İnsanoğlu olarak evrenin küçük bir parçası olan mavi gezegenimiz üzerinde oldukça uzun bir süredir yaşıyoruz. İnsanlık, tarihi boyunca farklı yolculuklara atılmaktan her gittiği noktaya kendinden bir iz bırakma girişiminden geri kalmamış. Bugün oluşturduğumuz dünyada her coğrafyada gezegenin farklı köşelerinde birbirinden harika insanlık eserleri yer alıyor. Elbette medeniyetin oluşturduğu eserlerin başında farklı tarzlarda, renklerde ve şekillerde oluşturduğumuz binalar geliyor. Saraylar, hanlar, kiliseler, oteller vb. yüzlerce farklı mimari eseri buna örnek gösterebiliriz. NeredenNereye.com ailesi olarak biz de siz sevgili gezginler için dünyanın en ilginç binalarını kısaca listeledik. 

Ters Ev – Antalya 

Son yıllarda ilgi çekici yapılar arasında yükselen bir trend var; Tersine evler inşa etmek. Ülkemizin turizm bakımından en gelişmiş illerinden biri olan Antalya da bu akımdan nasibini almış noktalardan bir tanesi. Antalya’nın kızgın kumlu sarışın plajlarında yaz tatilinizi değerlendirirken görenleri hayrete düşüren tersine dizayn edilmiş bu evde hafızalarınızı taze tutacak birbirinden nefis fotoğraflar çekebilirsiniz. Tersine ev içerisindeki dekor yaklaşık altı ayda bir değiştiriliyor. Bu özelliği ile her gittiğinizde farklı fotoğraflar çekme şansını elde ediyorsunuz. 

Casa Mila – Barselona, İspanya

Söz konusu Barselona olduğunda herkesin aklına Antoni Gaudi geliyor. Daha önceki yazılarımızda da adından sıkça söz ettiğimiz ünlü mimar Barselona’nın bugünkü halini almasında oldukça etkin bir rol oynamış. Casa Mila ünlü mimarın en önemli eserlerinin başında geliyor. Canlı yaşamlardan ilham alan Gaudi’nin bu eseri canlı ve hareketli tarzı dikkat çekiyor. 

Artvin Çoruh Üniversitesi Kütüphanesi – Artvin

Üst üste dizilmiş kitaplar şeklinde tasarlanan bu kütüphane içeriği ile son derece uygun görülüyor. Işıklandırma ile birlikte geceleri karanlığı aydınlatan bu bilgi yuvası önünde fotoğraf çektirmek isteyen çok sayıda insanı görebilirsiniz. Gezginlerin bileceği üzere Artvin eşsiz doğal güzellikleri ile ülkemizin son zamanlarda adından söz ettiren turizm rotalarından bir tanesi. Bu yeşilin her tonunu bulabileceğiniz coğrafyada huzurlu bir tatil geçirirken kendine özgü bu yapıda bir kitap molası verebilirsiniz. 

Çarpık Ev – Sopot, Polonya 

Polonya’nın Sopot şehrinde bulunan çarpık ev dünyanın en ilginç mimari yapılarından bir tanesi. Yanından geçerken büyük ihtimal ile gözlerinizin bozulduğunu ve en kısa zamanda bir gözlük almanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak bir alışveriş merkezinin parçası olarak dekonstrüktivizm tarzında yapılan bu yapıyı görünce vermiş olduğunuz tepki oldukça doğal. Uzaktan bakıldığında ayna ile yapılan bir ışık oyununu andıran bu yapıda birçok fotoğraf çekebilirsiniz. 

Taş Ev – Guimares, Portekiz 

Fantastik film senaryolarından birinden fırlamış gibi duran bu ev iki katlı olacak şekilde tasarlanmış. Dev bir kayanın içine yerleştirilen yapılardan oluşan ev son derece şirin görünüyor. Portekiz’de yer alan bu evin neden buraya yapıldığı ya da kimin yaptığı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. 

Büyükçekmece Sancaklar Cami (Yeraltı Cami) – İstanbul

Dünya genelinde düzenlenen bir mimarlık yarışmasında derece kazanan bu cami türünün en güzide örneklerinden bir tanesi. Modern tasarımı ve yeraltına gömülmüş yapılanması ise son derece dikkat çekici hale geliyor. 

Nilüfer Tapınağı – Delhi, Hindistan 

Dünyanın en ilginç yapıları arasında yer alan Nilüfer Tapınağı, Hindistan’da yer alıyor. Hindistan’a gittiğinizde sayısız tapınak ve birbirinden harika yapılar ile karşılaşmanız muhtemel. Ancak modern çizgiler ile diğerlerinden ayrılan bu tapınağı görmeden gelmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. 

Expo 2016 Kulesi – Antalya

Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri olan Antalya’da yer alan Expo 2016 Kulesi, Türkiye’nin Eyfel Kulesi olarak anılıyor. Kendine özgü tasarımı ile şehri ziyarete gelenlerin görmek için gittiği bu kulenin eşsiz manzarasını ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz kesin. 

Atomium – Brüksel, Belçika 

1958 yılında Expo 58 Fuarı için özel olarak tasarlanmış, dokuz çelik kulenin birleşmesi ile oluşturulmuş olan 102 metre yüksekliğindeki bu yapı zamanla Belçika’nın sembollerinden biri biri haline gelmiş. Kendine özgü tasarımı sayesinde Dünyanın farklı noktalarından binlerce ziyaretçi yıl içerisinde Atomium Kulesi’ni görmeye geliyor. 

Tüm yolculuklarınızda en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin