Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yürürlüğe giren şehirler arası seyahat kısıtlaması, Mayıs ayı içerisinde kademeli olarak esnetilmişti. 28 Mayıs 2020 tarihli kabine toplantısı sonrası ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şehirler arası seyahat kısıtlamasının 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile tamamen sona erdiğini bildirdi.

1 Haziran 2020 tarihi itibari ile 65 yaş üstü vatandaşlar hariç, artık seyahat izin belgesi alınması gerekmiyor. Ancak şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alınması gerekiyor. HES kodu olmadan bilet alınmasına ve yolculuk yapılmasına izin verilmeyecek.

Alınan kararlara göre;

  • Şehirler arası otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde “seyahat izin belgesi” alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı.
  • Şehirler arası uçak, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden “HES kodu” alındıktan sonra bilet alınabilecek. 
  • Büyük şehir statüsündeki Ankara,İstanbul, İzmir illeri dahil olmak üzere toplam 15 ildeki şehir giriş-çıkış kısıtlaması 31 Mayıs Pazar günü saat 24.00’dan sonra son bulacak.
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmelerine izin verilecek.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar ve gençlerin ise yanlarında velisi bulunması şartı ile Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabileceği belirtildi.

Kaynak: icisleri.gov.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin