Uçmak insanoğlunun binlerce yıllık bir hayali olarak karşımıza çıkıyor, tarihin tozlu sayfalarına baktığımızda. Günümüz dünyasında yaşayan bir çok insan ise bu hayali kolayca gerçekleştirebiliyor. Yolculuk, her dönem insanın hayatında yer etmiş ve her dönem farklı koşullar içerisinde gerçekleştirilmiş. Bitmek tükenmek bilmeyen okyanus yolculukları, fırtınaları aşan denizciler, trenler, kişisel araçlar derken nihayet insanoğlunun uçma hayalini gerçekleştirmiş durumdayız. Wright kardeşler, eşine ender rastlanan bir cesaret örneği göstererek ilk uçuşu gösterdiler ve bununla birlikte yolculuk tarihi temelden değişti. Artık uçaklar sayesinde önceleri günler, haftalar ve hatta aylar süren yolculuklar son bulmuş durumda. Ancak günümüzün en popüler seyahat aracı haline gelen uçak yolculuklarının pek çok hayranı bulunuyor. Bu içerik de tam olarak uçak yolculuklarına doyamayan gezginler için geliyor. Dünyanın en uzun uçuş rotalarını sizler için listeledik.

United Airlines Flight 117/116

Newark – Hong Kong arasında düzenlenen bu uçak seferi, havada kalmayı sevenler için birebir diyebiliriz. Bu yolculuk tam olarak 16 saat sürüyor. Elbette bu süreye yaşayabileceğiniz aksaklıklar ve gecikmeler dahil değil. Elbette bu kadar uzun bir yolculuk için hava yolu firmaları da önlemini almış. Uçuş boyunca yolcuların sıkılmamaları için ellerinden geleni yapmış durumdalar. Tek başınıza seyahat etmeyi düşünüyorsanız oldukça sıkıcı bir yolculuğa dönüşmesi de muhtemel elbette.

Qantas Flight 7/8

Sydney – Dallas arasında gerçekleşen bu yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürüyor.  8.575 mil yol yapan uçak yolcularının daha rahat hareket edebilmesi için dört farklı kategori oluşturulmuş durumda. Her grup için farklı imkanların bulunduğu uçakta kendi bütçenize uygun bir koltuk bulmanız hayli muhtemel. Havada kalacağınız 16 saati nasıl geçireceğiniz ise tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda.

Cathay Pasific Flight 830/831

New York/Newark – Hong Kong arasında gerçekleştirilen bu sefer de 16 saat kadar sürüyor. Bu yolculuğu düzenleyen hava yolu firması sefer boyunca yolcularına Hong Kong’lu lezzet ustalarının leziz yemeklerini sunuyor. Son derece konforlu şekilde düzenlenen bu uçuşta uçak içerisinde rahatlıkla hareket edebilir, birbirinden leziz ikramları deneyebilirsiniz.

South African Airways Flight 203/204

Johannesburg – New York arasında gerçekleşen bu uçuş 16 saat 30 dakika kadar sürüyor. Hava yolu firması bu uzun yolculukta, ekonomik sınıfın yanı sıra bir de yataklı seçeneği bulunan business class seçeneğini sunuyor. Neredeyse 24 saate yaklaşan bu yolculuk sırasında bulutların üzerinden gökyüzünü izlemek dışında farklı etkinlikler bulmanız gerektiği aşikar.

Qatar Airways Flight 77/78

Doha – Houston arasında gerçekleşen bu seferde yolculuk 16 saat 30 dakika gibi bir zaman alıyor. Ancak hava yolu firması bu uzun yolculuk boyunca kelimenin tam anlamı lüksü yaşamanızı sağlıyor. Oldukça geniş yatak seçenekleri ile zamanı sıkılmadan geçirebilmeniz adına pek çok şey düşünülmüş durumda. Havada geçen zamanı seviyorsanız ve aynı zamanda konfora da önem veriyorsanız bu sefer tam sizlere göre.

Amirates Flight 211/212

Dubai – Houston arasında yapılan bu seferde yolculuk 16 saat 30 dakika kadar sürüyor. Dubai biliyorsunuz ki, lüks tüketimin en fazla olduğu bölgelerden bir tanesi. Bu yolculuk boyunca da lüks ve ihtişamdan uzak kaldığınızı söylemek pek mümkün değil. Otel odası şeklinde tasarlanmış bölümlerde masajtan her çeşit zengin menüye kadar konforlu bir yolculuk gerçekleştirmek mümkün.

Etihad Flight 170/171

Los Angeles ve Abu Dhabi arasında gerçekleştirilen bu yolculuk yaklaşık olarak 17 saat sürüyor. Dile kolay dedikleri bu olsa gerek. Uzun süreli yolculuklarda ağlayan çocuklardan sıkılanlar ve rahat edemeyenler için dahi bir çözüm bulunmuş durumda. Hava yolu firması bu uçuş için dadılık hizmeti dahi sağlıyor. Ayrıca VIP yolcular için uçak içerisinde özel bölmeler yer alıyor.

Amirates Flight 215/216

Dubai ve Los Angeles arasında gerçekleşen 17 saatlik bir yolculuk ile karşı karşıyayız. Bir hayli uzun olan bu yolculuk sırasında hiçbir masraftan kaçınılmıyor diyebiliriz. Son derece lüks seçeneklerin bulunmasının yanı sıra en geniş bagaj hakkına sahip olabileceğiniz uçak yolculuğu da bu uçuşta yer alıyor. Ayrıca yolculuk boyunca sunulan birbirinden özel kokteyller yolculuğun son derece keyifli geçmesini sağlıyor.

Delta Flight 200/201

Atlanta – Johannesburg arasında gerçekleşen bu yolculuk 17 saati biraz aşıyor. Evet, günün birinde bu sefere yolunuz düşerse diye şimdiden yolculuk boyunca ne yapacağınızı düşünseniz iyi olur. Hava yolu firması bu uzun yolculuk boyunca yolcuların sıkılmaması için elinden geleni yapmış. Yolculuk boyunca oldukça geniş bir film arşivinden yararlanabilir, dünyanın en zengin mutfaklarından farklı ikramların tadını çıkarabilirsiniz.

Dünyanın farklı noktalarına düşlediğiniz seyahatler için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden bir uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin