Şehirler arası otobüs yolculuğu için baz fiyat uygulaması getiriliyor. 

Koronavirüs (COVID-19) bugünlerde hem Dünya’nın hem de ülkemizin gündeminde yer almaya devam ediyor. Sosyal izolasyon önlemleri kapsamında uygulanan kararları daha önce siz okuyucularımız ile paylaşmıştık. Vaka sayısının umut verici şekilde değiştiği bu günlerde bazı önlemler de değişiklik gösteriyor. Normalleşme süreci kapsamında seyahat sınırlamaları biraz olsun gevşetilecek. Şehirler arası yolculukların tekrar planlı bir şekilde yapılmaya başlanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda siz sevgili seyahat severleri ve tüm yolcuları ilgilendiren bir karar da gündeme geldi. NeredenNereye.com ailesi olarak yolcularımız için bu yayınlanan bu kararı kısaca derledik. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Koronavirüs önlemleri kapsamında otobüs firmalarının yüzde ellilik bir kapasite ile yolcu taşımasına olanak sağlamıştı. Ancak, bazı firmaların bu durumdan yararlanarak kısıtlı yolcu sayısı için fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için bakanlık olaya el koydu. Alınan bu karardan sonra belirlenen tavan fiyat uygulaması otobüs biletleri için yürürlüğe alındı. Bu kararın ardından bakanlık geçici olarak başlattığı tavan fiyat uygulamasını yayınladığı bir genelge ile daha kapsamlı hale getirdi.

Bu doğrultuda hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu öğrenilen düzenleme ile birlikte şehirler arası otobüs yolculuğu için baz fiyat uygulaması getiriliyor. 

Vatandaşların şehirler arası yolculuklarda fahiş fiyatlar nedeni ile yaşayacağı zorlukların önüne geçmek hem de iller arasında seyahati sağlayan otobüs firmaların zarar etmesini önlemek amacı ile hazırlanan düzenlemeyle en uzak iki şehir arası bir fiyat belirlenecek. Buna göre örneğin İstanbul-Van arası 200 ile 250 TL arasında değişen bilet fiyatı yüzde 100 oranında artırılarak, kilometreye bölünecek ve bir baz fiyat elde edilecek

Tüm Türkiye’de Geçerli 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz temel baz fiyat uygulaması Resmi Gazetede yayınlanması ile birlikte tüm Türkiye’de şehirler arası bütün yolculuklarda geçerli olacak ve firmaları bu ücretin üzerinde bilet satamayacak. Şehirler arası yolculuklarda her iki tarafında mağdur olmasını engellemek amacı ile ortaya konan bu uygulamanın koronavirüs önlemleri kapsamında şehirler arası yolculuklardaki yolcu sayısı kısıtlamasının ortadan kaldırılması ile birlikte uygulamadan kalkacağı ve eski düzene dönüleceği biliniyor. Bakan Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada geçici düzenlemeyle karayolu yolcu taşımacılığında yüzde 50 indirimli tavan ücret tarifesi koyduklarını belirterek, “Bu süreçte kimse vatandaşlarımız üzerinden haksız kazanç elde edemez” açıklamasını yapmıştı.

NeredenNereye.com ailesi olarak sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin