“Seyahat etmek, hayal gücümüzü gerçeklerle dengeler ve bazı şeylerin nasıl olduğunu düşünmek yerine onları görmemizi sağlar.” – S. Johnson

Efendim biliyoruz ki, insanoğlu tarih sahnesinde görülmeye başladığından bu yana seyahat her zaman için hayatının bir parçası olmuş. Bunun sonucunda her geçen gün farklı aygıtlar, araçlar geliştirerek yolculuk deneyimimizi en şekilde geçirmeye çalışmışız. Ulaşım araçlarının gelişmesinin yanı sıra günümüzün en büyük teknolojisi internet. İnternet aracılığı ile pek çok alanda gündelik işlemlerimizi yalnızca birkaç tık aracılığı ile çözebiliyoruz. Teknoloji seyahatlerimizi son derece rahat geçirmemiz adına da her gün farklı bir buluş ile karşımıza çıkıyor.  Seyahatleriniz sırasında her şeyin plana uygun gitmesi ve yolculuklarımızın harika geçmesi adına bir gezginin mutlaka kullanması gereken 7 uygulamayı sizler için listeledik. Uygulamalardan bazıları hali hazırda tüm dünyada kullanılıyor ancak bazıları var ki, bugüne kadar daha iyi bir seyahat tecrübesi için neden edinmediğinizden yakınabilirsiniz.

NeredenNereye.com 

Uygun uçak ve otobüs biletlerini kolayca bulmak için

NeredenNereye.com tam on altı yıldır gezginler için kolaylık sağlayan bir online platform. Başlangıçta yalnızca internet sitesi olarak hizmet sağlayan platformu artık mobil uygulama olarak da bulmanız mümkün. Yılın her dönemi gerçekleştireceğiniz seyahatler için, gideceğiniz güzergah üzerinde en ucuz otobüs ve uçak biletlerini bulmanızı mümkün hale getiriyor. Uçak biletleriniz için önceden rezervasyon yaparak daha uygun fiyatlarla uçabiliyorsunuz. Uygulama sayesinde hem bütçenizden hem de zamanınızdan tasarruf ediyorsunuz.

Agoda

Otelleri en kolay şekilde bulmak için

Özellikle spontane gelişen seyahatleri seven gezginler için en önemli noktalardan biri de konaklama konusunda sıkıntı yaşamamaktadır. Agoda sayesinde günler ve hatta haftalar öncesinden otel rezervasyonu yapmak zorunda değilsiniz. Son dakika için bile arıyor olsanız 925.000 otel ve kalacak yer arasından her daim uygun noktalar bulmanız mümkün.  Uygulama fiyatlar konusunda size yardımcı olmak için herhangi bir indirim ve kampanya varsa bilgilendirme de sağlıyor.  Çevrenizdeki en uygun otellere kolayca ulaşabilmenizi sağlayan bu uygulama gezginlerin işine gerçekten çok yarayacak.

Google Translate

Aslında google translate hakkında konuşmaya bile gerek. Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından sayısız kez kullanılan bir uygulama. Evet, ilk görücüye çıktığı zamanlarda felaket çevirilerle mizah konusu olmuştu ülkemizde. Ancak özellikle geçen sene yayınlanan yapay zeka güncellemesinden sonra sistem ger geçen gün öğrenerek büyümeye devam ediyor ve Türkçe de dahil olmak üzere her gün daha iyi çevirilere imza atıyor. Yabancı dil öğrenmek elbette ki gerekli ve güzel bir şey ancak dünyadaki bütün dilleri de öğrenmeniz beklenemez. Google’ın geliştirdiği algoritma ile birlikte ücretsiz uygulamalar arasında en iyi çeviri programı olduğu söylenebilir.

Maps. Me

Kaybolmayın…

Yabancı diyarlarda gezinti yapıyorsanız, yolunuzu kaybetmemek sizin için hayati önem taşıyor. Evet, günümüzde onlarca navigasyon uygulaması ile yolunuzu bulmanız mümkün. Ancak bunlardan pek azı çevrimdışı kaliteli hizmet sağlayabiliyor. Bunlardan bir tanesi de geniş arşivi ile Maps. Me uygulaması. Telefonunuza indirdikten sonra offline olarak da dünyanın ücra köşelerini keşfedebileceğiniz bu uygulama özellikle yurt dışı gezintilerinizde sizlere son derece kolaylık sağlayacak.

Foodspotting

Dilediğiniz lezzetleri kolayca bulmak için…

Gezginler için gerçekten oldukça iyi düşünülmüş bir uygulama. Footspotting klasik yemek bulma uygulamalarından farklı olarak daha çok size görsel bir menü sunuyor. Üstelik bunu daha önce orada bulunup yemekleri denemiş kullanıcıların paylaşımları ile görebiliyor, yorumları okuyabiliyorsunuz. Dilerseniz paylaşımlarını sevdiğiniz kullanıcıları takip edip etkileşimde de bulunabilirsiniz.

Waze

Gezileriniz sırasında iyi bir sürüş keyfi için…

Eğer seyahatleriniz sırasında kendi aracınızı kullanmayı düşünüyorsanız Waze son derece iş gören bir navigasyon uygulaması. Diğer kullanıcılar ile çok rahat şekilde etkileşim içerisinde bulabildiğiniz bu uygulama sayesinde seyahatleriniz sırasında trafik konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz gibi yakıt tasarrufu dahi sağlayabilirsiniz.

Cool Cousin

Harika bir seyahat rehberi için…

Önceden gezginler için gidecekleri şehir ile ilgili olarak iyi bir kaynaktan rehber kitabı alınması tavsiye edilirdi. Cool Cousin uygulaması bunu tamamen ortadan kaldırılması için niyetlenmiş gibi. Henüz yeni bir uygulama olduğu için sınırlı bir verisi var; Londra, Tel Aviv, Barselona, Paris, Roma, Berlin, Lizbon ve Rio de Janeiro uygulamanın rehberlerine sahip olduğu şehirler. Bu şehirlerden herhangi birine gittiğiniz orada daha önce bulunmuş gezginlerin özel tavsiyelerinden yararlanıyorsunuz. Bu sayede en uygun otellerden, en leziz yemeklere kadar bizzat deneyenlerin ağzından harika bir rehber edinmiş oluyorsunuz. Uygulamanın ilerleyen yıllarda çok daha fazla içeriğe sahip olacağı kesin ancak söz konusu şehirler için bugün de harika rehberler sunuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin