Gezginlerin yakından bildikleri konulardan bir tanesi de kesinlikle hava durumu. Seyahat etmeden önce gideceğiniz yerin iklimsel özelliklerini bilmekte her zaman için fayda var. Güzel bir tatil için ideal iklimi düşündüğümüze ilk aklımıza gelen Akdeniz iklimi oluyor elbette. Dünyada Akdeniz iklim kuşağını yer alan ve bunun nimetlerinden faydalanan pek çok ülke bulunuyor. Ülkemizde Akdeniz iklimini en güzel şekilde yaşandığı coğrafyalardan bir tanesidir. Ege kıyıların geçirilen zamanın insanlar üzerindeki etkisini daha önce yazmıştık. Elbette Akdeniz ikliminin nimetleri ile ünlü olan tek yer Türkiye değil. İspanya çoğumuzun aklına son dönemin siyasi olayları, futbol takımları ile gelse de Akdeniz ikliminin en güzel yaşandığı yerlerin başında geliyor. Ülkemizden de özellikle üniversite öğrencilerinin seyahate gitmeyi arzuladığı ülkelerin başın geliyor. Renkli demografisi, eğlence hayatı, yaşam tarzı ile dikkat çeken İspanya kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yer. Biz de gezginler için İspanya mutfağından harika lezzetleri listeledik.

Brocheta De Langostinos

İspanya topraklarına vardığınız ilk öğününüzde denemeniz gereken harika bir lezzet. Karideslerle hazırlanan bu güzel yemek, İspanya topraklarına özel bir sos ile servis ediliyor. Karidesler İspanya usulü hazırlanış şekli farklılık yaratıyor. Akdeniz sağlıklı lezzetleri deniz ürünleri ile buluştuğunda ortaya çıkan lezzet denemeye değer.

Calameras a la Romana

İspanya’ya kadar gitmişken biraz içmenin kime ne zararı var mı diyorsunuz? Elbette yok. İspanya’da gittiğiniz hemen hemen her mekanda rahatlıkla bulabileceğiniz Calameras a la Romana harika bir meze diyebiliriz. Elbette bu mezeler dünyanın her yerinde farklılık gösteriyor. İspanya’da hazırlanan bu özel karidesler de dünyanın her yanından gelen ziyaretçilerce oldukça seviliyor.

Pimiendes Del Padron

Biberi sever misiniz? Eğer cevabınız evet ise bu lezzete bayılacaksınız. Akdeniz ikliminin verimliliğinde yetişen küçük yeşil biberlerin özellikle kaya tuzu ile pişirilmesi yapılan Pimiendes Del Padron İspanya’da bir hayli popüler lezzetler arasında yer alıyor.

Patatas Bravas

Patates sanıyorum hemen hemen bütün kültürlerde severek tüketilen bir gıda ürünü. İspanya’da da durum değişmiyor ki, ülkenin her köşe başında rahatlıkla bulabileceğiniz lezzetlerinden bir tanesi patates ile yapılıyor. Fırında özenle kızaran patateslerin özel soslarla servis edilmesi ile yapılan bu yemek İspanyol sofralarının vazgeçilmezlerinden bir tanesi.

Champinones a la Espana

Mantar sever misiniz bilmiyorum. Ancak ana malzemesi mantar olan bu lezzet dünyanın farklı noktalarından gelen insanlar tarafından İspanya mutfağının en gözde lezzetleri arasında gösteriliyor. Tercihe bağlı olarak, kaşar ya da et ile servis edilen Champinones a la Espana atlanmaması gereken bir İspanyol lezzeti.

Canape De Cabrales y Pinoes

Listede ara yemeklere de yer vermek lazım elbette. Mavi peynirin üzerine fıstıkların dizilmesi ile hazırlanan bu ara yemek İspanya’nın bu gözde lezzeti oldukça lezzetli olarak anılıyor. Üstelik kalori bakımından da bir hayli düşük bütçeli olduğunu söylemek lazım. Yani rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Almejas Al Horno

Tabi Akdeniz ikliminin tüm tatlarının egemen olduğu topraklarda deniz ürünlerinden yapılan lezzetlerin de yeri ayrı oluyor. İstiridye dolmasını bilinenin dışına çıkarak yapan İspanyolların bu lezzeti oldukça ilgi çekiyor. Üzerine eritilen peynir ile süslenen bu istiridye dolması fırında hazırlanıyor.

Terrina de Perdiz

Sırada gerçekten özel bir lezzet yer alıyor. Kaz ciğerinden yapılan Terrina de perdiz minik minik doğranmış ekmekler eşliğinde servis ediliyor. Bir sos şeklinde hazırlanan bu lezzet diyet yapmak isteyenler biraz tehlikeli olabilir zira o kadar lezzetli ki; yanında ne kadar ekmek yediğinizi unutabiliyorsunuz.

Canape De Atun

Deniz kıyısında yer alan bu Akdeniz ülkesinde deniz ürünlerinden kaçılmıyor. İyi de oluyor diyebiliriz. Çıtır ekmeklerin üzerine ton balıkları ile hazırlanan ve kendine ait sosu ile uzun süre hafızalardan çıkmayan Canape De Atun İspanya ziyaretçilerinin sağlıklı şekilde lezzete doyabilecekleri bir yemek.

 

Flamenquines

Rulo şeklinde hazırlanan ve Andalucia olarak da bilinen bu lezzet harika bir atıştırmalık olarak görülüyor. İçinde peynir ve isteğe göre farklı malzemelerin kullanıldığı bu rulonun dış yüzeyi tamamen pane ile kaplanmış durumda. Özellikle atıştırmalık olarak tüketiliyor ve bağımlılık yapabileceği belirtiliyor.

 

Listemizde yer alan harika lezzetleri zaman kaybetmeden tatmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun İspanya uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin