Bugün dünyanın farklı köşelerinden birbirinden renkli şehirleri ele alıyoruz ancak farklı bir özellikleri ile bu şehirleri listeleyeceğiz. Nüfus, toplum bilimleri açısından önemli olduğu kadar gezginler için de önemli. Nüfusun kalabalık olduğu şehirler genellikle gece hayatı, sanat ve kültür hayatları ile oldukça renkli oluyor ve kozmopolit yapılarından dolayı farklı kültürlerden insanlarla tanışma şansını artıyor. Bu nedenle bizde sizler için geçtiğimiz yılın en kalabalık 10 şehrini listeledik.

Karaçi – Pakistan

Geçmişinde tanıklık ettiği siyasi ve coğrafi olaylar nedeni ile Pakistan pek de tercih edilen bir gezi rotası değil. Ancak, Pakistan’ın Karaçi şehrinin nüfus yoğunluğu için dışarıdan gelen insanlara da pek ihtiyacı yok. Zira şehrin nüfusu 2017 verilerine göre 23 milyon kişiden oluşuyor. Ülke içi karışık durum nedeni güvenlik endişesi aslında egzotik olan bu şehri turistlere kapatıyor diyebiliriz. Köklü tarihi geçmişi ile birçok kalıntı bulunan bu şehirde güvenliğinizi sağlamanın bir yolunu bulabilirseniz yolculuk da keyifli olabilir. Şehrin isminin da “Işıklar Şehri” anlamına geldiğini küçük bir not olarak belirtelim.

New York – Amerika Birleşik Devletleri

O bir yıldız, o dünyanın göz bebeği. Sırada Amerikan filmlerinin odak noktasında yer alan süper kahramanlar kurtarmaktan bıkmadığı uyumayan şehir var. New York pek çok insanın bir yolculuk için hayalleri süslediği dünyanın en hareketli noktalarından biri. Aynı zamanda iş merkezi. Şehrin nüfusu 22 milyon.

Sao Paolo – Brezilya

Ben Brezilya’ya bünyesinde de barındırdığı yağmur ormanları nedeni ile büyük hayranlık besliyorum ve dilerim günün birinde detaylı bir keşif gezisi yapabilirim. Sao Paolo ise Brezilya’nın dünyaya tanıttığı bir şehir. Aynı zamanda kahve üretiminin de odak noktası. Şehrin nüfusu 20,9 milyon.

Lagos – Nijerya

Dünyanın hemen hemen her kesiminden turist alan şehirlerden biri olan Lagos Afrika’nın en yoğun limanlarından birine ev sahipliği yapıyor. 16 milyon nüfusu bulunan bu şehir ülkenin en değerli turizm merkezi konumda.

Guangzhou – Çin

Dünyanın en kalabalık ülkesinde nüfus yoğunluğunun bu denli çok olduğu bir şehir olduğuna şaşırmamak lazım. Çin’in ulaşım merkezlerinden biri olan Guangzhou şehrinde 13 milyon insan yaşıyor. Şehir 2.200 yıllık inanılmaz bir geçmişe sahip olmasından ötürü dünya başkenti olarak adlandırılıyor.

Tokyo – Japonya

Japonya, adalara sıkışmış olan küçük yüz ölçümüne sahip bir şehir olduğu için nüfus yoğunluğu oldukça fazla. Tokyo görece küçük yüz ölçümüne sahip olan bir şehir olsa da Japonya 38 milyonluk nüfusu en iyi şekilde kontrol edebilen ülkelerden biri. Elbette bu şehir içerisinde pek çok şeyin minyatür hale gelmesine neden olabilir. Başlı başına farklı bir dünya diyebiliriz Tokyo şehri için.

Yeni Delhi – Hindistan

Nüfus kelimesi söz konusu olduğunda ilk akla gelen ülkelerden biri kesinlikle Hindistan oluyor. Hindistan’ın başkenti olan Yeni Delhi 26.454. 000 kişilik nüfusu ile kelimenin tam anlamı ile adım atacak yer bulamayacağınız yerlerden biri. İçerisinde barındırdığı kozmopolit inanç yapısı, farklı kültürü, egzotik eserleri ile insanların dikkatini çekiyor olsa da turist olmak için pek de güvenli bir rota olmadığını düşünüyorum.

Şangay – Çin

Şangay, Çin’in ulaşım merkezlerinden biri olduğu gibi aynı zamanda antik bir şehir. Günümüzde 24 milyondan fazla nüfusu barındıran bu şehrin bu denli çok kişiye ev sahipliği yapmasında da oldukça eski zamanlardan günümüze merkezi bir şehir olarak yerleşime açık olması gösteriliyor.

Bombay – Hindistan

Listemizin neredeyse yarısından çoğu Hindistan ve Çin şehirleri ile dolu. Açıkçası buna pek de fazla şaşırmamak gerekiyor. Bombay, Hindistan’ın güney kesiminden yoğun şekilde göç alan şehirlerden biri. Ülkenin yaratıcı zekalara en çok değer veren yeri olarak biliniyor ve bu nedenle kendine yeni bir hayat fırsatı yaratmak isteyenlerce akına uğruyor diyebiliriz. Şehrin nüfusu 21.375.000 ve giderek artmaya devam ediyor.

Pekin – Çin

Pekin, Çin’in en büyük ivme ile gelişim gösteren şehirlerinden biri olmasının yanında aynı zamanda dünyanın en eski şehirlerinden biri. Hem geçmişi ile hem de nüfus potansiyeli son derece önemli bir konumda bulunan şehrin nüfusu 21.240.000’dir.

Dünyanın en kalabalık şehirlerine ya da daha sakin bir konuma düzenleyeceğiniz bütün seyahatleriniz için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin