde Koronavirüs (COVID -19) yer alıyor. WHO (Dünya Sağlık Örgütü) yakında zamanda bu virüsün yaydığı hastalığı aşırı bulaşıcı olması nedeni ile “Pandemi” olarak ilan etti. 2020 Ocak ayından bu yana virüsün Dünya genelinde yayılması engellenemedi ve pek çok farklı ülkede alınan radikal kararlar ile birlikte sağlık sistemlerinin çökmemesi adına virüs ile mücadele ediliyor. Gerek Dünya Sağlık Örgütü ve gerekse de hükümetler pandeminin oluşabilecek çok ağır sonuçlarını engellemek adına sosyal izolasyonun ne denli önemli olduğunu vurguluyor ve bunun sağlanması için çeşitli kararlar alıyor. Ülkemizde de Koronavirüs (COVID -19) salgının önlenmesi için, “65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı” gibi kararlar mevcut ve her gün bunlara yenileri ekleniyor.

Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak, sosyal izolasyonun öneminin farkında olarak tüm yolcularımıza her şeyden önce #Evdekal Türkiye diyoruz.

Şehirler arası otobüsler artık yolcu kapasitesinin %50’sini taşıyabilecek!

Koranavirüs (COVID -19) salgını boyunca evimizde kalmak ve sosyal izolasyon sağlamak son derece önemli. Ancak hayatın akışı içerisinde ulaşımı tam anlamı ile durdurmak mümkün değil. Tüm Dünya virüs salgını ile boğuşurken seyahat etmek zorunda kalan vatandaşlarımız da var. Koronavirüs salgını ile mücadele dönemi boyunca radikal kararlar alan İçişleri Bakanlığı yolcuların güvenliği adına da salgının yayılmasını önlemek adına karar aldı. Alınan karar ile birlikte şehirler arası otobüsler artık yolcu kapasitesinin yüzde ellisi kadar yolcu taşıyabilecek. Uygulamaya alınan bu karar ile birlikte Koronavirüs nedeni ile zor günler geçiren şehirler arası otobüs işletmeleri sosyal izolasyon amaçlı farklı yolcu taşımacılığı stratejilerini uygulamaya alıyor. 

Koronavirüs tüm Dünya’da yalnızca sağlık sektörünü felç etmekle kalmadı aynı zamanda ülkelerdeki ekonomik işlevselliği de durma noktasına getirdi. Hastalığın yayılmasını önlemek amacı ile yapılan sosyal izolasyon çalışmaları kapsamında farklı ülkelerde hayat durma noktasına geldi diyebiliriz. Bu durum da hali ile ekonomiyi oldukça olumsuz bir şekilde etkiliyor. Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs’ün yayılmasından en çok etkilenen sektörler arasında şehirler arası yolcu taşımacılığı geliyor. İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu, “Şehirler arası otobüsler yolcu kapasitesinin %50’sini taşıyabilir” kararı da ekonomik anlamda zor durumda olan ülkemiz otobüs firmalarını yeni kararlar almaya zorladı. Artık yolcular otobüslerde yan yana koltuklar satın alamayacak. Bu kararla birlikte şehirler arası yolculuklar bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde düzenlenecek. Online platformlarda koltuk sayısının azaldığını gözlemleyebilirsiniz.

Türkiye’nin en önde gelen otobüs firmalarından bir tanesi olan Pamukkale Turizm alınan kararlar neticesinde Türkiye’nin farklı ulaşım noktalarında bulunan şubelerini kapatma kararı aldı ve yolcu sayısının yetersizliği nedeni ile birçok seferini kaldırdı.

Koronavirüs ile mücadele dönemi boyunca Pamukkale otobüs biletlerini internet üzerinden almanız gerekiyor. İhtiyaç halinde Türkiye’nin farklı noktalarına en uygun Pamukkale Turizm otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

Şehirler Arası Otobüs Firmalarından Koronavirüs Duyurusu

Ülkemizde alınan şehirler arası yolcu taşımacılığı alanındaki kararlar neticesinde Türkiye’nin önde gelen otobüs firmaları da Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili olarak duyuru yayınladı. Türkiye’nin önde gelen firmalarından Pamukkale Turizm ve Anadolu Ulaşım duyuruları şu şekilde: 

“Değerli Yolcularımız, Tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVID -19 salgını tedbirleri kapsamında sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amaçlı tüm şube ve şehir içi servis faaliyetlerimize geçici bir süre için ara vermiş bulunmaktayız. Bu süre boyunca farklı güzergahlara otobüs biletlerimizi İnternet üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.”

Ülkemizin bir diğer önemli otobüs firması olan Metro Turizm ise sitesinde yaptığı açıklamada: 

“Metro Turizm olarak, temiz ve hijyenik bir seyahat için dezenfeksiyon işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sağlığınız önceliğimizdir,” ifadelerini kullanarak şehirler arası otobüslerinde ve servislerinde düzenli olarak temizli işlemi yapıldığını açıkladı. 

Türkiye’nin en büyük otobüs bileti merkezlerinden biri olan NeredenNereye.com her şeyden önce mücadele döneminde tüm yolcularına #Evdekal çağrısı yapıyor.

Zorunlu seyahatleriniz için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin