Yolculuk, insanlığın başladığı günden bu yana süregelen bir olgu oldu. Yolculuk yapmak için zaman içerisinde çok fazla aracın geliştirilmesine tanıklık ettik. Seyahat araçları denildiğinde bizi en çok heyecanlandıran araçların başında sanıyorum ki uçak geliyordur. Çünkü uçaklar insanlığın binlerce yıllık bir hayalini gerçekleştiren araçlar olmayı başardı. Wright kardeşler uçağı icat ettiği günden bu yana insanlar gökyüzüne çıkma hayalini gerçekleştirmeyi başardı. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna bir gün gibi bir süre içerisinde ulaşmanın yanı sıra gökyüzünde süzülürken dünyayı izlemenin vermiş olduğu keyif bile insanları seyahatlerinde hava yolu kullanmaya iten güçlü bir etmen haline geldi. Seyahat severler için kuşlar gibi havada süzülmek bile başlı başına kalp ritminin hızlanmasına etki eden etmenlerden bir tanesi. Biz de sizler için hava yolunu kullanmayı tercih eden ve bunu çok da severek yapanlar adına hava yolu firmalarından bir bilet alarak denemeniz gereken 6 Uçağı listeledik.

Airbus A330

Airbus A330 özel hava yolu firmalarının yolcuları için en çok tercih ettiği uçak modellerinin başında gelmektedir.  Özellikle sıkışık yolculuklardan hoşlanmayanlar için tasarlanan bu yolcu uçağı, orta ve uzun menzilli olup geniş gövdeli bir yapıya sahiptir. Dünya çapında kendisini kanıtlayan sembol markalarımızdan THY tarafından da en çok kullanılan uçakların başında Airbus A330 geliyor. Maksimum ulaşabileceği yükseklik olarak 13.000 km belirtilen uçak, geniş gövdesi ile farklı versiyonlarında da oldukça yüksek sayıda yolcu taşımayı başarıyor. Diğer yolcu uçakları ile sıkı bir rekabet içerisinde olan Airbus A330 sahip olduğu özellikleri ile uzun yıllar hava yolu firmalarının tercih listesinden düşmeyeceğe benziyor. Henüz bir Airbus A330 ile uçmadıysanız en kısa zamanda bir yolculuk deneyimi gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Airbus A340

Airbus A340 için bir önceki modelin kardeşi olduğu söylenebilir. Aralarında ciddi bir rekabetten söz etmek mümkün değil. İşlevsel olarak en az A330 kadar başarılı olan bu uçak hava yolculuklarını keyifli hale getiren bir başka model. A340 aynı zamanda taşıyabileceği yolcu sayısı ve gövde yapısı itibari ile de A330 modeline benziyor. Uçağın tasarım çalışmalarına 1987 yılı gibi bir tarihte başlanmış olmasına karşın gökyüzüne çıktığı günden bu yana en saygın ve sevilen modellerden biri olmayı başarmış.

Boeing 737- 800

Dünyada en sevilen uçak firmalarından biri olan Boeing dünyadaki pek çok havayolu firmasına uçak sağlıyor. Dünyada kullanılan uçakların hatırı sayılır bir kısmının bu firma tarafından sağlandığını söyleyebiliriz. Türkiye içerisinde de THY bünyesinde bu firmanın farklı modellerinin bulunduğunu belirtmek de fayda var. Bu uçak modeli yaklaşık olarak 35 m civarında bir boya sahiptir. Firma özellikle geliştirdiği bu model için yıllar içinde güncelleme çalışmalarına devam etmektedir. Boeing firmasının bu modeli ilk uçuşunu 1997 yılında gerçekleştirmiş ve bu uçuştan sonra en çok tercih edilen yolcu uçağı modellerinden biri haline gelmeyi başarmıştır. Boeing firmasının 737 – 800 modeli düz uçuşlarda yaklaşık 900 km’lik bir hıza sahip.

Boeing 737 – 700

Diğer boeing modeline göre daha az tercih edilen bir model olsa da gene de hava yolu yolculuklarını keyifli hale getiren boeing modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de bulunan versiyonları THY filo kadrosu içerisinde yer almak ile birlikte genellikle 124 -149 yolcu kapasiteli, yaklaşık 35 m kanat açıklığı bulunan modeller tercih edilmektedir.

Boeing 737 – 300 ER

Boeing firmasının bu modeli yolcu kapasitesi tarafından bakıldığında firmanın diğer modellerine ve farklı firmaların modellerine de fark atmış durumda. Yaklaşık 350.000 ton kalkış ağırlığı bulunan bu model bir seferde oldukça fazla sayıda yolcu taşıyabiliyor. Bu nedenle hava yolu firmalarının en çok tercih ettiği uçaklardan bir tanesi. Ayrıca yolculuk sırasında yolcuların son derece rahat uçmalarına imkan sağlayan geniş yapılı uçak sık sık uçuş gerçekleştirenlerin de gözdelerinden bir tanesi.

Boeing 737 – 900 ER

Boeing firmasının dünyanın en başarılı uçak üreticilerinden biri olduğunu söylemiştik. Listemizin son sırasında yer alan Boeing 737 – 900 ER modeli de her ne kadar diğerlerine oranla az tercih edilen bir model olsa da dünyanın pek çok hava yolu firması tarafından uçak filolarında yer verilen modellerden bir tanesi. Farklı versiyonları bulunan bu model özellikle Türkiye içerisinde THY’nin uçak kadrosunda yer almaktadır. Taşıyabileceği yolcu sayısı ortalama olarak, 151 – 169  kişi arasında değişen uçak modeli yolculuk sırasında kullanıcılarına oldukça rahat bir deneyim sunar.

Listemizde yer alan uçak modellerinden herhangi biri ile zaman kaybetmeden bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden bir uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin