2020 yılının başlarından bu yana Koronavirüs (COVID -19) salgını ile tüm dünya mücadele ediyor. Kısa sayılabilecek bir sürede Dünya’ya yayılan virüs, farklı ülkelerde etkili oldu ve hayatı durdurma noktasına getirdi diyebiliriz. Farklı ülkelerde virüsün yayılmasını engellemek ve sağlık sistemlerinin çökmesine mani olmak nedeni ile farklı uygulamalar yürürlüğe sokuldu. Ülkemizde de birçok önlem alındı. Belirli aralıklarla uygulanan sokağa çıkma yasağı, belirli bir yaşın altında ve üstünde olanlar için sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahatlerin izine bağlanması gibi önlemler alındı. 

Haftalardır Türkiye olarak #Evdekal çağrısına kulak vererek sosyal izolasyonu sağlamaya ve salgından hafif sıyrıklarla kurtulmayı hedefliyoruz. Neyse ki, son günlerde açıklanan veriler oldukça umut verici. Biraz daha sabredeceğiz.

Sabrediyoruz ancak evde kalmak kolay değil. Bu günlerin bittiği, her şeyin eski “normal” haline döndüğü günleri özlüyor ve hayalini kuruyoruz. Bu karantina günlerinde içimizde yapmak istediklerimiz, özlediklerimiz bir hayli birikti diyebiliriz. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak ziyaretçilerimiz için karantinadan sonra yapılabilecek aktiviteleri kısaca listeledik. 

**Elbetteki bu öneriler virüs tehlikesi tamamen geçtiğinde yapılabilecek etkinlikler. Karantina süreci bittiğinde normal hayatımıza aşamalı olarak döneceğiz. Tüm yasaklar kalktığında bile birçoğumuz kalabalık ortamlara maskeyle gitmeye devam edeceğiz. Ancak her şey tamamen bittiğinde eski hayatımıza döneceğiz ve özlediğimiz şeylerin tadını çıkaracağız.

Aileniz ya da Arkadaşlarınızla Piknik Yapın

Bu süreçte en çok özlediğimiz şeylerden biri doğa… Doğanın, açık havanın, bol oksijenin tadını çıkarın… Her şey yolunda gider ve karantinadan sıcak ve güzel yaz aylarında kurtulursak piknik yapmak için harika bir fırsat karşımıza çıkıyor. Ailenizle ya da uzun süredir özlediğiniz arkadaşlarınızla birlikte doğanın kollarında harika bir piknik yapabilirsiniz. 

Güneşlenin

Evet bu süreçte bir Akdeniz ülkesi olarak belkide en fazla güneşe hasret kaldık. Kendinize herkesten uzak, sessiz ve huzurlu bir yer belirleyin. Alın güneş gözlüğünüzü ve güneşin tadını çıkarın…

Bisiklete Binin

Çocukluğumuzun bir numaralı araçlarına bir geri dönüş yapmaya ne dersiniz? Bisiklet her yaşta kolaylıkla kullanabileceğiniz ayrıca son derece sağlıklı olan bir ulaşım aracı. Ancak şüphesiz bisiklete binmenin en güzel yanlarından biri sizleri son derece çocuk ruhlu ve özgür hissettiriyor olması. Karantina dönemi boyunca evlerimize hapsolan içimizdeki çocuğu ödüllendirmek ve özellikle doğanın bizi sarıp sarmaladığı bir bölgede özgürce bisiklete binmek oldukça yerinde bir seçim olacaktır. 

Sevdiklerinizle Yürüyüş Yapın

Yürüyüş yapmak son derece basit ancak bir o kadar da sağlıklı bir terapi diyebiliriz aslında. Pek çok insan doğanın iç açıcı manzaraları karşısında yürüyüş yapmanın keyfini biliyordur. Elbette karantina günleri boyunca doyasıya yürüyüş yapmayı ve uzun süredir göremediğimiz dostlarımızı özledik. Bu nedenle karantinadan sonraki güvenli dönemde alın yanınıza uzun uzun sohbet etmekten sıkılmayacağınız bir arkadaşınızı bir yerlerde bir çay için sonu gelmeyen muhabbetler eşliğinde yürüyüş yapın. 

