Seyahat hayatımızın bir parçası; bir gezgin için durduğu yerde durmak, düşünülmesi hayli zor bir yaşam şekli. Dünyanın farklı köşelerine yapılan yolculuklarda herkesin amaçları, istekleri farklı olabiliyor elbette. Eğlenmek de tıpkı seyahat etmek, birbirinden lezzetli yiyecekleri deneyimlemek gibi insanın bir ihtiyacı. Peki, hem seyahat edip hem sınırsız eğlenceye tanıklık edebiliriz. Dünyanın farklı noktalarında gece boyu süren eğlencelerin peşinden koşan gezginler bu konuda tecrübeli olsa da NeredenNereye.com ailesi olarak bir partiden diğerine koşmak isteyenler için dünyanın en ilgi gören parti mekanlarını kısaca listeledik.

De School – Amsterdam

Avrupa’da eğlence ve gece hayatı denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri Amsterdam oluyor. De School şehrin köklü mekanlarından biri değil ancak bu açığını ziyaretçilerini son derece tatmin etmesi ile kapıyor. İki senelik bir geçmişe sahip olan mekan dünyanın farklı noktalarından sanatçılara sahnesinde yer vererek binlerce insana kapılarını açıyor. Tatilim 31boyunca gündüzleri şehrin gezilmesi gereken noktaları arasında kaybolayım gece ise sabahlara kadar eğlencenin tadına varayım diye düşünüyorsanız De School’a uğramak yapılacaklar listenizde yer almalı. De School devasa dev pisti ile ziyaretçilerini durmaksızın hareket etmeye davet ediyor.

Smartbar – Chicago

1982 yılından bu yana Chicago’da eğlencenin adresi Smartbar olarak biliniyor. Frankie Knuckles, The Black Madonna ve Derrick Carter gibi Chicago’nun en ünlü Dj’lerini sahnesinde ağırlayan mekan tüm dünyadan binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Eksi bir nokta olarak belirtmekte yarar var ki, mekanın kapasitesi 400 kişi ile sınırlı. Sabaha kadar süren eğlenceyle dolu partilerde yer almak için çok önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Uzun yıllar kaliteden ödün vermeyen Smartbar, şehrin en ünlü eğlence mekanlarının başında geliyor.

Amnesia – İbiza 

Eğer eğlence dünyasına biraz olsun ilginiz varsa mutlaka İbiza’yı duymuş olmalısınız. 1974 senesinden bu yana Amnesia, İbiza Adası’nda gece hayatını doyasıya yaşamak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor. Mekanın kapasitesi 5000 gibi yüksek bir rakam olmasına karşın özellikle tatil sezonu boyunca hemen hemen her gece rahatlıkla dolduğunu görebilirsiniz. Açıldığı günden bu yana tam 4 kez dünyanın en iyi global gece kulübü ödülünü kazanmış bir mekan olarak Amnesia kendini yeterince kanıtlamış olarak görünüyor.

Fabric – Londra 

Dünya’nın en gözde şehirlerinden birinde, Londra’da yer alan Fabric titreşimli üç sahnesi ile 2500 metre karelik devasa alanı kendini ilk bakışta diğer gece kulüplerinden ayırıyor. Titreşimli sahnede dans deneyimini yaşayan ziyaretçileri onu “Çılgınlık” olarak tanımlıyor. Yerden titreşimli dans pistinin olması nedeni ile sabahın erken saatlerine kadar süren müziği sonuna kadar hissedebiliyor ve ritmi kaçırmamak için neşeye ayak uyduruyorsunuz.

Berghain – Berlin 

Dünyanın girmesi en zor gece kulüplerinden bir tanesi karşınızda… Berghain, Almanya’nın Berlin şehrinde dünyanın en ünlü eğlence mekanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak burada eğlenebilmek için gerçekten şanslı olmaya ihtiyacınız var. 1500 kişilik kapasitesi olmasına karşın bunun çok çok üzerinde kişi içeri girmeye çalışıyor. Kapının önünde uzun kuyruklar oluşmasına karşın kapıdaki güvenliği yalnızca şanslı 1500 kişi geçebiliyor. Kulübe girmek öylesine fenomen haline gelmiş ki; İnternet’te yer alan çeşitli platformlarda bununla ilgili olarak farklı teoriler üretilmiş durumda.

Green Valley – Brezilya

Brezilya siz gezginlerin bildiği eşsiz manzaraları dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Hem gece boyu sınırsız eğlence yaşamak hem de Brezilya’nın eşsz manzaralarına tanıklık etmek istiyorsanız ülkede yer alan Green Valley gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. Dağların arasında yer alan altı bin kişi kapasiteli outdoor eğlence mekanı pek çok ödüle sahip. 2007 yılından bu yana müzik ziyafeti çeken ziyaretçilerinin gönlündeyse tartışmasız dünyanın en iyi eğlence mekanlarından bir tanesi.

Papaya, Pag Adası – Hırvatistan 

Kış aylarında son derece sessiz ve huzurlu ortamı, 8000 kişilik nüfusu ile ziyaretçileri ağırlayan Pag Adası yaz dönemi geldiğinde havuz partisi yapmak isteyen ziyaretçiler ile dolup taşıyor. Dj Mag’in en iyi kulüpler listesinde yer alan Papaya her yıl yaz döneminde dünya genelinden binlerce ziyaretçinin eğlenceye doymasını sağlıyor diyebiliriz. Papaya, 1980’li yıllardan bu yana dünyanın en ünlü Dj’leri ile sabahlara kadar bitmeyen partileri ile ünlü bir gece kulübü. Öyle ki; yaz ayları geldiğinde eğlence için yerinde duramayan çılgın kalabalığı ağırlamak adanın yerel halkı için bir hayli zor oluyor. Elbette işin ekonomik getirisi düşünüldüğünde bu herkesin kabul ettiği bir bedel.

Bu yazımızda sizler için dünyanın en iyi eğlence mekanlarına kısa bir göz attık. NeredenNereye.com bütün seyahatleriniz için iyi yolculuklar diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin