Baharat Sevenlerin Dikkatine Meksika Mutfağından 5 Harika Lezzet Burada!

Bir gezgin için en güzel şeylerden  biri belki de hiç bilmediği topraklarda yorucu bir keşif gezisinden sonra kendisini bulunduğu kültürün harika lezzetlerinden biri ile ödüllendirmektir. Dünyanın farklı köşeleri her ne kadar içerisinde bulunduğumuz teknoloji devri nedeni ile her geçen gün bize daha yakınmış gibi gelse de insan her şeyi fiziksel olarak deneyimlemek istiyor. Bir coğrafyayı farklı ve merak edilesi hale getiren en önemli etmenlerin başında ise o topraklarda hakim olan kültür geliyor. Geçmişten bugüne kitlelerin birikimi ile oluşan kültürün değişmez parçalarından biri ise yöresel lezzetler.

Amerika kıtasında yer alan Aztekler ve Mayalar gibi toplumların geleneklerinin ve kendine özgü yemek çeşitlerinin harmanlanması ile ortaya çıkan Meksika mutfağı ise dünyada her geçen daha popüler hale geliyor. Bizler de gerek evinde kendi elleri ile hazırlamak isteyenler gerekse seyahatleri sırasında ustasının ellinden deneyimlemek isteyenler için Meksika mutfağından  5 harika lezzeti listeledik.

Fajita

Özellikle iş yaşamın merkezine haline gelen semtlerde öğle yemekleri için tercih edilen restoranların menüsünde sıkça görmeye alıştığımız bir lezzet fajita. Giderek daha da popüler hale gelmesi ile birlikte Türkiye’de de kolaylıkla bulabileceğiniz bir seçenek oldu. Ülkemizde Meksika yemekleri denildiğinde ilk akla gelen isim oluyor kendisi. Fajita, İspanyolca’da “etin en güzel yeri” anlamına geliyor. Tavuk, kırmızı et ya da balık kullanarak fajita yapabiliyorsunuz. Jülyen şekilde doğranmış etin çeşitli baharatlar ve gucamole sosu ile süslendikten sonra tortillanın üzerine konulması ile yapılıyor. Aslında Türk mutfağını sevenlerin fazla yabancılık çekmeyeceği bir lezzet. Yalnızca Meksika usulü özel soslar kullanıldığından bazılarına acı oranı biraz yüksek gelebilir.

Nachos

Listemizin bu sırasında gene Meksika mutfağının ünlü lezzetlerinden bir tanesi var. Nachos, tortilla veya mısır cipslerinin üzerine konan, cheddar peyniri ya da jalepeno turşusu ile ile servis edilen, kıymalı, tavuklu ya da etli olarak hazırlanan bir yemektir. Dikkat ettiyseniz hazırlanışında kullanılan temel malzemeleri Türkiye’de bir marketten kolayca bulmanız mümkün. İsterseniz hazırlarken üzerine kaşar da eritebilirsiniz. Yemeğin mutlak bir tarifi yok aslında ana malzemesini bile kolayca değiştirebiliyorsunuz. Ancak gene değişmeyen unsur olarak son derece acı baharatlar kalıyor.

Quesadilla

Meksika mutfağının vazgeçilmezi tortilla arasına konularak yapılan Quesadilla, Bonfile eti, tavuk ya da balık ile hazırlanabiliyor. Aslına bakarsanız gene Türk mutfağındaki lezzetlere çok benzeyen bir tat var karşımızda. Kaşar peyniri ile zenginleştirilebilen Quesadilla içerisine pek çok sebzeyi de ilave edebilirsiniz. Ancak bir tek neyi unutmuyoruz? Baharat; olmazsa olmaz!

Chili Con Carne

Bizdeki barbunya yemeğinin bir yansıması diyebiliriz Chili Con Carne için. Ancak bizim sofralarımızda yer alandan farklı olarak, Meksika’da yetişen ve son derece acı olan Chili biberleri ile yapıldığı için yemesi biraz cesaret isteyen lezzetler arasında. Hazırlaması ile son derece basit. Elbette öncelikle Meksika fasulyesi bulmanız gerekiyor. Diğer malzemeleri temin etmek ise zor olmayacaktır.

Churros

Ana yemeklerden sonra bir tatlı ile süslemez iseniz olmaz öyle değil mi? Churros da bizim Türk mutfağında alışık olduğumuz tatlı türlerine oldukça benziyor aslında. Ancak biliyorsunuz ki özellikle Osmanlı döneminden bize miras kalan tatlılarda şerbet son derece önemlidir. Churros yapımında ise şerbet kullanılmıyor. Tatlının kıtır kıtır kalması tercih edildiğinden, erimiş çikolata ve tarçın ile servis edilen Churros mutlaka denemeniz gereken harika bir lezzet.

Meksika mutfağını ustalarının ellerinden deneyimlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin