Yaz bitiyor ve Koronavirüs (COVID-19) sosyal yaşamımıza etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Tüm Türkiye olarak umudunuz en kısa süre içerisinde bu salgının etkilerinden tam anlamı ile kurtulmak. Ancak salgın pek çok konu üzerinde yeniden düşünmemize neden oldu eve özellikle sosyal mesafeyi korumamız gerektiği vurgulanıyor. Yıl içerisinde yorgunluğunu gidermek isteyen seyahatseverlerin tatil alışkanlıkları da buna göre şekilleniyor. Bu yıl kalabalıktan uzak kamp tatili yapmanın oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Yaz biterken sizin için İzmir’in en gözde kamp alanlarını kısaca listeledik. 

Kestel Barajı Kamp Alanı

Kestel Barajı, İzmir şehir merkezine 120 km, Bergama ilçe merkezine ise 11 km mesafede yer alıyor. Bergama, Kestel Barajı kelimenin tam anlamı ile keşfedilmeyi bekliyor diyebiliriz. Eğer doğanın kollarında sessizlik ve huzur içerisinde bir kamp tatili geçirmek istiyorsanız bakir doğası işle Kestel Barajı’nın tüm sıcaklığı sizleri bekliyor diyebiliriz. Ancak bilmeniz gereken bir konu var ki, Kestel Barajı çevresinde hiçbir işletme yer almıyor. İlk defa kamp yapacaklar için zorlu bir alan olabilir. Çünkü doğanın bu kuytu köşesinde kamp süreniz boyunca aklınıza gelen her türlü ihtiyacınızı kendinizin karşılaması gerekiyor. Biraz zorlu bir kamp dönemi sizleri bekliyor olsa da bu barajın çevresinde yer alan gözlerden uzak bölgeyi sevdikleriniz ile birlikte keşfetmek için değer. 

Killik Koyu – Dikili

Killik Koyu, ismini plajında bulunan kil kayalardan almaktadır. İzmir’de yer alan bu kuytu koyun görenleri büyülediğini söylemekte yarar var. Burada geçireceğiniz bir kamp tatilini uzun süre hafızalarınızdan silemeyebilirsiniz. Killik Koyu çevresinde kendi imkanlarınız ile bir kamp yapabileceğiniz gibi ücretli kamp alanlarından da yararlanabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte ilk defa kamp yapmayı düşünüyorsanız muhteşem doğası ve bölgede yer alan işletmeler nedeni ile kamp yapmanın kolay olması nedeni ile son derece uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Killik Koyu kamp alanını keşfederken buraya yürüme mesafesinde bulunan Zindancık Koyu’nu da ziyaret etmeyi unutmayın. 

Pissa Koyu – Dikili 

İzmir’de hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarının bulunduğu Pissa Koyu sakinliğiyle doğa severler tarafından tam not almış durumda. Dikili ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Pissa Koyu’na stabilize yol ile ulaşılmaktadır. Pissa Plajı’na vardığınızda sol tarafta 10 dönümlük zeytinlik arazi içerisine yapılmış özel bir camping alanı hizmet vermektedir. Ücretli kamping alanına aracınızı sokabilir; tuvalet, duş, elektrik ve yeme içme gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz. Kamp ücreti 15-30 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Pissa Koyu’nda ücretsiz kamp yapmak için özel kampingler ile belediyenin kamp alanı arasında bulunan ağaçların altına çadırınızı kurabilirsiniz. Bu harika koyun en güzel yanlarından biri de huzurlu ortamı içerisinde gün batımının en güzel şekilde izlendiği yerlerden biri olması. 

Aşıklar Şelalesi (Nebiler Şelalesi) – Dikili

Aşıklar Şelalesi kamp alanı İzmir’e 130 km mesafede yer almakta ve bu özelliği ile Balıkesir, Manisa gibi illere daha yakın konumda bulunmaktadır. Doğa ile iç içe huzurlu, sessiz, sakin bir kamp tatili geçirmek için Aşıklar Şelalesi kamp alanını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bölgede aynı zamanda aracınızı park edebileceğiniz otopark bulunuyor. Aynı zamanda Aşıklar Şelalesi kamp alanında bulunan şelaleyi ziyaret etmek için ufak bir giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Bir defa giriş ücreti ödedikten sonra son derece geniş alana yayılmış olan bu kamp bölgesini doyasıya keşfedebilirsiniz. 

Türkmen Köyü – Menemen

Şehir merkezine 60 km, Türkmen Köyü’ne 15 km mesafede yer alan Su Uçan Şelalesi ücretsiz kamp alanları içerisinde kendinize rota olarak belirleyebileceğiniz en güzel alanlardan bir tanesi. Bakıldığında sonsuzluğa uzanan bir ormanlık alan gibi duran kamp bölgesi özellikle yazın bunaltıcı sıcaklarından ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin tercih edeceği kamp bölgelerinden bir tanesi. Bölgede görenleri hayran bırakan ve serin suları ile sizleri rahatlatan iki adet şelale bulunuyor. Kamp süreniz boyunca bu şelaleleri tüm güzelliği ile keşfetmeyi unutmamalısınız. 

Sazlıca Plajı – Foça

İzmir’in ücretli kamp alanlarından biri olan Sazlıca Plajı’nın özellikle yaz ayları boyunca son derece yoğun bir tatil alanı olduğunu belirtmekte fayda var. Eşsiz bir doğal güzelliğe, harika bir denize sahip olan bu bölge kampçılar tarafından çokça tercih ediliyor. Çevresinde yer alan işletmeler ile birlikte hem sevdikleriniz ile biraz da izole olmak hem de istediğinizde kalabalık etkinlikler ile eğlenmek için son derece ideal bir bölge. Kamp alanı Foça’ya 14 İzmir merkezine 76 km uzaklıkta bulunuyor. Kamp alanı ücretli bir bölge olduğundan hemen yakınlarında ihtiyaçlarınızı karşılamanız için farklı işletmeler yer alıyor bu bölgeyi kamp konusunda tecrübesiz olan ziyaretçiler için de ilgi çekici bir nokta konumuna getiriyor. 

Güvercin Adası – Foça 

Güvercin Adası’nın tam karşısında yer alan bu kamp alanı İzmir’in ücretsiz kamp bölgelerinden bir tanesi. Güvercin Adası kamp bölgesi tamamen ücretsiz olduğu için market, tuvalet, çeşme gibi imkanlar bulunmuyor. Bu nedenle bölge ilk defa kamp yapacaklar için çok da uygun bir yer olmayabilir. Ancak sosyal mesafenizi koruyarak kendinizi izole edilmiş bir doğanın içerisinde hayal ediyorsanız tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. 

İngiliz Burnu – Foça 

Eski Foça ya da Yeni Foça konumlarından toplu taşıma ile son derece kolay şekilde ulaşabileceğiniz İngiliz Burnu’nda hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulunuyor. Bu nedenle çevresinde yer alan işletmelerden ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabiliyorsunuz. Günbatımının en güzel şekilde izlenebileceği İngiliz Burnu kamp yapmak için sıklıkla tercih edilen noktalardan bir tanesi. Deniz, kum ve güneşin tüm renklerinin ahenkli bir şekilde siz karşıladığını görebilirsiniz. 

Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak taksit seçenekleri ile satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin