Evde Kaldığımız Süreci Daha Verimli Geçirmek için Online Eğitim Sitesi Önerileri

Koronavirüs (COVID -19) nedeni ile #Evdekal çağrısına uyarak oturma odalarımızdan pek de çıkmadığımız şu günlerde hepimizin canının sıkıldığının farkındayız. Ancak NeredenNereye.com ailesi olarak biz de tüm ziyaretçilerimize hem kendi sağlıkları hem de diğer insanların sağlıkları için #Evdekal çağrısında bulunuyoruz. 

Bu sıkıntılı günleri bir anlamda avantajımıza çevirmek de mümkün elbette. Evlerimizde kaldığımız süreyi yeni bir yetenek kazanmanın ya da var olan yeteneklerimizi daha da geliştirmenin tam zamanı olarak görebiliriz. Biliyorsunuz ki, modern dünyanın biz insanlara sunduğu en büyük nimetlerden biri de İnternet teknolojisi diyebiliriz. Artık fatura ödemekten otobüs bileti satın almaya kadar bütün işlemlerinizi online olarak kolayca gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle son on yılda inanılmaz bir popülerlik kazanan online eğitim platformları ile evimizden ayrılmadan kendimizi sanatta tarihe, zaman yönetiminden, ahşap işlemeciliğine kadar pek çok konuda geliştirebilir üstelik ilgilendiğiniz alan ile ilgili olarak sertifikalar alarak CV’nizi genişletebilirsiniz. NeredenNereye.com ailesi olarak sevgili ziyaretçilerimiz için #Evdekal hareketi boyunca kendilerini geliştirmek için kullanabilecekleri online eğitim platformlarını kısaca listeledik. 

Udemy

ODTÜ’de temelleri atılan ve günümüzde 2009 yılından bu yana Silikon Vadisi’nde bir Türk tarafından geliştirilmeye devam eden Udemy sağlamış olduğu ücretli ve ücretsiz on binlerce farklı kurs ile listemizde bir numarada yer alıyor. Udemy alanında uzmanlaşmış olan kişilerin sunduğu kursları puanlayarak en iyi kurslara en uygun ücretler ile erişebilmenize olanak sağlıyor. Üstelik Udemy bünyesinde tamamlamış olduğunuz kurslar için sertifika almanızda mümkün. Udemy içerisinde yer alan kursları sınırlı kategorilerle anlatmak yetersiz olacaktır. Kurs yelpazesi o denli geniş ki, kariyerinizde tırmanmanıza neden olacak kursları tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda yalnızca meraklı olduğunuz hobilerinizde de uzmanlaşmanızı sağlayacak kurslardan faydalanabilirsiniz. 

Coursera

Dünya üzerinde en fazla kurs içeriği barındıran platformlardan bir tanesi de Coursera. Sanat tarihinden, finans yönetimine, oymacılıktan, iş güvenliğine aklınıza gelebilecek her alanda birbirinden yetkin kurslar sizleri bekliyor diyebiliriz. Üstelik en büyük avantajlarından bir tanesi hemen hemen bütün eğitimlerin ücretsiz olması. Ancak katıldığınız kursları tamamlayıp yetkinlik belgesi almak istediğinizde belirli bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Coursera’da yer alan eğitimler, Yale  Üniversitesi gibi kendini dünya genelinde kanıtlamış üniversiteler tarafından oluşturuluyor. Elbette bu durum bu platform üzerinden yetkinlik belgesi almanın önemini de arttırıyor. Platform üzerinde yer alan kursların çok büyük İngilizce içeriklerden oluşuyor. Türkçe, İspanyolca gibi farklı dillerde de içerik bulmanız mümkün. 

Nikon School

Dünya’nın en ünlü markalarından biri olan Nikon da bünyesinde yer alan fotoğrafçılık kurslarını nisan ayı boyunca ücretsiz olarak ziyaretçilerine sunacağını açıkladı. Belirli bir zaman içerisinde ücretsiz olacak olan bu kurslar özellikle fotoğrafçılık alanında kendini geliştirmek isteyen ziyaretçiler için son derece yararlı olacaktır. Farklı bir alanda yeni bir yetenek kazanmak ya da var olan yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız bu fırsatı kaçırmamalısınız. 

Koç Akademi

Koç Holding bünyesinde kurulan Koç Akademi çalışan ailelerin kişisel gelişim ihtiyacını karşılamak için kurulmuş olan bir platform. Koç Holding #Evdekal sosyal izolasyon hareketi boyunca bünyesinde bulunan bu platformu bir aylığına herkesin erişimine açmış durumda. İçerisinde zaman yönetiminden başarılı insanların iş dünyasına dair görülerine kadar pek çok içerik barındırıyor. Ayrıca kurslar içerisinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılması gerekenler gibi güncel içerikler de mevcut. 

Future Learn

Aklınıza gelebilecek çoğu konuda eğitimler sunan bir diğer platform ise Future Learn. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken konu şu ki; Bu platformda yer alan eğitimlerin tamamı İngilizce içeriklerden oluşuyor. Eğer kendinizi İngilizce alanında geliştirmek istiyorsanız buradaki başlangıç seviyesi derslerinden faydalanmanız da mümkün. 

Google Dijital Atölye

Dijital pazarlamanın temelleri ve ileri seviyeleri, e – ticaret, kodlama gibi birçok konuda kendinizi geliştirebileceğiniz bir diğer önemli platform da Google Dijital Atölye. Platform bünyesinde ücretsiz sunulan eğitimleri tamamladığınızda sertifika almanız da mümkün. Bu sayede özgeçmişinizi de istediğiniz doğrultuda genişletebilirsiniz. 

edX

Bütün dünyada eğitimleri onay görmüş ve son derece geniş bir yelpazeye sahip olan bir diğer platform da edX. Platformda yer alan eğitimler içerisinde mimarlık, felsefe, sanat tarihi, biyoloji, kimya gibi aklınıza gelebilecek her alanda kurslar bulmanız mümkün. Ancak platform üzerindeki eğitimlerin çok büyük bir çoğunluğu İngilizce olarak sunuluyor. Eğer biraz araştırma yaparsanız edX üzerinde Türkçe eğitimlerde bulabilirsiniz. 

+BONUS: YouTube

Dünya’nın en büyük video platformu dediğimiz zaman tartışmasız herkesin aklına YouTube geliyor. Platformun sahip olduğu video sayısı o kadar çok ki anlatmak ile bitmez diyebiliriz. Aklınıza gelen hemen her kelimede bir içerik barındıran bu sitede onlarca farklı kanal hemen hemen her alanda ücretsiz ders videoları yayınlıyor. YouTube üzerinden İngilizce eğitiminden oymacılığa, sanat tarihinden arkeolojiye kadar aklınıza ne geliyorsa video bulmanız mümkün. 

NeredenNereye.com ailesi olarak #Evdekal çağrısında bulunuyor ve tüm ziyaretçilerimize sağlıklı, mutlu günler diliyoruz. 

2 YORUM

  1. Güzel yazı olmuş teşekkürler. Ayrıca campusonline.com, ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi (sem.metu.edu.tr), İstanbul İşletme Enstitüsü (iienstitu.com), Academia gibi sitelerden de faydalanabilirisniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin