“Çok yaşayan çok görür, çok gezen daha çok görür.” –Arap Atasözü-

Yazımıza Ortadoğu kültürünün bir eseri olan bu sözler ile başlıyoruz. Seyahat severler için oldukça anlamlı olduğunu düşünüyoruz. “Çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı?” Bu soru bizim için artık klasikleşmiş bir ibare olmuştur. Sanırım sorunun cevabını bulmak konusunda başarılı olamayacağız ancak hiçbir şekilde seyahat etmenin insan hayatı üzerindeki olumlu etkilerini de göz ardı edemeyiz. Gezmek, görmek ve keşfetmek gerek. Hayat kısa, yolculuğa başlamak için zaman kaybetmemek gerek. Şimdi size yolculuğunuzun ilk adımı olan, “istediğiniz güzergah için bir otobüs bileti almak” eylemini gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken konusunda yardımcı olacağız.

Otobüs bileti alırken sizlere gerekli olan öncelikler nelerdir? Eğer sık sık seyahat gerçekleştiren biriyseniz öncelikle uygun fiyatlı otobüs biletlerinin peşinde olduğunuzu tahmin ediyoruz. İkincil olarak bilet arama, bulma, satın alma gibi konularda zaman kaybetmeden satın alma işlemini tamamlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için en kestirme yöntem teknolojinin ayağımıza getirdiği nimetlerden faydalanarak online otobüs bileti satın almak.

Online Otobüs Biletini Nasıl Satın Alabilirsiniz?

Online alışveriş yaparken insanların en çok dikkat ettiği konuların başında güvenlik ve fiyat unsurları yer alıyor. Bu konuda alanında tecrübeli, güvenilir adresleri tercih etmek yerinde olacaktır. Tam bu noktada on altı yıllık tecrübe ile hizmeti ayağınıza getiriyoruz. Online otobüs bileti ve uçak bileti işlemleriniz için NeredenNereye.com’u kullanabilirsiniz.

Yapacağınız tek işlem kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış bilet sorgulama sitemini kullanmak. Kalkış ve varış noktanızı belirledikten sonra istediğiniz güzergahtaki otobüs seferlerini karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz. Bunun size sağladığı avantaj; birçok firmanın fiyat, boş koltuk, yolculuk süresi gibi bilgilerini birbiri ile kıyaslama fırsatı bularak görebiliyor olmanız.

Bilet Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İletişim Bilgilerinin Doğruluğu

Online bilet satın alırken özellikle dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi ayırtmış olduğunuz yer için paylaşmış olduğunuz iletişim bilgilerinin doğruluğudur.  Peki bu neden önemli? Online olarak uçak ya da otobüs bileti satın alıyorsanız sizin için ayrılan biletin tüm bilgileri paylaşmış olduğunuz iletişim bilgileri üzerinden size ulaşıyor. Daha sonrasında biletiniz ile ilgili herhangi bir işlem yaptırmak istediğinizde özellikle size iletilen PNR kodunuza ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle online bilet alırken iletişim bilgilerinizin güncel ve doğru olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz.

PNR Kodu Nedir?

PNR kodu, online olarak kendinize otobüs yada uçak bileti satın aldığınızda iletişim bilgileriniz üzerinden size ulaştırılan ve istediğiniz yerin sizin için ayırtılmış olduğunu bildiren bir koddur. Biletinizi başarılı şekilde aldığınız taktirde bu kod sizler gerek sms olarak gerekse e-posta aracılığı ile ulaştırılacaktır.

Otobüs Bilet İptali Nasıl Yapılır?

Almış olduğunuz biletinizi birkaç farklı yöntem ile oldukça kolay şekilde iptal edebilirsiniz. Dilerseniz iletişim bilgileriniz üzerinden size iletilen PNR kodunuz ve biletinizi alırken belirtmiş olduğunuz e-posta adresini kullanarak, NeredenNereye.com ana sayfasında yer alan bilet iptali kısmından biletinizi görüntüledikten sonra sağ tarafta yer alan “bileti iptal et” seçeneğine tıklayarak bilet iptalini sağlayabilirsiniz. Ayrıca 0850 885 10 58 numaralı telefon üzerinden bizlere ulaşarak biletinizin iptal edilmesini talep edebilirsiniz. Eğer bu iki yöntem ile biletinizin iptalini sağlayamamışsanız doğrudan firmanıza ulaşarak da biletinizin iptalini talep edebilirsiniz.  Burada bilinmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi ise biletlerin iptal edilebilmesi için firmaların farklı süreler belirlemiş olmasıdır. Genel olarak iptal işlemini seferinizden on iki saat kadar önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Konu hakkında kesin bilgiyi firmaya ulaşarak sağlayabilirsiniz. İptal edilen biletler için iade süreci, kredi kartı ile yapılan işlemlerde 5-7 iş günü içerisinde banka kartı ile yapılan işlemler için 15-20 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir.

Promosyonlar

Online otobüs bileti alırken sizin en önemli kriterlerden birinin de en uygun fiyata biletinizi bulmak olacaktır. NeredenNereye.com üzerinden uygun fiyatlı otobüs biletlerini bulurken aynı zamanda düzenlene pek çok indirim ve promosyondan da faydalanabilirsiniz. Promosyonlar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak ve avantajlardan yararlanmak için NeredenNereye.com’un sosyal medya hesaplarını takip edebilir ya da üyelik gerçekleştirerek mail grubuna dahil olabilirsiniz.

Firmaya Dair Bilgilendirmeler

Otobüs içi Hizmet

Online olarak otobüs bileti satın aldığınızda bilmeniz gerekenlerden bir tanesi de biletinizi almış olduğunuz firmanın, bileti almış olduğunuz internet acentesinden bağımsız olarak yaptırımlarının ve uygulamalarının olduğu. Bu nedenle biletinizi satın almadan önce firma hakkında bilgi sahibi olmanız yararınıza olacaktır. Otobüs içi hizmet kalitesi de firmanın çalışma prensiplerine göre değişen bir kalite sergilemektedir. Bu nedenle eğer herhangi bir hizmet beklentiniz yada ek hizmet talebiniz varsa biletinizi almadan önce firmanızla ile iletişime geçmelisiniz.

Şube ve Servis

Online otobüs bileti satın aldığınızda herhangi bir durum için firmanıza ulaşmak için firmanın şube noktalarını ve şubelerin telefon numaralarını NeredenNereye.com üzerinde görebilirsiniz. Aynı şekilde firmaların resmi internet sitelerinde şubelerine dair telefon ve lokasyon bilgilendirmeleri mevcuttur. Otobüs için servis imkanı olup olmadığını ancak doğrudan firmaya ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Tatil planlarınızı ertelemeyin. Keşfetmek, görmek, gezmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden uygun fiyata uçak yada otobüs bileti alarak başlayabilirsiniz.