Vapura Binin….

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için Dünya’nın iki farklı kıtasını birbirine bağlayan bu olağanüstü şehirde vapur seyahati harika bir seçenek. Boğazın tüm güzel manzaraları eşliğinde vapur yolculuğunuz boyunca martılara simit atabilir neşeli çığlıkları ile seyahatinizi tamamlayabilirsiniz. İstanbul’da değilseniz de karantina sonrası planlarınıza mutlaka bir İstanbul gezisi eklemelisiniz.

Tekne ile Boğaz Turu Yapın

Özgürlüğün tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorsanız ve biraz da bu etkinlik için bütçeniz varsa Ortaköy’den hareket eden tekneleri kiralayarak uzun uzadıya İstanbul Boğazı’nın tüm güzelliklerini görebileceğiniz harika bir tekne turuna katılabilirsiniz. Elbette uzun bir süredir görüşemediğiniz sevgili dostlarınızı da davet etmeyi unutmayın. 

Eminönü’nde Balık -Ekmek Yemek

İstanbul hiç şüphe yok ki, tarihi ve doğal güzellikleri ile Dünya’nın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Her yıl Dünya’nın farklı köşelerinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan bu şehrin cıvıl cıvıl sokakları bir süredir sessizliğe büründü diyebiliriz. Bu nedenle karantina günleri sona erip artık güvende olduğumuz dönemde yapılabilecek en iyi etkinliklerden bir tanesi hiç şüphesiz İstanbul’u baştan sona gezmek olacaktır. Tarihi Yarımada, Kapalı Çarşı, Ayasofya, Dolmabahçe ve daha pek çok yer yeniden ziyaretçilerini bekliyor olacak. Elbette muhteşem manzarası ile balık -ekmek yemeye doyamadığımız Eminönü de bizleri bekliyor olacak. 

Manzaranın Tadını Kahve Yudumlayarak Çıkarın

Kahvesiz duramayanlar eminiz ki, karantina boyunca da evlerinde kahve kokusunu eksik etmemiştir. Ancak herkes bilir ki, yaşadığınız bölgede mutlak harika manzaranın karşısında yer alan kahvesi ile ünlü bir kafe vardır. Uzun zamandır hasret olduğunuz dostlarınızla manzaraya karşı kırk yıllık hatırı olan bir kahve yudumlamak karantinanın etkilerini üzerimizden atmak için oldukça etkili olacaktır. 

Özgürce Alışveriş Yapın

Biliyorsunuz ki, karantina dönemi boyunca oldukça sıkı önlemler ile birlikte alışveriş merkezlerine de kısıtlama getirildi. İnsanın ruhsal durumunu düzelten önemli etkinliklerden biri de alışveriş yapmak. Bu nedenle karantinadan sonra içerisinde bulunduğunuz şehrin en ünlü alışveriş merkezlerinden birine gidip uzun zamandır ertelediğiniz alışverişinizi yapabilirsiniz. 

Dışarda Yemeğin Keyfine Varın

Karantina boyunca evlerimizde kalmış olduğumuzdan dolayı dışarıda yemek yemeyi oldukça özlemiş olduğunuzu düşünmek hatalı olmaz. Belki sevdiğiniz kişi ile baş başa romantik bir akşam yemeği belki de ailenizle birlikte manzaralı bir köşeden harika bir restoranda yemek size oldukça iyi gelecektir. 

Uzun Yolculuklar Yapın

Uzun bir süredir evde kaldığımız bu karantina döneminde her şeyden öte ruhumuzun sıkıldığından bahsedebiliriz. Sevdiklerimizden, özlediklerimizden uzakta, sosyal hayattan izole olmuş şekilde yaşadığımız bu karantina döneminin acısını çıkarmak için yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri de şehirler arası otobüs yolculuğu. Belkide bugüne kadar pekte değerini bilemedik, tadını çıkaramadık otobüs yolculuklarının. Özellikle cam kenarı bir biletiniz varsa uzun bir yolculuk boyunca manzaranın tadını çıkararak seyahat etmenin keyfi bir başka olacaktır.

Sizlerde karantina sonrası için fikirlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Böylece belkide başka kişilere de ilham olursunuz…

Sağlık Günler Dileriz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin