Karanlık evrenin derinliğinde saklanmış bu gezegen hepimizin şirin yuvası. Ancak doğa ile olan mücadelemize bakıldığında dünyanın bize sunduğu harikalara pek de saygılı davrandığımızı söylemek mümkün değil. Gene de bu mavi ve yeşilin birleşimi ile oluşmuş gezegenin bizlere sunduğu çok sayıda armağan bulunuyor. Gün doğarken ya da güneş batarken sahil yolunda yapılmış bir koşudan sonra denizin serin sularına atlamak sanıyorum ki pek çok kişinin hayalidir. Ancak bunun oldukça lüks bir hayal olduğundan bahsedelim. Zira size bu olanağı sağlayabilecek şehirlerinde sayısı pek de fazla değil. Gene bir gün imkanınız olursa bu hayali nerede gerçekleştirebileceğinizi göstermek adına hayallerinin peşinde olan gezginler için dünyanın en güzel sahillerine sahip şehirlerini listeledik.

Jumeirah Sahili – Dubai

Lüks ve ihtişam denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri  Dubai oluyor elbette. Kilometrelerce uzanan sahilde yükselen ve şehrin ihtişamının bir göstergesi olan Burj Al Arab oteli Jumeirah sahilini dünyanın en güzel sahillerinden biri yapıyor. Ayrıca yapay olarak oluşturulmuş bu sahilde beyaz, sıcak kumlar sahili oldukça nadide bir hale getiriyor.

Barceloneta – Barselona

Akdeniz iklimi denildiğinde aklınıza ilk gelen yerlerden biri İspanya- Barselona oluyordur. Bu harika sıcacık ikliminin tadını çıkarabilmeniz için doğa ana Barselona şehrine harika bir plaj bağışlamış. Berceloneta sahili şehrin merkezine oldukça yakın. 1100 metre uzunluğundaki plaj insanlara sıcak kumların tadını çıkarmak için harika bir  fırsat sunuyor.

Bondi Sahili – Sydney

Avustralya denildiğinde ilk akla gelen etkinliklerden biri elbette sörf yapmak oluyor. Şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunan Bondi sahili de sörf için biçilmiş kaftan denilebilecek bir nokta. Bu özelliği ile uluslararası alanda da oldukça ünlü ve dünyanın her yerinden meraklı ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık bir kilometre boyunca uzanan sahilde sörf malzemeleri satanlar dükkanlar, barlar, restoranlar çokça yer alıyor.

Respulse Koyu Sahili – Hong Kong

Rapulse Koyu Sahili, Hong Kong’un en popüler şehir sahili olarak biliniyor. Hong Kong’un yoğun iş yaşamı ve dünya ticaretine yön verdiği biliniyor. Peki bu insanlar nerede stres atıyor dersiniz? Tabi ki böylesi güzel bir sahile iniyorlar ve günün bütün yorgunluğunu atıyorlar. Hong Kong aynı zamanda dünyanın sayılı ticaret merkezinden biri olduğu için sahil aynı zamanda dünya genelinden ziyaretçileri de ağırlıyor.

Venice Beach – Los Angeles

Venice Beach bir çoğumuzun sıklıkla izlediğimiz film ve kliplerden hatırlayacağı bir yer. Hollywood’un bizlere sunduğu filmlerde palmiye ağaçları ile süslenmiş bu sahil sıklıkla kullanılan bir mekan. Oldukça renkli olan bu sahil yaklaşık 5 kilometre boyunca uzanıyor. Yaz aylarında sahile dolan sokak sanatçıları ile birlikte oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yapan sahil dünya genelinden binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Ipenema – Rio De Janerio

Güney Amerika’nın en ünlü ülkelerinin başında şüphesiz Brezilya geliyor. Ülkede bir gezgin için gezilip görülebilecek çok fazla yer var. Özellikle el değmemiş doğal güzellikler bakımından oldukça zengin denilebilir. Ipenema plajı kilometrelerce beyaz kumdan güneşin batışına uzanan bir yol gibi. Bu sahil tüm dünyada tanınmış “The girl from Ipenama” isimli şarkı ile ünlü olmuş.

Waikiki Sahili – Hawaii

Gene oldukça ünlü olan bir sahil var listemizde. Malumunuz böylesi güzel bir deniz ve kızgın sarışın kumları olan bir sahilin ünlü olmaması da yazık olurdu. Tropikal bir tatil söz konusu olduğunda hemen hemen herkesin aklına ilk gelen yerlerden bir tanesi Hawaii. Honolulu’daki bu sahil kilometrelerce uzanıyor ve üzerinden güneş bir saniye olsun uzaklaşmıyor. Berrak suları ile aklınızı başınızdan alabilecek bir kıyıda yer alan sahil dünyanın en gözde turizm noktalarından bir tanesi.

Clifton Sahili – Cape Town

Şehrin Batı Atlantik yakasında bulunan sahil merkeze yalnızca 10 dk uzaklıkta. Cape Town’un bu harika sahili yalnızca ülkenin değil aynı zamanda dünyanın en değerli plajları arasında gösteriliyor. Tamamen doğal olan bu sahil kilometrelerce uzanan kumsalı ile insanları büyülüyor. Ayrıca ülkenin en hareketli şehri olan Cape Town’da geceleri de oldukça renkli geçtiği için sahil harika bir toplanma noktası konumunda.

Listemizde yer alan sahillere ve şehirlere vakit kaybetmeden gitmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun fiyatlarla alacağınız bir uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin