Dünya küçük mü yoksa tahmin ettiğimizden çok daha büyük  bir yer mi tartışılır. Bence sorunun cevabı yalnızca sizin kişisel yargılarınıza bağlı olarak değişiyor. Bu nedenle cevabı bulmak için vakit kaybetmeden dünyayı gezmenizi tavsiye ediyoruz. Elbette ki, insanları seyahat etmek için teşvik eden çok fazla etmen var. Farklı kültürler, diller, renkler hemen hemen çevremizde görmediğimiz her türlü olgu içimizde bir merak ışığı yakarak keşfetme arzumuzu tetikliyor.  Festivaller ise başlı başına gezginlerin hayallerini süsleyen organizasyonlar. Bir de üzerine diğerlerinden çok farklı bir temaya sahip, kendine özgü bir eğlence anlayışı barındıran farklı festivaller olduğunda hemen bilet aramaya başlıyoruz. Haksız da sayılmayız; sonuçta zaman geçiyor ve fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Biz de seyahat tutkunu gezginler için dünyanın farklı noktalarından en ilginç 7 festivali kısaca derledik.

Peynir Yuvarlama Festivali

İngiltere’de yüzlerce belki de binlerce yıldır her yıl düzenlenen köklü bir gelenek var. Her yıl bahar dönemi bitmeden 25 Mayıs tarihinde Gloucestershire’da  düzenlenen Peynir Yuvarlama Festivali oldukça eğlenceli görüntülere tanıklık ediyor. Festivale yarışmacı olarak katılırsanız Coopers tepesinden yuvarlanan yüzlerce peynirin peşinden koşarak bir tanesini yakalamanız gerekiyor. Festival boyunca yerel müzikler, sınırsız içki, yemekler derken yarışma ile birlikte hem katılımcılar hem de izleyenler oldukça eğleniyor.

Holi Festivali / Hindistan

Dünyanın farklı farklı ülkelerinde, farklı kültüre mensup insanlar arasında baharın gelişi çeşitli şekillerde kutlanıyor. Özellikle festivallerin çıkış noktalarını incelediğinizde birçoğunun bir noktada canlı ve hareketli baharın gelişi ile bir bağlantısının olduğunu görebilirsiniz.  Hindistan’da da baharın hayatımıza getireceği hareketliliği kutlamak adına renkli ve coşkulu bir bahar için aynı şekilde bir festival düzenleniyor. Festival boyunca, rengarenk toz boya saldırılarına maruz kalıyorsunuz. İnsanlar festival boyunca bu renkleri üzerinde taşıyorlar çünkü bu yerel inanışlarına göre o yılı şanslı geçirmelerine neden oluyor.

Dragon Fest / Ejderha Festivali / Çin

Eminim ki, izlediğiniz filmlerden bir kaçından rengarenk Çin festivallerine dair görüntüleri görmüşsünüzdür. Özellikle ejderha figürleri son derece önemli yer kaplıyor bu festivallerde. Bu festivalin, M.Ö 3. Yüzyılda Qin Hanedanlığı dönemde başladığına inanılıyor. Efsaneye göre ülkesinin içerisinde bulunduğu durumdan hoşnut olmayan duyarlı bir şair, kendisini nehre bırakarak intihar ediyor. Halk şairi öylesine çok seviyor ki, günlerce nehirde şairin bedenini arıyorlar ancak bulamıyorlar. Bunun üzerine her yıl bu kişiyi anmak ve ruhunu kötü ruhlardan korumak için Ejder Festivali düzenleniyor. Nehir başında, ejderha kafası şeklinde süslenmiş sandallar ile başlayan festival renkli görüntüler, gonk ve davul sesleri ile devam ediyor.

Maymun Festivali

Merkezinde sevimli dostlarımız, hayvanların yer aldığı bir festival var sırada. Her yıl kasım ayında Tayland içerisinde Lopburi bölgesinde gerçekleşen Maymun festivalinde 600’ü aşkın maymuna açık büfe ziyafeti verildiği söylenebilir. Geniş bir alana toplamda 2 tona ulaşan ve sevimli maymunların yemekten oldukça keyif aldığı yiyecekler boşaltılıyor. Haliyle festival dahilinde birbirinden eğlenceli görüntüler ortaya çıkıyor.

Domates Festivali

Her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü İspanya, Valancia yakınlarındaki Bunol şehrinde düzenlenen domates festivali ile birlikte bölgede bütün sokaklar kırmızıya boyanıyor. Bu festival boyunca insanlar sokaklarda domates savaşı yapıyor. Eğer olaylara müdahil olmadan yalnızca dışarıdan izlemek istiyorsanız biraz zorlanabilirsiniz.  1940’lı yıllardan bu yana yapılan festival boyunca nereden çıkacağını bilmediğiniz domateslerden nasibini almayan yok gibi.

Çamur Festivali

1998 yılından bu yana Güney Kore’de düzenlenen çamur festivali hem eğlenceli hem de sağlıklı. Festival boyunca özel olarak hazırlanmış, mineral bakımından son derece zengin olan çamur havuzlarına atlıyorsunuz.

Yanan Adam Festivali

Belki daha önce hiç duymadığınız ancak her yıl düzenlenen ve 50.000 kişilik yüksek katılım oranı olan Yanan Adam Festivali, Nevada’da yer alan Black Rock çölünde düzenleniyor. Yaz aylarında burada toplanan yaklaşık 50.000 hedonist, festival boyunca müzik, dans ve aklınıza gelebilecek her türlü eğlenceyi deneyimliyor. Festivalin ismi ise son gün gerçekleştirilen bir ritüelden geliyor. Tamamen ahşap malzeme kullanılarak yapılmış devasa iki adam heykeli son gün ateşe veriliyor ve bu ateş sönene kadar eğlence devam ediyor.

Listemizde yer alan renkli festivallerden herhangi birine zaman kaybetmeden seyahat etmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin