Seyahat etmenin insana kattığı en güzel şeylerden biri de hafızalarımızdan uzun süre çıkmayan ölümsüz anılar biriktirmemizi sağlaması. Daha önce hiç gitmediğimiz bir noktaya gittiğimiz iyi ya da kötü birçok sürpriz ile karşılaşabiliriz. Yolculuk boyunca aklımızın ucundan dahi geçemeyen zorluklar ile mücadele etmek zorunda kalabiliriz. Ancak onca zahmete karşın yıllar geçse de aklımızdan çıkmayacak bir manzara ile karşılaşmak ve anılarımızda bu yere dair harika hikayeler bırakmak hepsine değecektir. Elbette dünyada her birinin manzarası bir diğerinden farklı olan binlerce yer bulunuyor. Hepsi de ayrı ayrı oldukça özel ve güzel. Bu nedenle hepsini saymak ya da anlatmak mümkün  değil. Biz de sizler için gezginlerin yorumları ile belirlenen dünyanın en güzel manzaralarına sahip yerleri kısaca listeledik.

Büyük Kanyon – Arizona Amerika

Büyük Kanyon aslında pek çok kişinin tanıdığı bir turizm merkezi sayılır. Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde yer alan bu kanyon pek çok filmde mekan olarak seçiliyor. Amerikan sinemasının tüm dünyada ne denli yaygın olduğunu düşündüğümüzde bu tanınmasına şaşmamak gerek. 1600 metre derinliğinde, 29 kilometre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda olan Büyük Kanyon hem Amerika’nın hem de tüm dünyanın en çok ziyaretçi çeken noktalarından bir tanesi. Aslında Büyük Kanyon ziyaretiniz boyunca tarihin en dip noktalarına yolculuk yapıyorsunuz sayılır. Kanyonda yer alan kayaların yaşları 250 milyon yıl ile 2 milyar yıl arasında değişiklik gösterdiğinden oldukça yaşlı olduğunu söylemek mümkün.

Phang Nga Körfezi – Tayland

Tayland son yıllarda gösterdiği gelişim ile birlikte başlı başına bir turizm cenneti konumuna gelmiş durumda. Phang Nga Körfezi ise ülkenin en çok turist çeken alanı. Burada bulunan Phuket Adası ve hemen hemen  her seyahat sayfasında görmeye alışık olduğumuz o kayanın fotoğrafları ise sahip olduğu manzarayı anlatır nitelikte. Eşsiz doğası ve kendini turizm alanında daha ileriye taşımak için attığı adımlar ile birlikte Tayland kesinlikle görülmeye değer manzaralara ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Boğazı – İstanbul Türkiye

Kendi ülkemizi atlarsak bu liste için oldukça büyük bir eksiklik olurdu ki sanıyorum. Her ne kadar biz alışık olduğumuz için değerinin pek farkına varamıyor olsak da İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. En güzel manzaralar listesinde İstanbul Boğazı ile yer alıyor ancak boğaz dışında da hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dünyada eşine ender rastlanır manzaralara sahiplik yaptığını söylemeden geçmemek gerek. Artık şehrin sembolü haline gelmiş olan Kız Kulesi ile birlikte Boğaz manzarası ise şehir dışından gelenler için gerçekten unutulması zor bir manzara.

Ngorongoro Kraterleri – Tanzanya

Elbette unutulmaz manzaralar dediğimiz zaman yalnızca yemyeşil doğa ortamları olarak algılamamak gerek. Tanzanya’da yer alan Ngorongoro Kraterleri bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Yaklaşık 2.5 milyon yıl önce gerçekleşen volkanik patlamalar sonucunda açığa çıkan bu kraterler Ayrıca iklim koşulları nedeni ile birbirinden renkli hayvan türlerine ev sahipliği yapan bu alanda doğal bir hayvanat bahçesi gezisi de gerçekleştirmek de mümkün.

Waterloo Köprüsü – Londra İngiltere

Sırada gene dünyanın en sembolik noktalarından biri haline gelmeyi başarmış yerlerden bir tanesi var. Londra’da bulunan bu tarihi taş köprü geçmişi boyunca pek sanatçıya ilham kaynağı olmayı başarmış. Bu nedenle tüm dünyada en çok tanınan yerlerden bir tanesi konumunda. Londra’yı ziyaret edenlerin manzarası karşısında büyülenip unutulmaz anılar biriktirdikleri en önemli yer olan Waterloo Köprüsü üzerinden şehrin diğer tarihi noktalarını kolaylıkla izlemek da mümkün.

Golden Gate Köprüsü – San Francisco Amerika

Amerika’nın sembol haline gelmiş noktalarından bir diğeri ile karşı karşıyayız. 1930 yılında yapılan ve San Francisco’yu Marin County’e bağlayan bu tarihi köprü birçok ilke imza atmış durumda. 1.7 mil uzunluğunda ve 67 metre yüksekliğinde olan bu köprü özellikle gece ışıklandırmaları ile birlikte Amerika’nın görülmesi gereken noktaları arasında yer alıyor. Köprü Amerika’da batı yakasının özgürlük heykeli olarak da anılıyor.

Machu Picchu – Peru

Birçok listede dünyanın yeni harikaları arasında gösterilen Machu Picchu Antik kenti yaklaşık 2500 metrelik yüksekliği ile dünyada benzeri zor bulunan bir yer. Kadim medeniyetlerin günümüz dünyasına bıraktığı miraslar arasında en sağlıklı şekilde korunmayı başarmış yerlerden biri olan Machu Picchu Antik Kenti çevresini sarmalayan inanılmaz doğası ve manzarası neden ile dünyanın her yerinden binlerce insanı ağırlıyor.

Dünyanın en unutulmaz manzaralarına vakit kaybetmeden tanıklık etmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden alacağınız bir uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin